Paikalliset

Maasotakoulu johtaa yli 1 000 ihmisen puolustusharjoitusta – harjoitusjoukkoja myös Lappeenrannan kaupungin alueella

Paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja reserviläisiä.

Päivi Tuovinen

Maavoimien paikallispuolustusharjoitukset järjestetään 5.–9. syyskuuta Etelä-Suomessa, Kaakkois-Suomessa ja Lapissa. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2500 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 1250 ja reserviläisiä 1050.

Kaakkois-Suomessa järjestettävän, Maasotakoulun johtaman Paikallispuolustus Itä 2 -harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1100 henkilöä. Puolustusvoimien varusmiesjoukkoja harjoitukseen osallistuu Maasotakoulusta, Karjalan prikaatista, Ilmasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä ja Karjalan lennostosta. Varusmiesjoukkojen lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä Etelä-Karjalan, Pohjois-Kymen ja Etelä-Savon maakuntakomppanioista. Harjoitusjoukkoja liikkuu Taipalsaaren ja Pahkajärven ampuma-alueiden lisäksi Lappeenrannan kaupungin, Vuohijärven, Selänpään ja Tyrrin alueilla.

Paikallispuolustusharjoitusten tavoitteena on kehittää varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen eri tehtävissä, kuten paikallisissa valvonta- ja suojaustehtävissä sekä viranomaisyhteistyössä. Paikallisjoukkojen toiminta on valtakunnallisesti kattavaa. Joukkoihin sijoitetaan kyseisen toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä, ja heitä koulutetaan kertausharjoituksissa, vapaaehtoisissa harjoituksissa ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla. Paikallisjoukkoihin kuuluvien maakuntakomppanioiden vapaaehtoisia reserviläisiä voidaan käyttää myös rauhan aikana muille viranomaisille annettavaan virka-apuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi