Paikalliset

Varusmiesbändi keikkailee sotilaskodissa – myös siviilit tervetulleita

Rakuunasoittokunnan varusmiesbändissä soittavat Sami Turunen (ylh. vas) (kitara, basso), Ossi Dahl (laulu), Vilppu Eloranta (koskettimet), Patrik Westman (kitara), Markus Saarinen (alh. vas.) (laulu, basso, kitara) ja Manu Penttilä (rummut).

Jesse Hartikainen / Puolustusvoimat

Saapumiserän I/15 sotilassoittajat pääsevät tositoimiin keskiviikkona 25. maaliskuuta, kun edessä on esiintyminen Lappeenrannan sotilaskodissa. Tilaisuuteen osallistuvat kaikki Rakuunaeskadroonan varusmiehet lukuun ottamatta niitä, jotka on käsketty muihin tehtäviin. Tapahtuma on avoin myös siviileille.

Rakuuna Markus Saarinen odottaa innolla ensiesiintymistä.

– Soitamme keikalla monipuolista musiikkia. Tämä on hieno tapa saada rutiinia esiintymiseen, Saarinen kertoo.

Varusmiesbändin biisilistalla on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin kappaleita.

– Halusimme tehdä sellaisen biisilistan, jota varusmiehet jaksavat kuunnella. Emme halua tehdä tilaisuudesta liian vakavaa, rakuuna Vilppu Eloranta perustelee.

Sotilaskodissa kuullaan kaikille suomalaisille tuttuja hittejä, kuten Leevi and the Leavingsin ”Poika nimeltä Päivi” ja Freemanin ”Ajetaan me tandemilla”.

Sotilaskodin keikan biisilista on luotu niin, että jokainen varusmiesyhtyeen jäsen pääsee esittäytymään yleisölle soolosuorituksellaan. Soittajat pääsevät näyttämään henkilökohtaisia taitojaan, mistä Eloranta sekä Saarinen ovat mielissään.

– Jokaisella bändin jäsenellä on jossakin biisissä näytön paikka. Pääsemme näyttämään omia vahvuuksiamme.

Varusmiespalveluksen suorittaminen Rakuunasoittokunnan alaisuudessa poikkeaa hieman tavallisesta varusmiespalveluksesta. Sotilassoittajilla on soittokunnan tiloissa oma harjoitussali, jossa muusikot pääsevät joka päivä hiomaan kappaleita yhdessä.

– On etuoikeus saada suorittaa varusmiespalvelus siinä, missä on hyvä ja mistä tykkää. Uskoisin, että tästä on paljon hyötyä myös tulevaisuudessa soittoharrastukseni kannalta, Eloranta sanoo.

Rakuunasoittokunnan varusmiesbändi on perinteisesti esiintynyt ahkerasti Lappeenrannan alueella. Erityisesti kesällä soittajilla on kiireistä, mutta tämä ei heitä häiritse.

– Odotan innolla keikkakesää ja sitä, että pääsee heittämään niin sanottua minirundia, Saarinen toteaa.

Varusmiespalvelukseen kuuluu luonnollisesti myös sotilaallinen käyttäytyminen, ja tämä on myös sotilassoittajien tiedossa.

– Totta kai lyhyt tukka ja vaatetus tekee meistä sotilaita. Rakuunasoittokunnan alaisuudessa toimiminen tarkoittaa sitä, että käyttäydymme sen mukaisesti, Eloranta vakavoituu.

– Musiikki ei tosin ainakaan vielä edusta sitä perinteisintä sotilasmusiikkia, varusmiehet hymyilevät pilke silmäkulmassa.

Rakuunasoittokunnan varusmiesbändi esiintyy Lappeenrannan sotilaskodissa keskiviikkona 25. maaliskuuta kello 17.00.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi