Imatra ja Lappeenranta järjestävät vammaisille laskettelutapahtuman

Erityistä tukea tarvitseva laskettelija on tulossa rinnettä alas ohjaajan kanssa.

Lappeenrannan liikuntatoimi

Lappeenrannan ja Imatran liikuntatoimet järjestävät lauantaina 28.1. kello 10–15 soveltavan liikunnan talviliikuntapäivän Ruokolahden laskettelukeskus FreeSkissä (Lomatie 16) yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa.

Lumilauantai-ulkoilutapahtuma on suunnattu erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja heidän perheilleen.

Tammikuun 16. päivään mennessä ilmoittautuneilla erityislaskijoilla on mahdollisuus kokeilla laskettelua koulutettujen ohjaajien opastuksella erilaisia soveltavia välineitä ja keinoja käyttäen. Paikkoja on rajoitetusti ja opetuksen hinta yhdeltä laskettelijalta on 20 euroa sisältäen välineet, 45 minuutin opetuksen ja hissilipun. Vakuutus ei sisälly hintaan. Perheenjäsenet saavat hissiliput ja välineet alennettuun hintaan ja avustaja saa hissilipun sekä välineet maksutta.

Laskettelun lisäksi pulkkamäki ja jäätilanteen mukaan jääkiekkokelkat tarjoavat mukavaa talviliikuntaa ja yhdessäoloa ulkoilupäivään, jonka kruunaa lettujen ja makkaroiden paisto. Oheisaktiviteetteihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lumilauantai on valtakunnallinen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n koordinoima soveltavan liikunnan tapahtuma Etelä-Karjalassa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry, Malike/Kehitysvammaisten tukiliitto, laskettelukeskus FreeSki, Ruokolahden kunta, Rautjärven kunta ja Saimaan ammattikorkeakoulu.

toimitus

 

 

AutonOsat24.Fi