Hiekkakappeli avattiin sunnuntaina – ensimmäinen laatuaan koko maailmassa

Ensi kesän hiekkalinnaan tulee insinöörien suunnittelema leikkimökki.

Siru Lantta

Lappeenrannan Hiekkalinnassa otettiin sunnuntaina käyttöön hiekkakappeli. Hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frostin suunnittelemaa kappelia ovat olleet rakentamassa Juuso Partanen, Petri Monto ja Mika Tauschi Lappeenrannasta sekä hiekanveistäjä Andrey Vazhinskyy Ukrainasta. Hiekkakappeli on tiettävästi maailmassa ensimmäinen laatuaan.

Lappeenrannan evankelis-luterilaiset seurakunnat pitävät hiekkakappelissa hartauksia torstaisin ja sunnuntaisin kello 15 läpi kesän. Kappelissa on mahdollisuus pitää myös muita kirkollisia tilaisuuksia.

Kappelissa on hiekkaseinät ja läpinäkyvä katto. Katossa on myös Hyvä Paimen -niminen "lasimaalaus". Alttarin taakse on kuvioitu Enkeli-veistos. Kulku kappeliin tapahtuu isoon betonirenkaaseen rakennetun puuoven kautta. Kappeli kuuluu luontevasti tämänvuotiseen Ritarilinna-teemaan, jossa seikkailevat muun muassa muinaisen Salomonin temppelin puolustajat, Temppeliritarit. Ajallisesti Hiekkalinna-kokonaisuus on sijoitettavissa Ristiretkien aikakauden tietämille.

Kappelin suunnittelija, hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frosti kertoo, että hiekkakappeli on ollut mielessä jo vuosia. Hän on aiemmin veistänyt lumikirkkoja, minkä jälkeen hiekkakirkon tekeminen tuntui luontevalta. Frosti lisää, että kappelin hiljainen ja rauhallinen tunnelma sai kehuja jo rakennusaikana.

 

 

AutonOsat24.Fi