Paikalliset

Iitiän tanssilava laajenee

Heikki Kemppainen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten huvitoimikunnan vetäjällä ja Iitiän lavan lavaisännällä Taisto Lensulla on vahva usko tanssilavoihin, vaikka tanssijoiden määrä on vuosien saatossa jonkin verran vähentynyt.

– Tanssi on hyvä liikuntamuoto. Tanssilavat oat myös sosiaalinen tapahtuma, jossa ujompikin voi tutustua vastakkaiseen sukupuoleen.

Hän tietää, mistä puhuu. LUM alkoi pyörittää tansseja Iitiän lavalla 90-luvun lopulla, joten kokemusta on jo 17 vuodelta.

Ensi kesälle on luvassa myös uudistuksia. Rakennuksen omistava Iitiän ja lähikuntien VPK aloittaa piakkoin remontin, jonka tarkoituksena on rakentaa ravintolaosaan 50 lisäneliötä.

– On huomattu, että ravintola on monta kertaa käynyt pieneksi, Lensu mainitsee.

Ensi kesän avajaistanssit ovat 10. toukokuuta, johon mennessä laajennus on tarkoitus tehdä valmiiksi. Kesän avaa Saija Tuupanen.

Ensi kesänä kokeillaan myös nuorisoiltoja keskellä viikkoa. Tähän mennessä esiintyjät ovat vierailleet Iitiän lavalla vain viikonloppuisin. Esiintyjiksi on tulossa nuorison suosikkiesiintyjiä, mutta nimiä Lensu ei pysty vielä paljastamaan.

– Järjestämme kesäkuussa kaksi nuorisoiltaa. Kokeilemme saada nuorisoa tanssilavalle. Katsotaan, miten homma toimii.

Lauantait säilyvät edelleen perinteisinä tanssi-iltoina. Lensu laskee, että lauantaisin lavalla käy noin 300 hengen vakioporukka, joka tanssahtelee musiikin tahtiin joka lauantai. Heidän lisäkseen ovat tietysti myös muut tanssijat.

Lavan parkkialueelle on tulossa myös sähköpistokerasiat asuntoautoja varten.

LUM kerää varoja toimintaansa tanssilavaa pyörittämällä. Kesäisin tansseja järjestetään noin 20-22. Yleisöennätys LUMin aikana on vuodelta 1997, jolloin Reijo Taipale keräsi paikalle yli 2 000 vierasta. Viime vuosina lavan yleisömäärä on jäänyt keskimäärin alle 500 vieraan.

Tähän on vaikuttanut Lensun mukaan tanssijoiden ikärakenne. Vanhemmasta päästä tanssijoita on poistunut. Nuorempi väki hakeutuu puolestaan festareille, vaikka Iitiän lavalla käy kaikenikäisiä tanssijoita, Lensu mainitsee .

En muista, milloin viimeksi olisi ollut järjestyshäiriöitä.
Tärkeä tehtävä on tanssilavan talkooporukalla, jonka voimin tanssit järjestetään. Heitä on enimmillään 30 iltaa järjestämässä.

– En muista, milloin viimeksi olisi ollut järjestyshäiriöitä. Tanssiasiakkaat osaavat käyttäytyä hyvin, hän kiittelee tanssikansaa.

Iitiän lava,ensimmäiset tanssit vuonna 1949

1949 rakennettiin avolava, järjestettiin ensimmäiset tanssit

1951 tehtiin pärekatto

1961 uusi lava rakennettiin

1969 laajennus

1982 suuri peruskorjaus, lumikuorma oli painanut ravintolan lavan katon sisään

1997 Lappeenrannan Urheilu-Miehet LUM alkoi järjestää säännöllisesti tansseja

2003 terassin teko

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi