Imatran kaupunki palkitsi Emeliina Papinniemen

Emeliina Papinniemen (oikealla) palkitsivat Imatralla kaupunginjohtaja Rami Hasu, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm ja elämänlaatupalvelujen johtaja Harri Valtasola.

Imatran kaupunki

Imatralaislähtöinen Emeliina Papinniemi sai Imatran kaupungin stipendin perjantaiaamuna. Stipendi on huomionosoitus voitosta, jonka 21-vuotias Papinniemi taituroi lokakuussa ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailun kondiittorisarjassa Abu Dhabissa.

Nykyään Turussa asuva ja työskentelevä Papinniemi kertoi olevansa kovin otettu siitä, miten häntä on juuri Imatralla kannustettu.

– Täällä ihmiset vaikuttavat olevan todella innoissaan kilpailumenestyksestäni. Olen siitä kovin kiitollinen.

Syksy on ollut Papinniemen elämässä merkityksellinen. Maailmanmestaruuden lisäksi hän valmistui kondiittorin ammattitutkintoon.

– Opiskelu tapahtui oppisopimuksella, joka oli solmittu Saimaan ammattiopiston (Sampo) ja nykyisen työnantajani kanssa.

 Leipuri-kondiittorin perustutkinnon hän suoritti jo aiemmin Sampossa.

– Kipinä alalle lähti imatralaisesta Toivosen leipomosta, jossa olin työharjoittelussa kahdeksannella luokalla. Olin leiponut äidin kanssa ja innostuin, kun tajusin, että tätä voi tehdä työkseen.

Tulevaisuudessa Papinniemi haaveilee työskentelystä ulkomailla ja kenties omasta yrityksestä. Nyt on kuitenkin Turun aika. Hän hän on tehnyt juuri työsopimuksen oppisopimuspaikkansa kanssa.

Hyvin määrätietoisena ja kunnianhimoisena ammattilaisena tunnettu Papinniemi erottui muista kilpailijoista Abu Dhabissa siinä, että hän oli tarkka lopputuotteiden yksityiskohdista ja tekemisen siisteydestä.

Kun häneltä kysyy suosikkimateriaalia, vastaus tulee heti.

– Se on ehdottomasti suklaa.

toimitus

 

 

AutonOsat24.Fi