Paikalliset

Anniina ponnisti Lappeenrannasta Idols-kilpailun jatkoon – Muistatko hänet televisiosta parin vuoden takaa?

Musiikki Lappeenrantalaislähtöinen Anniina Timonen säväyttää jälleen televisiossa.

Idolsin myötä olen saanut arvokasta esiintymiskokemusta sekä lisää itseluottamusta, Anniina Timonen kertoo.

Irene Kangasniemi

Monet muistavat lappeenrantalaisen Anniina Timosen parin vuoden takaa, jolloin hän eteni erinomaisesti tv:n The Voice of Finland-laulukilpailussa Kaksintaistelu-vaiheeseen.

Nyt Timonen on jälleen ihastuttanut televisiossa.

Hän eteni jatkoon pari viikkoa sitten Idolsin karsinnoissa esittämällä NickiMinanjin ja Rihannan biisin ”Fly”. Tuomaristo Antti Tuiskun johdolla kehui Timosen räppi- ja lauluosaamista.

– Lähdin Idolsiin, koska haluan luoda itselleni uran artistina ja biisinkirjoittajana. Uskon, että Idolsin myötä voin päästä eteenpäin musiikkiurallani, nykyään 21-vuotias laulaja ja räppäri kertoo.

Idols-kokemus on ollut hänelle jo tähän mennessä erittäin positiivinen.

– Idolsin myötä olen saanut arvokasta esiintymiskokemusta sekä lisää itseluottamusta. Lisäksi olen päässyt tutustumaan moniin upeisiin ihmisiin.

Nyt laulaja on kuitenkin pyyhkinyt Lappeenrannan pölyt jaloistaan ja muuttanut keväällä Helsinkiin.

– Olin ollut monta vuotta jo varma, että tulen muuttamaan Helsinkiin ennemmin tai myöhemmin. Parin edellisen vuoden sisällä kävin joka kuukausi Helsingissä milloin kirjoittamassa biisejä ja milloin keikkailemassa tai kuvaamassa musiikkivideoita Et Muista Kuitenkaan -nimisen bändin kanssa. Tämän vuoden alussa muutto alkoi tuntua ajankohtaiselta. Etenemismahdollisuuksia musiikkiuraa varten oli sillä hetkellä enemmän Helsingissä kuin Lappeenrannassa, ja se oli suurin syy muuttooni.

– Pidän Helsingistä kaupunkina paljon. Teen osa-aikatöitä musiikkiprojektien ohella, joten tylsää ei ainakaan ole ehtinyt olla. Välillä kaipaan Lappeenrannan rauhallisuutta ja sitä, että perhe on lähellä. En kuitenkaan ole katunut muuttoa, ja onneksi Lappeenranta on vain parin tunnin junamatkan päässä.

The Voice of Finlandiin osallistuminen antoi hänelle aikoinaan rutkasti itseluottamusta.

– Minulla ei ollut esiintymiskokemusta ennen The Voice of Finlandia, koska olin ollut erittäin ujo. Halu tehdä ja esittää musiikkia oli kuitenkin vahvempi kuin ujouteni, ja päätin lähteä kilpailuun mukaan.

Rap-musiikki on lähellä hänen sydäntään.

– Kun esitän rap-biisejä, koen, että pystyn olemaan oma itseni. Lisäksi omien rap-lyriikoiden kautta pystyn ilmaisemaan ajatuksiani ja tunteitani, joita en uskalla sanoa ääneen. Räpin kautta löydän rohkeutta ilmaista itseäni paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat