Puheenaihe

Tätä et tiennyt Linnan juhlista: Tuttu Yle-kasvo imetti juuri ennen suoraa tv-lähetystä

Jussi-Pekka Rantanen ja Piia Pasanen juontavat kuudetta kertaa Linnan juhlien tv-lähetystä.

Yleisradio

Yleisradion pitkäaikainen toimittaja Piia Pasanen on ollut toimittajana tai juontajana itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa 16 vuotena.

– Päällimmäisenä on mieleen jäänyt jokaisessa juhlassa vallitseva iloisen kupliva tunnelma, jonka vieraat saavat aikaan.

Hauska henkilökohtainen muisto liittyy vuoden 2004 juhlaan, jolloin hän imetti iltapuvussa silloin yhdeksän kuukauden ikäistä poikaansa Presidentinlinnan naistenhuoneessa ennen vastaanoton alkua.

– Mieheni toi poikamme Linnaan. Vauvalle oli oma kutsukortti. Hän taitaa olla nuorin Linnassa käynyt "vieras", Pasanen nauraa.

Kuudetta vuotta suoraa lähetystä juontavan Jussi-Pekka Rantasen mieleen on jäänyt erityisesti sotaveteraani Armas Ilvon spontaaniesitys Veteraanin iltahuudosta, johon yhtyivät muutkin veteraanit vuonna 2015. – Sellaisia asioita ei voi käsikirjoittaa, ne vain tapahtuvat. Lauluesitys herkisti niin presidentin ja rouva Haukion kuin meidät selostajatkin omassa kopissamme, Rantanen muistelee.

Linnan juhlien suoran lähetyksen juontavat tänä vuonna Piia Pasanen, Jussi-Pekka Rantanen, Marja Sannikka ja Jaakko Selin. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Matilda Gyllenberg, Ted Urho ja Jonas Jungar.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi