Paikalliset

Tv-kasvo Juuso Mäkilähteellä lämpimät muistot Etelä-Karjalasta

TÄHTI Juuso Mäkilähde pettyi vain parturiin, joka leikkasi pikkupojan huolella kasvatetun takatukan – vaikka kiellettiin.

Juuso Mäkilähde.

Juuso ”Mäkkäri” Mäkilähde tuntuu ehtivän kaikkialle. Päivätyö radiossa, pikkulapsi kotona, suorat Voitolla yöhön -lähetykset parhaaseen katseluaikaan sunnuntaina, juuri käynnistynyt penkkiurheilullinen Villi kortti-sarja maanantaisin...

Miten ihmeessä miehen aika riittää tähän kaikkeen?

– No eihän se riitäkään. Pahimmillaan tänä syksynä mennään minuuttiaikataululla. Kyllähän se välillä ahdistaa, päivästä riippuen enemmän tai vähemmän. Voitolla yöhön -sarja viikottain vaihtuvine haasteineen on kaikista rankinta, mutta myös antoisinta.

Vaikka Mäkilähde tuntuu yhtäkkiä olevan kaikkialla, hän itse ei näe asiaa niin. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi suositun Suomen surkein kuski -ohjelman juontajana.

– Erilaisia hommia mediassa on tullut tehtyä jo kymmenisen vuotta. Alalla on tapana käydä juuri näin, että välillä asioita tapahtuu paljon kerralla ja välillä ei mitään.

Mäkilähde on kuvannut myös Suomen surkein nikkari -ohjelman ensimmäisen kauden, joka nähtäneen ruuduissa ensi vuoden puolella.

Mäkilähde on viettänyt pisimmän ajanjakson elämästään Imatralla.

– 2-vuotiaasta 12-vuotiaaksi asuin perheeni kanssa Meltolassa. Lasketteluharrastusta oli helppo pitää yllä, sillä asuimme aivan Mellonmäen kupeessa. Rappusilla kun laittoi sukset jalkaan ja hiihti lyhyen pätkän, sai jo otettua sellaiset vauhdit, että pääsi laskettelurinteen puolelle.

Imatralla on parin viime vuoden aikana puhuttu Mellonmäen uudesta elämästä, mutta toistaiseksi toiminnan pyörittäjää ei ole löytynyt.

– Jos Mellonmäki avataan taas, niin ehdottomasti täytyy tulla testaamaan.

Puolet ala-asteesta Mäkilähde kävi Savikannan koulussa. Sinne oli päästävä, sillä kyseisessä opinahjossa pääsi lukemaan saksan kieltä.

Savikannan koulun lakkauttaminen saa mielen haikeaksi.

– Tuosta en ollut kuullutkaan, ihan paha mieli tuli! Kun muutama vuosi sitten kävin viimeksi Imatralla, koulu oli vielä toiminnassa.

Lapsuuden muistot Imatralta ovat lämpimiä. Mäkilähteen mieleen ovat jääneet muun muassa aikuisten loputtomilta tuntuneet vappulounaat Valtionhotellissa, kun lapset pääsivät livahtamaan pallomereen ja konferenssipuolelle katsomaan Uuno-elokuvia.

– Muistan myös rahanhankintatavan, jota toteutimme keskustassa. Kaupassa oli käytössä järjestelmä, jossa ostoskärryn palautuksesta sai lapun. Kun lappuja oli kertynyt 50, sai viisi markkaa. Siellä paikallinen nuoriso, allekirjoittanut mukaan lukien, oli kärkkymässä kärryjä.

Todellista huonoa muistoa Imatra-vuosilta ei ole jäänyt, mutta yhden huumorimuiston Mäkilähde haluaa jakaa.

– Tämä tapaus oli aikanaan minulle syvä järkytys. Jo lapsena olin kova Ihmemies MacGyver-fani, minkä innoittamana hiuksistani löytyi takatukkatyyppinen ratkaisu. Parturiin mennessä hänelle sanottiin, että takaa ei saa missään nimessä lyhentää. Ja mitä tekee parturi? Lyhentää tietysti. Itkuhan siinä tuli.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi