Paikalliset

Ennakoivan itsepuolustuksen kurssille mahtuu vielä – palaute edellisestä kurssista oli hyvää

Itsepuolustustekniikan demonstrointi

Veli-Matti Pulliainen

Lappeenrannan Shukokai Karate ry järjestää toisen kerran pääosin naisille suunnatun ennakoivan itsepuolustuksen kurssin.

Syksyn Ennakoivan Itsepuolustuksen -kurssi alkoi jo keskiviikkona 28.9. mutta kurssille mahtuu vielä.

– Kurssille otetaan harjoittelijoita aina 19.10. saakka, joten hyvin ehtii vielä tulla mukaan, kannustaa Veli-Matti Pulliainen.

Pulliainen on Lappeenranta Shukokai Karaten varapuheenjohtaja ja hän toimii myös kurssin valmentajana.

Kurssi kestää aina joulukuulle 2016. Harjoituksia pidetään kerran viikossa keskiviikkoisin kello 17.30–18.30 ja varusteena on sisäliikunta-asu. Alaikäraja kurssille on 16 vuotta.

Ensimmäinen kurssi pidettiin keväällä 2016.

– Palautteet pidetystä kurssista olivat positiivisia, joten päätimme pitää vielä kuluvan vuoden aikana toisenkin kurssin, kertoo Pulliainen.

Palautteissa todettiin muun muassa kuinka keväällä pidetty ennakoivan itsepuolustuksen kurssi ”avasi silmät” - kuinka oppia tunnistamaan mahdollisia vaaranpaikkoja ja kuinka itsepuolustustilanteisiin voidaan itse vaikuttaa ennen joutumista varsinaiseen fyysiseen kontaktiin.

– Ennakoivan itsepuolustuksen kurssi sopii kaikille itsepuolustuksesta kiinnostuneille. Kyse ei ole karaten vyöarvoista tai karaten peruskurssista. Tavoitteena ei ole myöskään kouluttaa täydellistä itsepuolustusosaajaa. Tämä nyt alkava kurssi tähtää puhtaasti itsepuolustuksellisiin näkökohtiin ja eri tilanteiden ennakointiin ja toimintaan mahdollisissa väkivaltatilanteissa, kertoo Pulliainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi