Paikalliset

Taiteilijapari tuo koko perheen Lemin musiikkijuhlille

baritoni Herman Wallén

Lemin musiikkijuhlat

Kansainvälinen taiteilijapari, baritoni Herman Wallén ja pianisti Lena Sorkina, tulee Lemin musiikkijuhlille koko perheen voimin. Heillä on 5-vuotta ja viisi kuukautta vanhat lapset, joten mukana on lastenhoitaja konsertin ja harjoitusten ajaksi.

Runoilijan rakkautta -konsertin esiintyjät Sorkina ja Wallén vierailevat Lemillä ensi kertaa.

– Lemistä minulle tulee mieleen Lempeä, Energinen, Musiikista Innostuminen, Herman Wallén muotoilee. Vaikka Lemi ei ole hänelle ennestään tuttu, monet tämän vuoden musiikkijuhlien taiteilijoista ovat.

– Olen esiintynyt aiemmin pianisti Jukka Nykäsen kanssa, ja viime vuonna kantaesitin joitakin hyvin kiinnostavia M.A. Nummisen laulusävellyksiä.

Wallén-Sorkinan perhe asuu Berliinissä. Lena Sorkina on venäläis-ukrainalainen, Wallén puolestaan suomenruotsalainen. Herman Wallénin isä on oopperalaulaja Martti Wallén, äiti laulaja-kanttori Rita Bergman.

– Kotona puhumme vaimoni kanssa saksaa, lasten kanssa ruotsia ja venäjää. Olen jo aloittanut suomen kielen opetuksen lapsilleni sanalla jäätelötötterö. Uskon, että he oppivat kyllä suomeakin.

Herman muutti Suomesta Saksaan äitinsä ja sisarensa kanssa jo teini-iässä. Hän on saanut musiikillisen peruskoulutuksensa Saksassa, minkä vuoksi ei ole ihme, että hänet tunnetaan syvällisenä liedmusiikin tulkkina. Lemin musiikkijuhlilla Duo Wallén-Sorkina esittää kolme laulusarjaa: Robert Schumannin Dichterlieben, Modest Musorgskin Lastenkamarilauluja ja Yrjö Kilpisen Tunturilauluja.

Venäjänkielisen Lena Sorkinan avulla Herman on kääntänyt laulujen tekstit paitsi suomeksi myös venäjäksi konsertin käsiohjelmaan. Näin he toivottavat tervetulleiksi konserttiin muiden vieraiden ohella myös venäjänkielisen yleisön.

Kansainvälisen baritonin sydän sykkii Suomelle.

– Suomalaisuus merkitsee minulle rehellisyyttä, luonnon läheisyyttä ja auttavaisuutta. Suomalaisinta minussa on kai se, että olen hulluna saunomiseen. Omasta mielestäni maailmasta ei löydy mitään idyllisempää, kuin sauna järven rannalla.

Runoilijan rakkautta -konsertti 26.7. klo 19 Lemin kirkossa. Koko festivaalin ohjelma www.leminmusiikkijuhlat.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi