Kaupunki toivottaa opiskelijat tervetulleeksi Lappeenrantaan – luvassa yllätysesiintyjiä ja opiskelijatarjouksia

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona Kehruuhuoneella.

Minna Kivistö

Huomenna keskiviikkona 30. elokuuta Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto järjestävät Jet Lag Off –Lappeenranta On -tapahtuman, joka toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi kaupunkiin. Lappeenrannan Linnoituksen Kehruuhuoneella on ohjelmassa yllätysesiintyjiä, opiskelijatarjouksia ja tietoa siitä, mitä palveluita ja harrastusmahdollisuuksia Lappeenrannasta löytyy.

Tapahtuma on osa Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston uusien opiskelijoiden fuksiviikkoa. Se järjestetään nyt kolmatta kertaa ja tapahtuma on aiempina vuosina houkutellut paikalle noin 500 opiskelijaa. Varsinkin kansainväliset opiskelijat ovat olleet innokkaasti tapahtumassa mukana, ja se järjestetään englanniksi.

Pääjärjestäjien lisäksi mukana tapahtumassa ovat muun muassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY, Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö, Psykoterapiakeskus Vastaamo, tanssistudio TwoStep, Saimaan talous ja tieto Oy, kuntosali- ja ryhmäliikuntakeskus Syke, Etelä-Karjalan Liikuntakeskus Huhtari, Nitro ID, Oma Säästöpankki Oyj, SaiPa sekä Lappeenrannan seurakunta.

Tänä vuonna tapahtuman käytännön järjestelyistä on vastannut Saimaan ammattikorkeakoulun markkinointiosuuskunta Lux.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kokee erittäin tärkeäksi uusien opiskelijoiden huomioimisen heti heidän saavuttuaan paikkakunnalle.

– Lappeenranta haluaa sitouttaa opiskelijat kaupunkiin ja tuoda heidät lähemmäksi lappeenrantalaisuutta ja kiinteäksi osaksi yhteisöämme. Parhaassa tapauksessa he haluavat sitten opintojen jälkeen jäädä tänne töihin ja perustaa kodin tänne. Jet lag -tapahtuma on yksi toimenpiteistä tämän tavoitteen saavuttamiseksi, Rahman sanoo.

Uusille opiskelijoille on jo jaettu Lappeenranta-kassit fuksipusseina: niistä löytyy perusinformaatiota Lappeenrannasta ja muun muassa ilmaiset kahden kerran paikallisliikenteen liput.

– Lappeenrantaan kotiutumisessa lämmin vastaanotto on hyvä alku. Toivomme näidenkin uusien opiskelijoiden näkyvän jatkossa myös kaupungin keskustassa esimerkiksi opiskelijatapahtumien kautta. Rakennammekin parhaillaan konkreettisia malleja ympärivuotiseen yhteistyöhön LUT:n ja LTKY:n kanssa, jatkaa Rahman.

Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna tapahtuma järjestetään tietoisesti samana päivänä Lappeenrannan kaupungin Avointen ovien päivän kanssa.

– Näin haluamme antaa opiskelijoille samalla mahdollisuuden tutustua kaupungin palveluihin laajemminkin, Rahman sanoo.

toimitus

 

 

AutonOsat24.Fi