Paikalliset

Eino-kissa pääsi eläinten viikoksi uuteen kotiin

Johanna Kolehmainen haki Einon Lappeenrantaan sijaiskodista Imatran Vuoksenniskalta.

Sijaiskodissa olleet kissat ovat arkoja eivätkä viihdy ihmisten seurassa.

Ja kattia kanssa. Kuuden kuukauden ikäinen Eino -kissa kiehnää jaloissa jo eteisessä, puskee kättä ja vaatii huomiota.

Eino on onnekas kissa. Ensimmäisellä omistajalla ei ollut mahdollista pitää sitä, joten sen täytyi muuttaa sijaiskotiin odottamaan uutta kotia.

Nyt Johanna Kolehmainen kävi hakemassa Einon kotiin. Kolehmainen oli harkinnut kissan ottamista jo pitkään. Nyt aika oli sopiva, kun hän muutti isompaan asuntoon.

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskodeissa asuu tälläkin hetkellä parikymmentä kissaa. Kissat viettävät sijaiskodeissa yleensä neljästä kuuteen kuukautta.

Yhdistyksen tiedottaja Tanja Heikkilä kertoo, että kissojen sijoittaminen on ollut hankalaa, koska yhdistyksellä ei ole ollut vuoteen eläinkotia.

Uusi eläinkoti tulee Lappeenrannan Hakaliin, mutta sen remontti kestää ensi vuoteen. Kaikille kissoille on silti järjestynyt apua.

Kuluvalla viikolla vietetään eläinten viikkoa. Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistys järjestää viikon kunniaksi kissanruoka- ja tarvikekeräyksen sijaiskotien kissojen hyväksi.

– Tarvitsemme etenkin kissojen märkäruokaa, paakkuuntuvaa kissanhiekkaa ja matolääkkeitä, Heikkilä kertoo.

Lahjoituksia ottavat vastaan koko viikon ajan lemmikkieläinliikkeet Super Pet ja Trimpet. Lappeenrannan pääkirjasto ottaa lahjoituksia vastaan perjantaina kello 12–19.

Lisäksi lahjoitukset voi tuoda perjantaina kello 16–19 seuraaviin ruokakauppoihin: Prisma, S-Market Myllykeskus, S-Market Sammonlahti ja K-Supermarket Sammonlahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi