Paikalliset

Sokea kissa etsii kotia Lappeenrannassa – haluatko auttaa?

Eläintensuojelu Uusi Eläinkoti Pesä valmistunee kesällä Lappeenrantaan.

Venninen.

1,5-vuotias Venninen on yksi niistä kissoista, jotka ovat saaneet sijaiskodin Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Nyt se etsii kuitenkin lopullista kotia, sillä Venninen ei voi jäädä sijaiskotiin.

Venninen on siinä mielessä erikoinen kissa, että huostaanotettu Venninen on ollut syntymästään lähtien sokea. Sillä on kuitenkin hyvä kaveri Hulda, joka on viime kesän pentuja.

Venninen ja Hulda leikkivät paljon keskenään, eläinsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja Pirjo Granbäck kertoo. Välillä Venninen räppii ympäriinsä, kun ei näe, Granbäck mainitsee.

Granbäckin mukaan Venninen on rauhallinen, mutta arka.

– Sen kanssa pitää ola aikaa.

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen toiminta on ollut vaikeuksissa vuoden 2013 lokakuusta lähtien, jolloin yhdistys joutui lähtemään Tirilästä. Tirilässä yhdistys oli vuokralla, mutta omistaja tarvitsi tilat omaan käyttöönsä.

– Jouduimme tuuliajolle, Granbäck kuvailee.

Tilanne on helpottumassa toivon mukaan kesään mennessä, jolloin yhdistyksen uuden toimitilan Hovinpellolle uskotaan valmistuvan. Yhdistys on ostanut omakotitalon Eläinkoti Pesän toimintaa varten. Omakotitaloa remontoidaan parhaillaan.

Uuden toimitilan saaminen ei ollut helppo homma.

– Paperisota yllätti meidät. Se oli turhauttavaa, Granbäck kertoo.

Eläinsuojeluyhdistys joutui odottamaan lähes vuoden kaupungin ratkaisua ennen kuin remontti voitiin aloittaa. Selvitysaika tarvittiin käyttötarkoituksen muutoksen vuoksi.

Remontti tehdään nyt vapaaehtoisvoimin. Remontin ajan eläimet ovat olleet sijaiskodeissa, joita on kymmenkunta. Näistä neljä on Imatralla.

Viime vuonna 63 kissaa löysi Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskodin kautta lopullisen kodin.

– Olemme erittäin kiitollisia sijaiskodeille, että he ovat mahdollistaneet meidän toimintamme ennen uuden Eläinkoti Pesän valmistumista.

Suomessa löydetään lähes 10 000 kissaa vuosittain. Niistä vain joka kymmenes saa kodin.

– Tämä kuvastaa ihmisten välinpitämättömyyttä, Granbäck miettii. – Ajatellaan, että kyllä se kissa pärjää ulkona, mutta ei kissa Suomen oloissa pärjää. Kissa on kärsivä ja tunteva eläin.

– Tavoitteenamme on, että jokaisella kesyeläimellä olisi omistaja, joka pitää siitä huolta.

Etelä-Karjalan museossa järjestetään 1.3. klo 16 alkaen taiteilija Sari Poijärven kuvien huutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen Eläinkoti Pesälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi