Paikalliset

Saimaan Helmi äänestettiin Lappeenrannan parhaaksi lounaspaikaksi – takana 16 vuoden työ

Saimaan Helmeä vetävät ravintolaesimies Kirsi Karjalainen ja yrittäjä Maria Väkiparta. Lounasravintolan perustaja Pirjo Väkiparta on jo eläkkeellä, mutta hän on yhä tiiviisti mukana ravintolan arjessa.

Janne Koivisto

Helmisimpukasta kuoriutui helmi.

Family Centerin vieressä sijaitsevassa lasitalossa toimi vuoteen 2000 asti Shell Helmisimpukka. Kun huoltoasema lopetti toimintansa, sen keittiövastaava Pirjo Väkiparta päätti perustaa tilalle lounasravintolan.

– Pirjo rohkaistui perustamaan yrityksen, vaikka hänellä oli jo jonkin verran ikää, tytär Maria Väkiparta kertoo.

Pirjo Väkiparta ei päässyt haastatteluun, mutta hän on edelleen tiivisti mukana Saimaan Helmen toiminnassa. Äiti-Väkiparta muun muassa suunnittelee lounasravintolan ruokalistat.

– Äiti on jo täysin eläkkeellä, mutta ei malta pysyä poissa, tytär naureskelee.

Lounasravintolan perustaminen taisi kannattaa.

Saimaan Helmi voitti viime vuonna Radio Iskelmän Etelä-Karjalan paras lounaspaikka -kilpailun.

Nyt Lappeenrannan Uutisten lukijat äänestivät Saimaan Helmen Lappeenrannan parhaaksi lounaspaikaksi 345 äänellä.

Toiseksi tullut Kehruuhuone sai 229 ääntä. Viime vuoden voittaja Ristorante ...con Amore tuli kolmanneksi 218 äänellä.

– Kiitos kaikille meitä äänestäneille ja meidän vakiasiakkaille. Meillä on sellainen tunne, että vakiasiakkaat ovat vähän kuin perhe, Maria Väkiparta kiittelee.

– Iso kiitos myös meidän henkilökunnalle. Ilman keittäjiä tästä ei tulisi yhtään mitään.

Maria Väkiparta selittää voittoa maistuvalla ruoalla.

– Se lähtee tuoreista hyvistä raaka-aineista ja kokin ammattitaidosta. Me myös teemme mahdollisimman paljon itse.

Harjoittelussa olleet opiskelijat ovat ihmetelleet keittiössä kippipannua, jossa valmistuvat muun muassa läskisoosit ja lihakastikkeet.

– Monet opiskelijat ovat kertoneet, että monessa paikkaa ei enää ole sellaista.

Maria Väkiparta kehuu myös henkilökuntaansa. Kaksi keittäjää on häärinyt keittiössä alusta asti.

– Meillä on pitkän linjan henkilökunta. Se näkyy työhön sitoutumisena. Porukka kantaa työtehtävistään eri tavalla vastuuta.

Lounasravintolan arki on muuttunut Väkiparran mukaan 16 vuodessa vähän.

Taantuma on syönyt viime vuosina asiakkaita, mutta uusia asiakasryhmiä on löytynyt muun muassa eläkeläispariskunnista.

Nyt Väkiparta tähyää lapsiperheiden suuntaan.

– Haluaisin kehittää lapsiperheille uusia vaihtoehtoja. Tiedän, että lapset haluavat hampurilaisia, mutta haluaisin, että mäkkäreille olisi vaihtoehtoja.

Parhaat lounaspaikat

1. Saimaan Helmi 345 ääntä

2. Kehruuhuone 229 ääntä

3. Ristorante ...con Amore 218 ääntä

4. Lappeenrannan Kasino 204 ääntä

5. Ravintola Olé 146 ääntä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi