Paikalliset

Lappeenrannassa järjestetään karaten aikuisten SM-kilpailut

Antton Tuomisto ja Jesse Stockmakari harjoittelemassa kumite-ottelua.

Veli-Matti Pulliainen

Suomen Shukokai Karateliitto järjestää jäsenilleen avoimen painoluokan aikuisten SM-kilpailut eli Kimura cupin Lappeenrannassa lauantaina 23.1.

Kilpailut järjestetään Kourulan liikuntahallilla osoitteessa Katajakatu 15 kello 15 alkaen.

Avoimen painoluokan SM-kilpailut käydään naisten ja miesten kata-liikesarjoissa ja kumite-otteluissa. Ikäsarjat ovat yli 16-vuotiaat naiset ja miehet sekä yli 40-vuotiaat veteraaninaiset ja -miehet.

– Tervetuloa mukaan seuraamaan aikuisten SM-kilpailuja Kourulan liikuntahallille, Lappeenranta Shukokai -karateseuran päävalmentaja Esa Kaplas toivottaa.

– Shukokai-karate on toiminnan täytteistä kamppailu-urheilua kumite-otteluissa ja toisaalta hallittujen liikkeiden kauneutta kata-liikesarjoissa, Kaplas innostaa lappeenrantalaisia mukaan katsomoon tutustumaan lajiin. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy ja paikalla on puffet-myyntiä.

Lappeenrantalaisista mukana Kimura cupissa ovat mustat vyöt Kristian Yanchukovich (2.dan), Jesse Stockmakari (1. dan) ja Toni Karhula (1. dan) sekä ruskeat vyöt Antton Tuomisto (1. kyu), Aleksi Markoff (1. kyu) ja Atte Hölsä (1. kyu).

Samana viikonloppuna Lappeenrannassa pidetään myös kansallinen Shukokai karate -leiri. Perjantaista sunnuntaihin lajin kaikenikäiset harrastajat ympäri Suomea harjoittelevat Kesämäenrinteen koululla. Sunnuntaina pidetään maajoukkuekatselmus, jossa mukana myös lappeenrantaisia. Sunnuntaina on myös lajin vyökokeet, jossa eri vyöarvon omaavilla on mahdollisuus korottaa vyöarvoaan.

Lappeenrannan Shukokai Karate -seuran kevään 2016 peruskurssi alkaa Mestarikadun dojolla tiistaina 2.2.

– Lajiin on mahdollista tutustua kahden ilmaisen kertakäynnin kautta. Laji sopii kaikille, eikä mitään erityisominaisuuksia tarvita, vaan ne kehittyvät harjoittelun myötä. Lisätietoa tästä alkavasta kurssista saa Kourulan liikuntahallin tapahtumassa lauantaina 23.1. tai lajinäytöksessämme torstaina 28.1. Mestarinkatu 2:n harjoittelutiloissa, Esa Kaplas kertoo.

Seuran suunnitelmissa on järjestää myös itsepuolustuskurssi helmi-maaliskuun vaihteessa.

Suomen Shukokai Karateliitto

Suomen Shukokai Karateliitto on shukokai-tyylisuunnan pääorganisaatio Suomessa ja se on perustettu 1977.

Ensimmäiset shukokai-tyylisuunnan seurat perustettiin Espooseen, Imatralle ja Lappeenrantaan.

Vuonna 1993 perustettiin shukokai-opisto Suomenniemelle, joka on edelleen ainutlaatuinen Suomen karaten historiassa.

Tällä hetkellä Suomen Shukokai Karateliittoon kuuluu 13 jäsenseuraa. Seuratoiminta painottuu eteläiseen ja itäiseen Suomeen.

Lisätietoa löytyy osoitteesta http://www.shukokai.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi