Uusi lappeenrantalaisyritys erikoistui mattoihin – "Ensi vuoden aikana tavoitteena olisi myydä ainakin 3000 mattoa"

Yrittäjien Jyrki Sivosen ja Teppo Karttusen mukaan kiinnostus uutta tuotetta kohtaan on ollut uskomattoman hyvää.

Lari Heikkinen

Yritys LineDeck tuo maahan vene-, kuntosali- ja parvekemattoja. Ensimmäinen erä saapuu Suomeen vuoden vaihteessa.

Jyrki Sivonen ja Teppo Karttunen ovat perustaneet Lappeenrantaan yrityksen, joka kantaa nimeä LineDeck. Yritys on erikoistunut vene-, kuntosali- ja parvekemattojen maahantuontiin.

– Ajatus mattoihin lähti omasta tarpeesta, kun omaan veneeseen ei oikein löytynyt minkäänlaista materiaalia, kun tiedustelin asiasta Venemessuilla. Veneisiin on käytännössä tarjolla vain käytävämattoja, jotka eivät mielestäni sovellu kunnolla veneilykäyttöön. Toki on kalliimpia materiaaleja tarjolla, mutta niitä ei käytännössä itse pysty veneeseen asentamaan, Sivonen kertoo.

– Googlailin erään viikonlopun ajan erilaisia mahdollisuuksia venematoksi ja löysin tarpeeseeni sopivan maton. Asensin maton itse omaan veneeseeni ja totesin, että tuotteemme kaltainen matto olisi erinomainen valinta venematoksi. Kävin keskustelemassa matosta myös venekauppiaiden kanssa, mikä vahvisti omaa näkemystäni, kertoo Sivonen

LineDeck-matot on valmistettu EVA-materiaalista, joka on synteettistä kumia. Mattojen pohjassa on liimapinta, jolla matto on mahdollista liimata veneeseen kiinni.

– Vastaavanlaista tuotetta ei ole tullut tähän mennessä vastaan ainakaan Suomessa, yrittäjäkaksikko kertoo.

Yrittäjien mukaan kiinnostus ja vastaanotto uutta tuotetta kohtaan on ollut uskomattoman hyvää. Kolme kuukautta pystyssä ollut yritys on päässyt mukaan jo venemaailmaan.

– Olemme tehneet esimerkiksi yhteistyösopimuksen jälleenmyynnistä Yamahan kanssa, Karttunen kertoo.

– Olen tehnyt päivätyönäni asiakas- ja myyntityötä reilun parin vuosikymmenen ajan ja olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten lähes kaikki ovat olleet kiinnostuneita LineDeck-matoista. Tästä voisi kuvitella, että tälle tuotteelle on kysyntää markkinoilla. Myös muualla kuin Suomessa, Sivonen iloitsee.

– Olin käymässä Espanjan Alicantessa taannoin ja vierailin paikallisessa veneliikkeessä, jossa myös todettiin, että tuotteemme kaltaista ei ole tullut ennen vastaan, Sivonen mainitsee.

Kaksikon jatkosuunnitelmat tuotteensa kanssa ovat myös selvillä.

– Pyrimme saamaan tuotteellemme paloluokituksen Teknologian tutkimuskeskus VTT:ltä, jonka jälkeen alamme markkinoida tuotettamme vahvasti eri rakennustahoille, Karttunen kertoo jatkoaikeista, joilla matot saadaan parvekkeille.

Matot valmistetaan Hongkongissa, josta ensimmäinen erä saapuu Suomeen vuoden vaihteen tienoilla.

– Ensimmäisessä kontissa tulee tuhat mattoa.

Tavoitteet ei suinkaan ole vain ensimmäisen erän myynnissä.

– Ensi vuoden aikana tavoitteena olisi myydä ainakin 3000 mattoa, Karttunen asettelee yrityksen tavoitteita.

Yrityksellä on tällä hetkellä jakelusopimus myös Baltiassa ja Pietarissa.

Yrittäjät vievät LineDeckiä eteenpäin päivätöidensä ohella.

– Työnantajani kannustaa yrittämään, luonnollisesti sillä ehdolla, että varsinaisen leipätyön tehtävät täytyy saada tehtyä myös kunnialla, Sivonen kertoo.

– Olisihan idean voinut jättää pelkästään omaan veneeseen, mutta eihän se siihen jäänyt, Sivonen päättää.

toimitus

 

 

AutonOsat24.Fi