Puheenaihe

Huumeiden vastaisen järjestön johtaja puolustaa rattikärystä epäiltyä Jari Sillanpäätä – "Herää myötätunto Jaria kohtaan"

Jari Sillanpäätä epäillään iltalehden mukaan ajamisesta amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Lotta Åberg / arkisto

Rattijuopumuksesta epäilty iskelmälaulaja Jari Sillanpää saa myötätuntoa Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikalta.

Vainikka kirjoittaa blogissaan, että Iltalehden keskiviikkona julkaisema uutinen Sillanpään huumekäryepäilystä kuvastaa suomalaisten muuttunutta suhdetta huumeiden ja lääkkeiden käyttöön.

– Huumeiden käyttö on arkipäiväistymässä. Käytön arkipäiväistymiseen törmää jatkuvasti sekä työssä että vapaa-ajalla. Jaria kohtaan itselläni herää myötätunto. Hänen tulee kantaa vastuunsa, mutta hän tarvitsee tukea, Vainikka kirjoittaa.

Iltalehden tietojen mukaan poliisin partio pysäytti Sillanpään Helsingin keskustassa Lönrötinkadulla myöhään tiistaina. Hänen epäillään ajaneen amfetamiimin vaikutuksen alaisena.

Vainikka liittää julkkisten huumekäryt laajempaan ilmiöön, jossa työssäkäyvien huumeiden käyttö lisääntyy.

– (Se) liittyy usein työssä jaksamiseen ja rentoutumiseen. Piristeitä ja lääkkeitä saatetaan käyttää harkitusti pitkistä työputkista selviämiseen ja yksittäisten työtehtävien suorittamiseen tai vapaa-aikana arjesta irtautumiseen esimerkiksi viikonloppuna juhliessa. Omaa toimintaa ei yleensä mielletä huumeiden käyttönä ja sen vaikutusta toimintakykyyn ei ajatella, Vainikka toteaa. 

 Vainikan mukaan Sillanpään tapauksessa julkisessa keskustelussa ovat korostuneet "ääripäät". Itse hän ei näe viisaana, että epäilyn kohdetta lyödään "lailla päähän". Toisaalta hän ei kannata vaatimuksia huumeiden laillistamista.

– On syytä keskustella rakentavasti ja harkita tarkoin erilaisia huumepoliittisia vaihtoehtoja. Helppoja ratkaisuja ei ole. Yhteinen tavoite on kuitenkin se, että huumeriippuvaisten ja heidän läheistensä hyvinvointia tulee edistää, rikollisuutta ja huumausaineiden käytön riskejä on syytä vähentää.

Onko sinulla myöntätuntoa rattijuopumuksesta epäiltyjä kohtaan?

Ei
88% (954 ääntä)
Kyllä
12% (131 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1085

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi