Paikalliset

Anneli Kiljunen: Hallitus unohti omaishoitajat

Lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) sanoo, että omaishoitajat tarvitsevat vahvemman lain tuekseen.

Janne Koivisto

Lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) ihmettelee, mihin hallitus on unohtanut omaishoitajat.

– Vielä hallitusohjelmassa hallitus oli kohdentamassa rahaa omais- ja perhehoitajien sijaisjärjestelyihin, mutta tämänpäiväisessä budjettiesityksessä rahoitus puuttuu kokonaan, Kiljunen huomauttaa.

– Hallitus lupasi parantaa omaishoitajien asemaa, mutta tosiasia on, että se heikentää omaishoitajien tilanteita entisestään. Hallitus leikkaa eläkkeensaajien asumistukea, nostaa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja, lisää lääkekustannuksia ja heikentää palveluiden henkilöstömitoituksia, mikä tulee vaikuttamaan palveluiden laatuun, kun aikaa asiakkaille on entistä vähemmän. Näillä on suuri merkitys omaishoitoperheille, jotka käyttävät tukipalveluja ja lääkkeitä.

– Viime vaalikaudella sdp paransi omaishoitajien asemaa: omaishoitoon laitettiin lisämäärärahaa, lainsäädäntöä parannettiin, laadittiin laaja omaishoidon kansallinen ohjelma ja ministeri Huovinen käynnisti uuden omaishoitolain valmistelun. Tavoitteena oli luoda omaishoitoon yhtenäiset kriteerit koko Suomeen sekä vahvistaa omaishoitajien oikeusturvaa.

– Omaishoitajat tarvitsevat vahvemman lain tuekseen, lainsäädännön valmistelua on jatkettava ja se on tuotava eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman pian, Kiljunen vaatii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat