Paikalliset

Imatralla polskii Suomen ainokainen merenneito

KESÄ Imatran Kylpylässä uiskentelee kesäkeskiviikkoisin Kreikan saaristosta turistirysän mukana Suomen rannikolle päätynyt Merenneito Riia.

Merenneito Riia odottaa Imatran Kylpylässä innokkaana, että pääsee opettamaan lapsille kuplasuukkojen antamista sekä merenneidon kieltä, merlantia.

Mari Lääperi

Vilpoisista vesistä viehättynyt Merenneito Riia päätti jäädä Suomeen, kun hän päätyi vahingossa Välimereltä Itämerelle. Leikkisä ja aavistuksen ujo merenneito lähetti sähköpostia Imatran Kylpylään, jos hän pääsisikin vaikka altaisiin polskimaan ja opettamaan merenneitotaitoja, kuten kuplasuukkoja, jaloilla pärskimistä ja merenneidon kieltä, merlantia, imatralaislapsille.

– Merenneito Riia on aivan ihana! Ensimmäinen ajatukseni oli, kun luin sähköpostin, että Taikametsä kaipaa juuri tällaista, sanoo Imatran Kylpylän palvelupäällikkö Marianne Svahn .

Merenneito Riia sai ensimmäisellä esiintymisellään Imatran Kylpylässä keskiviikkona lämpimän vastaanoton. Jotkut lapset silittivät pyrstöä ja muutama uskaltautui jopa merenneidon kyytiin lyhyelle uinnille.

Svahnin mukaan väkeä oli paikalla selvästi normaalia keskiviikkoa enemmän. Kun suurin ruuhka laantui, pääsi merenneito myös näyttämään temppujaan.

– Kaiken kaikkiaan ensimmäinen julkinen esiintymiseni sujui hienosti, väsynyt mutta onnellinen merenneito kommentoi.

Merenneito Riian tarinan ja maskien takaa paljastuu Lappeenrannasta kotoisin oleva 23-vuotias Anni Perttula . Toiselta ammatiltaan myymälävastaavana toimiva Perttula rakastaa vettä, uimista ja sukeltamista.

Merenneito-inspiraatio ei ole iskenyt häneen Disneyn Pieni Merenneito-animaatiosta, vaan hän päätyi nettiä selatessaan merenneitoyhteisön kotisivuille.

”Lähin merenneito löytyy Ruotsista, mutta lähin kokopäiväisesti ammatikseen tekevä merenneito on Saksassa.”

– Tämä merenneitojuttu on vielä täällä Suomessa ihan lapsen kengissä, Jenkeissä se on jopa rekisteröity ammatti. Noin puolitoista vuotta sitten hoksasin, että voisin ryhtyä puolipäiväiseksi merenneidoksi. Pidän paljon yhteyttä muihin merenneitoihin nettifoorumin kautta. Lähin merenneito löytyy Ruotsista, mutta lähin kokopäiväisesti ammatikseen tekevä merenneito on Saksassa, Perttula selvittää.

Perttula kertoo, että hänellä meni pitkään hinkuessa pyrstöä ja säästellessä rahaa asua varten. Lopulta platinasilikoninen pyrstö löytyi Yhdysvalloista, Mertailor-nimisen Merenneitoasuihin erikoistuneen firman nettikaupasta.

Halvimmat pyrstöt maksavat noin 500 dollaria. Perttulan pyrstö painaa noin 15 kiloa, joten vaati paljon opettelua pukea se ensin ylle ja sitten uida sen kanssa.

– Monelle iskee pakokauhu, kun pitäisi uida jalat kiinni toisissaan. Itsellenikin opettelu oli vaikeaa, ja uiminen pyrstön kanssa vaatii paljon fysiikkaa ja lihaskuntoa.

Perttulalla meni uimaan opetellessa pari kuukautta. Hän harjoitteli viikoittain yksityisaltaassa avustajan kanssa.

– Takaperin volttien ja muiden temppujen kanssa on koettu myös ei niin miellyttäviä tilanteita. Periksi en kuitenkaan aikonut antaa missään vaiheessa, Perttula muistelee.

Imatran Kylpylä on Perttulan ensimmäinen varsinainen toimeksiantaja. Toistaiseksi Merenneito Riian voi nähdä Imatran kylpylän altaissa pärskimässä heinä-elokuussa keskiviikkoisin kello 15–17.

–Yhteistyö Merenneito Riian kanssa jatkunee varmasti myös tulevaisuudessa kesän jälkeen, Svahn väläyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat