Paikalliset

Kaupunki ja asukkaat suunnittelevat yhteistyössä Lappeenrannan sataman talviaktiviteetteja – "On mietitty, voisiko satamatorin esiintymislavan eteen jäädyttää isomman, eurooppalaistyylisen kentän"

Hankekoordinaattori Marika Heinilä kertoo, että kaupunginlahden pohjukkaan suunnitellaan luistelualuetta.

Riina Haapala

Lappeenrannan kaupunki suunnittelee parhaillaan talviaktiviteetteja satamaan ja kaupunginlahdelle.

”Esiintymislavan eteen voisi jäädyttää isomman kentän.

Viime viikolla kaupungin Elinvoimaa ja osallistuutta -hanke järjesti asukkaille ja eri tahoille yhteisen ajatushautomon, jossa pohdittiin eri vaihtoehtoja täksi talveksi.

Viime talvena satamatorille tehty luistelualue sai valtaisan suosion ja kaupungilta toivottiin pidempää luistelurataa Karhusaareen. Mitään varmaa ei vielä ole, mutta ideoita on heitelty paljon, kertoo hankekoordinaattori Marika Heinilä.

Heinilä kertoo, että kaupunginlahden pohjukkaan on ideoitu isompaa luistelualuetta, jonka jäädyttämiseen voisi pumpata vettä Saimaasta. Samankaltaisella metodilla on ajateltu toteutettavan pidempi luistelurata Karhusaareen.

Asukkaat myös ideoivat, että luisteluradan varrella voisi olla elämyksiä, kuten makkaranpaistoa ja asukkaiden talkoilla tekemiä jäälyhtyjä.

– Luisteluopetusta ja sitten puhuttiin, että sataman maa-alueella voisi olla toiminnallisia lumiveistoksia ja liukumäkiä, Heinilä kertoo.

Ideoista toteutukseen pääsemisen esteenä on kuitenkin kaksi asiaa. Vetinen talvi ja se, kuka ideat käytännössä oikeasti toteuttaa.

– Jos luonnonjääkenttä ei onnistu, on mietitty, voisiko satamatorin esiintymislavan eteen jäädyttää isomman, eurooppalaistyylisen kentän, Heinilä visioi.

On todennäköistä, että sataman alueelle tulevat talviaktiviteetit toteutetaan yhteistyössä kaupungin ja asukkaiden kesken. Käytännön järjestelyistä ja esimerkiksi kustannuksista ei kuitenkaan ole vielä sovittu mitään.

– Meillä tulee olemaan ajatushautomoja jatkossakin, siellä varmaan selviää, jos on halukkaita, jotka ovat valmiita lähtemään mukaan, Heinilä kertoo.

Sataman talviaktiviteettien deointiin ja toteutukseen pääsee vielä mukaan. Seuraava, toteutushautomon nimellä kulkeva tapaaminen on torstaina 11. tammikuuta kello 15 alkaen.

Uusi tapaaminen järjestetään tuolloin Lappeenrannan Me-talolla kauppakeskus Oprissa.

Mukaan suunnittelemaan?

Mukaan sataman alueen talviaktiviteettien suunnitteluun voi päästä ilmoittautumalla hankekoordinaattori Marika Heinilälle sähköpostitse tai puhelimitse. Heinilän sähköposti on [email protected] ja puhelinnumero on 040 621 4084.

Sataman talvitouhut ovat osat Myö tehää porukalla -hanketta.

Hankkeesta ja sen ideoista löytyy lisätietoja Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.lappeenranta.fi. Myö tehään porukalla -hankkeen tiedot löytää, kun valitsee etusivulta kohdan osallistu ja vaikuta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi