Paikalliset

Uusi Prisma valmistuu aikataulussaan

Uusi Prisma on saanut jo rungon ympärilleen. Ulkoseinät ja vesikatto valmistuvat lähiviikkoina.

Mari Lääperi

Maaliskuussa alkanut uuden Prisman rakentaminen Mansikkalassa etenee hyvää vauhtia. Runko on pystytetty ja ulkoseinät sekä vesikatto saadaan lähiviikkoina valmiiksi. Sen jälkeen työmaan painopiste siirtyy sisätiloihin. Avajaisia vietetään näillä näkymin alustavien suunnitelmien mukaisesti syksyllä 2015.

Prisman hankkeen yhtenä punaisena lankana on ollut se, että paikallista työvoimaa käytetään kaikessa missä voidaan. Lähes 90 prosenttia urakoitsijoista on eteläkarjalaisia.

– Hankkeessa on vahva panostus maakuntaan. Tähän mennessä rakennusurakassa on käytetty noin 70 urakoitsijaa, ja heistä 62 on paikallisia, huomauttaa Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen.

Kaikkiaan hanke tulee työllistämään yli 200 rakennusalan ammattilaista. Pääurakoitsijana toimii HL-Rakentajat Oy. Hanke on Etelä-Karjalan Osuuskaupan suurimpia, ja kokonaiskustannus on noin 40 miljoonaa euroa. Uuden Prisman kerrosalaksi tulee 18 000 neliömetriä, ja sen yhteyteen tulee noin 20 erikoisliikettä, jotka vievät kerrosalasta pari tuhatta neliömetriä. 80 prosenttia liiketiloista on tähän mennessä täytetty. Sillanpää-Jaatinen ei hiisku sopimukset allekirjoittaneista toimijoista, ennen kuin heidän kanssaan on keskusteltu sopimusten julkistamisesta.

– Toimijat julkistetaan vasta, kun toimijat itse haluavat siitä kertoa. Olemme tyytyväisiä siihen, että jo 80 prosenttia liiketiloista on täytetty, vaikka aika on taloudellisesti haastava.

Eekoolta tyhjilleen jäävän vanhan Prisman kohtalo on vielä epäselvä. Tilat on tarkoitus joko myydä tai vuokrata.

– Molemmat mahdollisuudet ovat vielä auki, eikä sopimuksia tehty, Sillanpää-Jaatinen toteaa.

Keväällä avattu ABC:n uusi liikenneasema Korvenkantaan Kutostien varteen on vakiinnuttanut kävijäkuntaansa.

Venäläisten ostosmatkailun vähentyminen on pitänyt asiakasmäärät maltillisena, mutta ne ovat kasvamaan päin. Uusia asiakkaita haetaan muun muassa erilaisilla kampanjoilla ja tapahtumilla, kuten marras-joulukuun vaihteen joulumarkkinoilla.

– Parempaan suuntaan ollaan menossa. Imatran ABC:n myötä olemme saaneet reippaan lisäyksen myytyihin polttoainelitroihin, ja esimerkiksi noutopöytä on saanut vakiintuneen asiakaskunnan, Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen kertoo.

Keskiviikon Imatralaisessa kerrottiin K-Supermarket Imatrankosken ja K-Market Kannelin uusista verkkokaupoista. Etelä-Karjalan Osuuskaupalla ei vastaavanlaisia suunnitelmia toistaiseksi ole.

– Seuraamme tilanteiden kehittymistä ja olemme ajan hermolla asiassa Eekoossakin, mutta toistaiseksi emme ole aktiivisesti alkaneet ajamaan asiaa, Mervi Sillanpää-Jaatinen sanoo.

Hänen mukaansa ruokapuolen verkkokaupalle ei ole ollut niin merkittävää kysyntää kuin käyttötavarapuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat