Paikalliset

Sorjonen tulee taas kaupunkiin – kävelykierroksilla erityisesti Luukkaansalmen silta on kiehtonut ihmisiä

Tv-sarja Uuden kauden kuvaukset alkavat Lappeenrannassa ensi kuussa.

Matkailuneuvoja Noora Mentula vetämässä Sorjonen-kävelykierrosta.

Heikki Kemppainen

Tv-sarja Sorjonen on jälleen ajankohtainen Lappeenrannassa.

Suositun rikos-tv-sarjan kuvaukset alkavat Lappeenrannan kaupungintalolla 7. elokuuta ja jatkuvat elokuun lopulle. Kuvauksia on tulossa myös ainakin satamassa ja kaupungilla.

Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kertoo, että vaikka kuvausten ajan kaupungintalon pohjakerros 02 ja teknisen toimen kokoushuone ovat varattuja kuvausryhmälle, Lappeenrannan kaupungin virkamiesten työtä kuvaukset eivät haittaa. Päinvastoin kuvaukset tuovat mukavaa vipinää.

– Pystymme elämään sen kanssa, Rahman naurahtaa. Hänet tullaan näkemään sarjassa valtuuston puheenjohtajan roolissa.

Tv-sarjan ensimmäisellä kaudella teknisen toimen kokoushuone oli tv-sarjan kaupunginjohtajan huoneen roolissa. Rahman paljastaa, että kokoushuoneesta on nyt tehty Kokoushuone Sorjonen sarjan päähenkilön mukaan.

Lappeenranta on hyödyntänyt sarjan tunnettavuutta tänä kesänä kuvauspaikkakierroksilla. Kävelykierrokset ovat vieneet sarjasta kiinnostuneita sarjan keskeisille kuvauspaikoille.

Rahman laskee, että perjantaisin järjestettäville kierroksille oli osallistunut viime viikon puoliväliin mennessä 38 henkilöä. Tämän lisäksi on järjestetty erillisiä kävelykierroksia ryhmille, joten yhteensä Sorjosen jalanjäljillä on kulkenut lähes 300 kiinnostunutta tänä kesänä.

Monet osallistuneista ovat olleet Lappeenrannan ulkopuolelta.

Yksi tv-sarjan kohde on kiinnostanut erityisesti muualta tulleita osallistujia.

– Luukkaansalmen silta on kiinnostanut valtavasti, Rahman kertoo. Tosin kävelykierros ei yllä sillalle asti, mutta kiinnostuneita on opastettu, miten sillalle voi mennä omatoimisesti tai sen voi nähdä risteilyllä.

Rahman on ollut tyytyväinen uuden matkailutuotteen osallistujamääriin.

– Hyvä kokemus, hän tiivistää.

Hänen mukaansa kävelykierrokset jatkuvat todennäköisesti myös ensi kesänä. Sateinen ja viileä alkukesä on voinut hieman rajoittaa tämän vuoden osallistujia.

Kierrosesittely on myös hieman muuttunut kesän aikana. Tv-sarjassa nähty elokuvateatteri Nuijamies ohitetaan nyt nopeammin ja osallistujille mainitaan, että tässä oli ennen toimintaa.

Yhtään valitusta kierroksista ei ole tullut, mikä on Rahmanin mukaan hyvä merkki.

Kävelykierrokset

Lappeenrannassa kuvatun rikossarjan taustoja valottavalla kierroksella tutustutaan keskeisiin kuvauspaikkoihin. Kävelykierros lähtee IsoKristiinan matkailuinfon edestä ja kestää noin tunnin. Kierroksen hinta on 10 euroa.

Kierroksia järjestetään suomeksi sekä ryhmille myös englanniksi. Suomenkielisiä kierroksia järjestetään kesä-elokuussa 2017 sekä erikseen sovittuina aikoina yli viiden hengen ryhmille. Englanninkieliset kierrokset sovitaan ryhmien tarpeiden mukaan. Kävelykierroksia on elokuulle asti:

pe 21.7. klo 14

pe 28.7. klo 14

pe 4.8. klo 14

pe 11.8. klo 14

Lähde: Visitlappeenranta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi