Puheenaihe

Oho! Finnair syöttää lentomatkustajille kouluruokaa – Arvaa millä herkutellaan business-luokassa

Finnair tarjoaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kolme uutta menua. Osa ruokalajeista pohjautuu suomalaiseen kouluruokaan, jota arvostetaan maailmalla. – Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Erikoista on se, että vielä tänä vuonna lennoilla saadaan aterioita, joiden pohjana on suomalainen kouluruoka.

Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta.

Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. ELO-säätiön tukema Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or kilpailussa Ranskan Lyonissa.  

– Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni, kertoo Vottonen.

– On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.

Suomalaista ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.  

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia.

Variaatioita ELO-säätiön Suomi 100-menusta tarjoillaan myös Suomen suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4. lokakuuta 2017 – 9. tammikuuta 2018.

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5. heinäkuuta 2017 – 9. tammikuuta 2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus-alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.   

Cygnaeus-alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita. 

Finnairin päätavoitteena yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaille.

– Esimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi