Paikalliset

Uusi pysäköintitalo avautui Lappeenrannassa

Minna Kivistö

Williparkki Oy:n rakennuttama maanalainen pysäköintitalo P-City on otettu käyttöön Lappeenrannan keskustassa marraskuun alussa.  Marianaukion alla sijaitsevassa pysäköintitalossa on 146 uutta maksulliseen pysäköintiin tarkoitettua lämmintä autopaikkaa. Uuden pysäköintitalon avajaisia vietetään 9. joulukuuta. 

P-Cityn sisään- ja ulosajo sijaitsee rakenteilla olevan Etelä-Karjalan Osuuspankin uudisrakennuksen yhteydessä Kirkkokadun varrella. Sisäänajo on auki lyhytaikapysäköijille päivittäin klo 6‒21. Muina aikoina sisälle pääsee sopimuskortilla tai pysäköintilipukkeella. 

Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamiehen mukaan tarkoituksena on, että P-City palvelee erityisesti lyhytaikaista pysäköintiä, koska maanpäälliset pysäköintipaikat Marianaukion kohdalta ovat poistuneet. 

– Pysäköinti P-Cityssä on suunniteltu asiakkaille mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Muun muassa suurin osa pysäköintiruuduista on toteutettu vinopysäköintinä, mikä helpottaa ruutuun ajamista. Myös paikkaleveys on reilu, Hietamies kuvailee. 

Talossa on käytössä paikkakohtainen opastusjärjestelmä sekä automaattinen rekisterintunnistus, joka tarkoittaa sitä, että sisään- ja ulosajopuomeilla on kamerat. Sisään tultaessa kamera tallentaa järjestelmään auton rekisterinumeron ja yhdistää sen lipukkeeseen, joka otetaan puomin kohdalta. Kun lipuke on maksettu, ulosajopuomi avautuu automaattisesti. Järjestelmän tarkoitus on sujuvoittaa pysäköintitalon liikennettä. 

Pysäköintitalossa on myös energiatehokkuutta edistävää tekniikkaa, kuten ledvalot, jotka syttyvät ja sammuvat automatiikan ansiosta tarpeen mukaan. P-Pormestarin tapaan P-Cityssä on mahdollisuus ladata sähköautoja. 

Lappeenrannan kaupunkiyhtiöihin kuuluva Williparkki Oy tarjoaa maksullista pysäköintiä Lappeenrannassa. P-Cityn lisäksi Williparkilla on maanalainen pysäköintilaitos P-Tori kauppatorin laidalla ja P-Pormestari maakuntakirjaston vieressä. Kaikkiaan yhtiöllä on hallinnassaan lähes 900 lämmintä maanalaista pysäköintipaikkaa Lappeenrannan keskustassa. 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi