Päiväkoti Omenapuu muutti Rakuunamäeltä – Johtaja epäili sisäilmaongelmia

Omenapuu on muuttanut uusiin tiloihin Karhuvuoreen.

Maarit Elsilä

Rakentaminen Omistajalla ja vuokralaisella oli täysin eri näkemykset rakennuksen ongelmista.

Lappeenrannan kristillisen päiväkoti Omenapuu on muuttanut Rakuunamäeltä. Omenapuu on aloittanut uuden vuoden Karhuvuoressa, Ruukinmäentie 2:ssa.

Muuton syynä ovat kiinteistön päiväkodin puoleiset epäillyt sisäilmaongelmat, Omenapuun lastentarhanopettaja, johtaja Maarit Elsilä kertoo. Hänen mukaansa työntekijöillä on ollut oireiluja.

Omenapuu on jatkanut vuodenvaihteen jälkeen toimintoja vuokralaisena Rauhanyhdistyksen seurakuntatalossa Karhuvuoressa.

Lappeenrannan kaupungilla on ollut myös tieto ongelmista.

– Meidän tietojemme mukaan kyse oli sisäilmapulmista. Meillehän tieto tuli palvelun tuottajalta eli Omenapuun päiväkodista, varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki tarkentaa.

Kiinteistön omistaja kiistää kaikki väitteet ongelmista.

– Se on täysin perätön juttu, että päiväkodissa olisi ollut sisäilmaongelmia. Minkäänlaista sisäilmaongelmaa ei ole, vaan luokitus on paras mahdollinen, hän tähdentää viitaten tehtyihin sisäilmatutkimuksiin. Ne on tehnyt hänen mukaansa johtava asiantuntijaliike.

– Tutkimusten mukaan minkään yhdisteen yksittäinen pitoisuus tai kokonaisuuspitoisuus ei ylittänyt asumisterveysasetuksen toimenpiderajaa, hän mainitsee.

Hän tuo esille vuokralaisen heikon siivouksen ja että hän kiinteistön omistajana irtisanoi vuokrasopimuksen.

Omenapuu ei ole ollut ainoa kiinteistön käyttäjä. Toisella puolella kiinteistöä on myös Pwc:n toimisto, jossa työskentelee 10 henkilöä. Aluejohtaja, Lappeenrannan-toimiston johtaja Pasi Wariksen mukaan ongelmia ei ole todettu eikä tehdyissä mittauksissakaan ole todettu mitään.

Pwc on ollut Rakuunamäellä noin kahdeksan vuotta. Yhtiöllä on noin 350 neliötä kolmessa kerroksessa.

Lappeenrannan kaupunki ostaa Omenapuulta ostopalveluna päivähoitopaikkoja lapsille. Tällä hetkellä Omenapuussa on Karhuvuoressa 22 lasta, mutta muutama lapsi mahtuisi lisää.

Päiväkoti Omenapuu on yksityinen päiväkoti, jonka ylläpitäjä on Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry. Päiväkodin kasvatuksessa kristilliset arvot ovat tärkeitä, Elsilä kertoo.

Omenapuun lapset ovat 0–6-vuotiaita.

Johtaja Maarit Elsilän mukaan vain yksi lapsi on lopettanut Omenapuussa muuton jälkeen, sillä perheellä ei ollut autoa kuljettaa lasta kauemmaksi keskustasta. Yksi toinen lapsi vaihtoi lähieskariin. Heidän tilalleen on tullut kaksi uutta lasta.

Lappeenrannan kristillinen koulu aloitti myös toimintansa syksyllä 2009 Rakuunamäellä samassa kiinteistössä Päiväkoti Omenapuun kanssa.

Myös koulu on muuttanut. Syyslukukauden 2016 koulu aloitti uusissa tiloissa Armilankatu 31:ssa. Koulu on yksityiskoulu, jonka ylläpitäjä on Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry.

Käyttäjän Heikki Kemppainen kuva
Heikki Kemppainen

 

 

AutonOsat24.Fi