Juhlamekko vaihtui sotilaspassiin ja oppisopimukseen – "Armeija opetti hallitsemaan itseään paremmin"

Sara Leitsamo päätyi oppisopimuskoulutukseen, kun hän sai yhden näytön tekemisen sijaan vakipaikan.

Saimaan ammattiopisto Sampo

KOULUTUS   Sara Leitsamon oppisopimuspaikassa kalaharrastuksesta on ollut hyötyä.

Sara Leitsamo (22) sai valkolakin päähänsä kolme vuotta sitten. Juhlamekko vaihtui armeijan vihreään asuun, ja vuoden palveluksen jälkeen taskussa oli panssariajoneuvonkuljettajan sotilaspassi. Viime syksynä hän aloitti liiketalouden opinnot päiväopiskelijana Saimaan ammattiopisto Sampossa. Nyt hän jatkaa tutkinnon opiskelua oppisopimuksella.

Missä olet oppisopimuksella ja mitä teet?

Kun päiväopinnoissa tuli ensimmäisen näytön aika, kysyin siihen mahdollisuutta Lappeenrannan Citymarketista. Yhden näytön suorittamisen sijaan sainkin itselleni vakituisen työpaikan täysillä tunneilla ja suoritan merkonomin opinnot oppisopimuksella. Olen tuoretiskillä, käsittelen ja fileoin kalaa ja annan ruokaohjeita. Aika paljon asiakkaat kyselevät kalan käsittelystä ja valmistamisesta. Oma kalastusharrastukseni auttaa tässä työssä.

Miten oppisopimussysteemi mielestäsi toimii?

Minusta toimii tosi hyvin. Saan vapaasti valita, milloin teen näyttöjä, ja tehtäviä ehdin tekemään vapaa-ajalla, ei niitä niin paljon ole. Tänä vuonna minulla on ollut vain muutama lähiopetuspäivä. Jos on vaikeita tehtäviä, voin aina kysyä ohjaavalta opettajalta.

Milloin valmistut, mihin ammattiin?

Ensi joulukuussa valmistun merkonomiksi. Ohjaavan opettajan mielestä minulla on melko nopea tahti, mutta jos se ei onnistu niin jatkan opintoja keväällä.

Mitä valmistumisen jälkeen?

Minulla on vakituinen työ, josta tykkään tosi paljon. Työkaverit ovat ihania, meillä huumorintaju kohtaa. Armeija opetti hallitsemaan itseään paremmin, pienet asiat eivät ärsytä.

toimitus

 

 

AutonOsat24.Fi