Veturi törmäsi raiteella olleeseen kaivinkoneeseen Vainikkalassa

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Onnettomuustutkintakeskus muistuttaa aikaisemmin antamistaan turvallisuussuosituksista raideliikenteen ratatyön turvallisuutta koskien.

Vainikkalassa törmäsi perjantaina 10.11 noin kello 4 aamulla veturi raiteella ratatöissä olleeseen kaivuriin. Onnettomuudesta selvittiin materiaalivahingoilla, henkilövahinkoja ei syntynyt. Onnettomuustutkintakeskus ei tutki Vainikkalan onnettomuutta, mutta korostaa, että ratatyöturvallisuuteen liittyvät turvallisuussuositukset tulee toteuttaa onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Onnettomuustutkintakeskus tutki ratatöistä aiheutuneita vaara- ja poikkeamatilanteita yli 140 kappaletta vuodelta 2013, yhtenä marraskuun 2013 tavarajunan törmäyksen kaivinkoneeseen Pännäisissä. Pännäisten onnettomuuden ja lukuisten vaara- ja poikkeamatilanteiden tutkinnan perusteella ratatöiden turvallisuuskultuurissa-, koulutuksessa- ja johtamisessa ilmeni huolestuttavia piirteitä.

Onnettomuustutkintakeskus tutki vuonna 2016 myös Uimaharjun helmikuisen onnettomuuden, jossa taajamajuna törmäsi kaapelinäyttötyössä raiteella olleeseen henkilöön. Tutkinnan yhteydessä ilmeni jälleen merkittäviä ratatyöturvallisuuden, kouluttamisen ja johtamisen puutteita.

Onnettomuustutkintakeskus muistuttaa, että Liikenteen turvallisuusviraston pitäisi huolehtia ratatöiden turvallisuusmääräyksistä.

Käyttäjän Riina Haapala kuva
Riina Haapala

 

 

AutonOsat24.Fi