Vaalit

Vastavoima kansallismielisyydelle syntyy – feministeiltä vaihtoehto myös miehisille investoinneille

Katju Aro, Katriina Rosavaara ja Warda Ahmed ovat Feministisen puolueen puheenjohtajia.

Feministinen puolue / Mediapankki

Äänestäjät saavat uuden poliittisen vaihtoehdon kevään kuntavaaleissa, kun Feministinen puolue liittyy puoluerekisteriin. Puolue kertoi tiistaina keränneensä 5 000 kannattajakorttia ennätysajassa.

Puolueyhdistys jättää tiistaina hakemuksen puolueeksi rekisteröitymiseksi.

Feministien pääteemana on ajaa ihmisten syrjimättömyyttä, hyvinvointia ja inhimillistä turvallisuutta.

Puolueessa katsotaan, että nykypuolueet eivät ole osanneet ratkaista syrjintää, joka ilmentyy muun muassa seksisminä ja rasismina.

– Naisten ja eri vähemmistöjen asema nähdään monissa puolueissa erilliskysymyksenä, jota edistetään kun ehditään ja kun siihen katsotaan olevan varaa. Poliittisten päätösten vaikutukset kohdistuvat kuitenkin usein juuri näihin ryhmiin. Esimerkiksi talouskuripolitiikka on osunut erityisen rankasti naisiin, vammaisiin ja siirtolaisiin, sanoo puolueen puheenjohtaja Katju Aro tiedotteessa.

– Euroopassa monet rasismilla kampanjoineet oikeistopopulistiset puolueet istuvat jo maiden hallituksissa. Nyt on se hetki, jolloin valitsemme, mitä näistä ajoista kirjoitetaan historiaan. Meidän valintamme on taistella rasismia vastaan ja yhdenvertaisuuden puolesta, lisää puolueen varapuheenjohtaja Katriina Rosavaara.

Talouspolitiikassa puolue aikoo ajaa niin sanottua hyvinvointitalouden mallia. Siinä julkisia investointeja ohjataan kovien rakennushankkeiden sijaan esimerkiksi hoivaan, hyvinvointiin ja "sosiaaliseen infrastruktuuriin".

– Investoinnit lisäävät yhteistä sosiaalista hyvää ja sitä kautta kaikkien hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Voimakkaasti puolue ottaa myös globaalien ihmisoikeuksien puolesta. Se katsoo, että myös Suomessa yhteiskunta on tällä hetkellä erittäin jakautunut ja jakolinja kulkee kansallismielisen ja feministisen maailmankuvan välissä.

Puolueen mukaan yleisohjelman valmistelussa on kuultu puolueen jäseniä, asiantuntijoita ja tutkijoita ja sen sisällöissä on tehty yhteistyötä myös Ruotsin Feministiskt initiativ -puolueen kanssa.

Ensimmäiset poliittiset aloitteensa puolue esittelee tammikuussa julkaistavassa kuntavaaliohjelmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat