Paikalliset

Valtuusto siunasi säästöt - Nämä koulut ja lukiot kiinni

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina pitkän keskustelun jälkeen kiistellyn kouluverkkouudistuksen.

Valtuusto äänesti poikkeavat esitykset nurin selvällä enemmistöllä. Valtuutetut äänestivät Lauritsilan lukion ja Joutsenon lukion kohtalosta.

Päätös merkitsee sitä, että lukioiden määrä vähenee ensi lukuvuonna neljästä kahteen. Lauritsalan ja Joutsenon lukiot yhdistetään Lappeenrannan lyseon ja Kimpisen lukioihin.

Peruskouluihin on luvassa lukuisia muutoksia. Lauritsalan koulun vuosiluokkien 1-6 koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi 2014-2016.

Muukontien varteen nousee 2014-2016 uusi Pontuksen koulu, joka korvaa Kanavansuun, Mustolan, Muukonniemen ja Partalan koulut.

Joutsenon koulukeskus peruskorjataan 2018-2021 ja sen yhteyteen rakennetaan uudistiloja korvaamaan Kesolan, Martikanpellon ja Parjalan koulut.

Sammonlahden koulun tuntumaan rakennetaan 2016-2020 uusi päiväkoti ja koulu, jotka korvaavat Skinnarilan ja Kuusimäen koulut sekä Skinnarilan päiväkodin. Näin sillä ehdolla, ettei vanhan korjaaminen tai uuden rakentaminen vanhoille paikoille tule halvemmaksi.

Mäntylä-Vihtola alueelle kohoaa 2021-2023 uusi koulu, jos alueen asukasmäärä sitä vaatii. Kouluun sijoitetaan tilat myös Simolan oppilaille ja osalle Korkea-ahon koulun oppilaista.

Valtuusto päätti myös, ettei Parjalan, Ravattilan, Kesolan, Martikanpellon, Mustolan, Muukonniemen, Kanavansuun, Partalan, Nuijamaan, Simolan ja Korkea-ahon koulujen peruskorjaukseen varata rahaa vuosille 2014-2028.

Mäntylän koulu yhdistetään Kesämäen kouluun lukuvuodesta 2015-2016 alkaen, kunnes uusi Mäntylä-Vihtolan koulu valmistuu.

Lisäksi valtuusto poisti kuljetusetuudet kaikilta musiikkiluokan ja englanninkielisen luokan oppilailta ensi lukuvuoden alusta lukien.

Päätös syntyi pitkän keskustelun jälkeen. Valtuusto piti vielä ennen päätöksentekoa lyhyen neuvottelutauon.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi