Paikalliset

90 000 kerrosneliön hanke jäissä

Korvenkannan jättimäisestä kauppakeskittymästä solmittiin YIT:n ja Imatran kaupungin välinen sopimus pian puolitoista vuotta sitten. Toistaiseksi hankkeesta ei ole juuri lisätietoa tihkunut.

Suunnitteilla on edelleen yli 90 000 kerrosneliötä käsittävä kauppapaikka kuutostien varrelle. YIT:n rooli kuviossa on hankkia kauppakeskukseen toimijat ja rakentaa heille tilat.

Niin isot kuin pienetkin investorit vetävät käsijarrusta.”
Saimaan aluejohtaja Pentti Karhu YIT:stä kertoo, että niin Ukrainan kriisi kuin ruplan kurssin heikkeneminenkin vaikuttavat asioiden etenemiseen.

– Edellinen asiakastapaaminen oli pari viikkoa sitten, ja se osui pahimoilleen Ukrainan kriisin aikaan. Sijoittajatahot ovat varovaisia, ja sovimme, että pääsiäiseen asti katsotaan tilannetta.

Karhu korostaa, että asiakaskontaktit eivät ole mihinkään kadonneet, mutta maailman yleinen taloustilanne pitkittää päätöksentekoa.

– Päällä seisominenkaan ei auta, on vain tehtävä nöyrästi töitä. Olisi tarpeetonta ja edesvastuutontakin nostaa kädet pystyyn. Toisaalta maailman tilanne on myös helppo syy pitkittää päätöksiä.

Karhu ei ajattele Ikean sijoittumisen Lappeenrantaan vaikeuttavan Korvenkannan hankkeen etenemistä.

– Toki Ikealla on oma merkityksensä vetovoimatekijänä, mutta hyvä, että se saatiin kuitenkin tälle alueelle.

Päällä seisominenkaan ei auta.”
Kiinteistösijoittaja Emilio Urpalainen arvioi, että Korvenkannan kauppakeskittymään ja muihinkin kaupallisiin hankkeisiin on tällä hetkellä todella vaikeaa löytää toimijoita.

– Voisi jopa sanoa, että tehtävä on mahdoton. Niin isot kuin pienetkin investorit vetävät käsijarrusta ja jäävät odottamaan ruplan vakautumista ja venäläisturistien asiakasvirtojen paluuta. Tämä on hyvä opetus jokaiselle, ettei kauppojen kannattavuutta voi laskea venäläisten varaan.

Urpalainen seuraa maakunnan tilannetta pelonsekaisin tuntein.

– Uusi nousu tulee, mutta on mahdotonta sanoa, milloin. Kaupan alalla on paljon pienen liikevaihdon yrityksiä, joiden kassa tyhjenee nopeasti, jos ostajia ei käy. Jos kesä jatkuu tällaisena, on monessa paikassa syksyllä lappu luukulla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat