Paikalliset

Lönnrotin koulu 125 vuotta

Kuvassa rehtori Jari Husu ja näytelmässä esiintyneet Aada Ovaska (keskellä) ja Noora Myyryläinen. Kuvasta puuttuu Pyry Juutilainen, joka myös esiintyi.

Tuija Sinkkonen

Lönnrotin koulussa aistii historian siipien suhinaa, sillä vanha koulurakennus ja sen koristeellinen juhlasali huokuvat ”Lönkan henkeä”. Koulun rehtori Jari Husu kertoo, että rakennus on vihitty käyttöön 1.9.1888 ja siitä asti se on toiminut kouluna. Se on vanhin toiminnassa oleva koulu Lappeenrannassa. Arvovaltaisia vieraitakin on koulun käytävillä astellut, sillä itse Venäjän keisari Aleksander III vieraili koulussa elokuussa 1891. Parhaimmillaan koulua on käynyt yli 500 lasta. Koulua käytiin kahdessa vuorossa. Aamulla kouluun saapui osa oppilaista ja opettajista. Puolenpäivän jälkeen aamulla tulleet lähtivät pois ja uudet oppilaat ja opettajat saapuivat kouluun.

Tänä päivänä opinahjossa opiskelee 163 alakoululaista. Lauantaina 27.4. juhlittiin 125-vuotista taivalta. Juhlien näytelmässä etsittiin Lönkan henkeä, joka tänä päivänä ilmenee muun muassa niin, että opettajien vaihtuvuus on vähäistä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi