Ensi vuoden Imatranajon päivämäärä on varmistumassa – Hotellit alkavat täyttyä

Imatran katurataan ei ensi kesälle tule merkittäviä muutoksia.

Riina Haapala

TAPAHTUMA   Päivämäärien varmistuminen on näkynyt heti myös Imatran hotellien varaustilanteessa.

54. Imatranajo IRRC-osakilpailu ajettaneen ensi vuonna tämän vuoden tapaan heinäkuun toisena viikonloppuna. Alustavien aikataulujen mukaan päivämäärät ovat 6.–8. heinäkuuta. Järjestäjätaho Imatran Moottorikerho pitää päivämääriä jo käytännössä varmana.

– Sen mukaan olemme eläneet, että Imatranajo pidetään tuolloin. Emme halunneet niitä heti juhannuksen jälkeiselle viikonlopulle, ja MotoGP:n aikataulu on otettava myös huomioon, selvittää Imatran Moottorikerho ry:n puheenjohtaja Sami Backman.

Päivämäärien varmistuminen on näkynyt heti myös Imatran hotellivarauksissa. Valtionhotelli on jo varattu täyteen. Center Hotel Imatrasta huoneita on myös kyselty jo ajojen järjestäjiltä ja yhteistyökumppaneilta.

– Viime vuonna hotelli varattiin täyteen jo lähes heti, kun päivämäärät julkaistiin. Niin varmasti käy nytkin, kun sataprosenttinen varmuus saadaan, uumoilee hotellin toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimonen.

Myös Imatran kylpylässä ajoihin liittyviä varauksia on tullut, mutta Imatran Kylpylän varatoimitusjohtaja Harri Hirvelän mukaan tehdyt varaukset eivät määrältään poikkea muiden heinäkuun viikonloppujen varauksista.

– Viime vuonna suosituimmat huonetyypit olivat loppuunmyyty toukokuussa, Hirvelä valottaa.

Vuoden 2017 Imatranajot keräsivät paikalle noin 30 000 maksanutta kävijää. Ensi vuoden tavoite pyörii Backmanin mukaan samanlaisissa lukemissa.

– Taloudellisesti meidän ei tarvitse saada aikaan merkittävää kasvua, ja budjetti onkin laskettu jopa hieman viimevuotista pienemmälle katsojamäärälle. Kahtena edellisenä vuonna säät ovat suosineet tapahtumaa, mutta nyt on varauduttava pahempaan.

Imatran Moottorikerho on aloittanut ensi vuoden järjestelyt lähestymällä yhteistyökumppaneita. Järjestelyt jatkuvat vuoden vaihteen jälkeen yhteistyöseurojen rekrytoinnilla sekä materiaalien, kuten esitteiden tilauksilla. Ajojen vetonaulaksi pyritään saamaan Brittein saarten kuuluisia kuljettajia.

Rataan ei ensi vuoden ajoja varten ole tulossa merkittäviä muutoksia. Turvasoran materiaali tullaan vaihtamaan, mutta kaikki rataan liittyvät korjaukset tehdään vasta lähellä kilpailua. Keväällä lumen sulamisen jälkeen paikkaillaan talven aikana syntyneitä routavaurioita.

Pitstop Partyjen kohtalostakin on jo päätetty, mutta tapahtuman tuottaja Tuomas Hallikas ei halua vielä paljastaa ensi vuoden suunnitelmia.

– Se, onko päätös Pitstopin jatko vai loppu, selvää myöhemmin, Hallikas myhäilee.

Kesällä 2017 Pitstop-festareiden kävijämäärä jäi tavoitteestaan reippaasti.

Mari-Anna Rossi

 

 

AutonOsat24.Fi