Paikalliset

Eläinkoti Pesä sai lahjoituksia – remontti voi valmistua vuoden loppuun mennessä

Nappi-kissa odottaa pysyvää kotia sijaiskodissa. Viime viikolla Napille ja muille eläimille kerättiin lahjoituksina muun muassa ruokaa, hiekkaa ja raapimispuita.

Imatralla ja Lappeenrannassa kerättiin viime viikolla hiekkaa, kissanruokaa, leluja. matolääkkeitä ja muun muassa raapimispuita Elänkoti Pesälle.

– Keräys meni tosi hyvin. Olemme tosi kiitollisia, Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen ja tiedottaja Tanja Heikkilä kertoo.

Ruuat ja hiekat ovat nyt tosi tarpeen, sillä eläinkodille remontoidaan parhaillaan uusia tiloja Lappeenrannan Hakaliin. Eläinkoti Pesä on ollut ilman vakinaista toimipaikkaa pari vuotta, sillä eläinkodin edellinen vuokranantaja purki vuokrasopimuksen.

Heikkilä korostaa, että lahjoitukset ovat nyt erityisen tärkeitä, sillä remontti ja eläinlääkärikulut vievät yhdistyksen varoja.

– Menoja on paljon. Jokainen kissa lähtee eläinkodista rokotettuna, sirutettuna ja leikattuna.

Eläinten viikolla lahjoituspaikkoja oli Etelä-Karjalassa runsaasti. Lahjoituksia otettiin vastaan muun muassa Imatran Monikulttuurisessa toimintakeskuksessa Kipinässä, Eläintarvike Norppiksessa ja Lappeenrannan Prismassa.

Keräykset on järjestetty tavallisesti vain kerran vuodessa juuri eläinten viikolla, mutta Heikkilän mukaan on mahdollista, että jatkossa lahjoituksia voitaisiin ottaa myös jouluna tai ystävänpäivänä. Suunnitelmissa on useampi kuin yksi keräyspäivä vuodessa.

Lahjoituksia voi tuoda myös suoraan eläinkoti Pesälle eläinkodin remontin valmistuttua.

Myös yhdistyksen tilille voi tehdä lahjoituksia.

Heikkilä arvioi, että tällä hetkellä noin 10 kissaa on odottamassa pysyvää kotia. Kotia hakevat kissat ovat nähtävillä eläinkodin sivuilla.

Eläinkodin remontin vuoksi eläimet ovat olleet väliaikaisissa sijaiskodeissa. Sijaiskoteja ei ole tällä hetkellä tarpeeksi, vaan Heikkilän mukaan niitä toivottaisiin lisää Imatralle ja Lappeenrantaan.

– Sijaiskodeissa on tällä hetkellä jonoja.

Lemmikki tuodaan eläinkotiin monien tekijöiden vuoksi. Perheessä voi olla allergiaa, voidaan joutua muuttamaan ulkomaille tai lemmikin omistaja on joutunut sairaalaan.

Eläinkoti Pesä

Eläinkoti Pesä on Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen väliaikaissijoituspaikka uutta kotia tai hoitopaikkaa tarvitseville pieneläimille. Yhtään eläintä ei lopeteta turhaan vaan tavoitteena on löytää kaikille uusi koti. Pesälle päätyy enimmäkseen kissoja suoraan kodeista, jotka joutuvat luopumaan lemmikistään esim. allergian tai muiden syiden vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi