Paikalliset

Kohudosentti Johan Bäckman halutaan pakotelistalle – Vastaus: ”Russofobista vihapropagandaa"

SANASOTA Lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu Ilpo Heltimoinen (ps) väläyttää kohudosentti Johan Bäckmanille pakotteita. Bäckman syyttää Heltimoista fasistiksi, joka lietsoo russofobista vihapropagandaa.

Ilpo Heltimoinen (oik) syyttää Johan Bäckmania (vas) Ukrainan konfliktin kärjistämisestä. Bäckmanin mukaan Ukrainan konfliktia kärjistävät Heltimoisen kaltaiset fasistit.

Jos Ukrainan konflikti kärjistyy lisää, Euroopan unionin pitää lisätä pakotelistalle myös kohudosentti Johan BäckmanNäin vaatii lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu Ilpo Heltimoinen (ps).

Pakotelistalle lisääminen tarkoittaisi sitä, että Bäckmanin omaisuus jäädytettäisiin ja varallisuuden luovuttaminen hänelle kiellettäisiin.

– Jos tilanne eskaloituu, pakoterinkiin pitää lisätä niin Donetskin kansantasavallan edustajia kuin Putinin lähipiiriin kuuluvia ihmisiä. Bäckman edustaa näitä molempia tahoja, Heltimoinen sanoo.

Bäckman esiintyy Donetskin kansantasavallan virallisena edustajana.

"Suosittelisin ainakin peruskoulun historian opiskelua"

Bäckmanin mielestä Heltimoiseen ei kannata kiinnittää suurta huomiota.

– Ilpo Heltimoinen on äärioikeistolainen pikku poliitikko, jota voisi oikeastaan kutsua fasistiksi. Hän on mukana erilaisissa revansistisissa Karjalan palautushankkeissa, ja hän myös lietsoo russofobista vihapropagandaa Suomen lehdissä ja internetissä. Hän on tyypillinen äärioikeistolainen suomalainen marginaali-ilmiö. Mielestäni Heltimoisen kaltaisiin marginaali-ilmiöihin ei kannata kiinnittää suurempaa huomiota.

– Heltimoiselle suosittelisin ainakin peruskoulun historian opiskelua. Ilmeisesti nämä hänen aluevaatimuksensa eivät perustu mihinkään tosiasioihin eivätkä varsinkaan historiantuntemukseen.

Taustalla vuosia jatkunut eripura

Ilpo Heltimoinen ja Johan Bäckman ovat taittaneet peistä aiemminkin.

Kaksi vuotta sitten Heltimoinen teki Bäckmanista tutkintapyynnön keskusrikospoliisille. Hän pyysi poliisia selvittämään, onko Bäckman syyllistynyt valtionpetoksen valmisteluun.

Tutkintapyyntö ei johtanut toimenpiteisiin.

"Venäjä on rauhantekijä ja sovittelija"

Bäckmanin mukaan häntä on turha syyttää konfliktin kärjistämisestä.

– Tämä on kokonaan Yhdysvaltain aikaansaama konflikti. Yhdysvallat on järjestänyt jo 2004 oranssivallankumouksen Ukrainassa, ja Yhdysvallat järjesti 2014 tämän vallankaappauksen Ukrainassa. Siitä kaikki on lähtöisin.

– Mitä tulee Venäjän asennoitumiseen, niin Venäjä on rauhantekijä ja sovittelija, joka on alusta asti pyrkinyt sovittelemaan tätä kysymystä. Venäjä ei ole konfliktin osapuoli.

Donetskin kansantasavallan virallinen edustaja

Bäckman kertoo olevansa tiettävästi ensimmäinen Donetskin kansantasavallan virallinen edustaja Euroopan unionin alueella.

– Tässä ominaisuudessa voin sanoa, että Donetskin kansantasavalta, Luganskin kansantasavalta ja etenkin Novo-Rossijan liittotasavalta käyvät vapaustaistelua Kiovan vallankaappausjunttaa vastaan.

Bäckmanin mukaan Donetskin kansantasavalta perustaa parhaillaan suvereeniin valtioon kuuluvia instituutioita. Parlamenttivaalit järjestetään ensi kuussa. Kansantasavalta ei loksauta korviaan Kiovan puheille.

– Meille on tietenkin yhdentekevää, mitä Kiova ajattelee, koska kaikki lausunnot, jotka Kiovan laiton vallankaappaushallitus antaa, ovat täydellistä bluffia.

Pitäisikö kohudosentti Johan Bäckman lisätä pakotelistalle?

Kyllä
82% (981 ääntä)
Ei
18% (220 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1197

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Karjala-aktiivit suunnittelevat palautusta – "Suomi ja Venäjä voittavat molemmat"28.9.2014 08.00
Sotaveteraanin hautakivi kaadettiin jouluna – Teolla poliittinen motiivi?30.12.2013 08.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi