Vapaa-aika

Uusi koripalloseura Lappenrantaan

KORIPALLO Catz muistuttaa: talkootyö on rankkaa ja vie paljon aikaa. Sitä tehdään yleensä pari vuotta - kunnes se loppuu.

Seals Basketin junioripäällikkö Kimmo Pettinen haluaa vasta perustetun seuran tuovan uutta väriä <br>koripallokartalle.

Uusi koripalloseura Seals Basket aikoo saada uusia harrastajia koripallon pariin matalien kausimaksujen innoittamana. Seura on ilmoittanut pitävänsä nuorimpien juniorien kausimaksun 200–300 eurossa, kun taas varttuneemmille kausikustannukset ovat 400–500 euron luokkaa.

Uutta seuraa puuhaamassa ollut pitkän linjan koripallomies Kimmo Pettinen painottaa, että nuorille koripallon harrastajille pitää löytyä halvempi vaihtoehto, mihin ei sisälly oheiskuluja.

– Junioritoiminnassa tulisi pitää lähtökohtana, että kaikki työ tehdään valmennuksesta lähtien talkoovoimin. Harrastajamäärät ovat laskeneet kolmessa vuodessa 20 prosenttia, minkä voi ainakin osittain katsoa liittyvän korkeisiin kustannuksiin, Pettinen sanoo.

Sealsin junioripäälliköksi nimetty Pettinen tähdentää, että seura kohdistaa kaikki sponsorituilla, talkootempauksilla ja kausimaksuilla hankitut varat suoraan urheilijoihin.

– Junioripuolen johtamistapa on ollut väärä ja päätoimisten valmentajien palkkaaminen on johtanut siihen, että harrastuksen aloittaminen on liian kallista. Valmentajien palkat on otettu vanhempien selkänahasta, tylyttää Pettinen.

Namika Lappeenrannan toiminnanjohtaja Kari Kalin ei niele Pettisen kritiikkiä. Hänen mukaansa Namikan nuorten kausimaksut ovat samassa linjassa uuden seuran ilmoittamien lukujen kanssa.

– Kahden eri seuran kausimaksujen suora vertaileminen on ongelmallista, koska niiden sisältö voi erota paljonkin toisistaan. Koripallo ei ole myöskään kallein harrastus, vaan harrastajamaksut ovat jopa valtakunnan keskitason alapuolella, Kalin väittää.

Lappeenrannan naiskoripalloilun veturin Catzin puheenjohtaja Eeva-Liisa Marttinen toivottaa uuden tulokkaan tervetulleeksi, mutta pitää Sealsin ilmoittamia kausimaksuja toiveikkaina.

Marttinen kertoo, että Catzin pienimpien juniorien kausimaksut liikkuvat 200–500 euron tuntumassa. Vanhemmilta junioreilta veloitetaan kaikkiaan noin 2 000 euron kausimaksu.

– Meillä kausimaksu kattaa valmentajamaksut, toimiston kulut, seuratuotteet, jäsenmaksut ja jokaisella joukkueella on seuran kustantamat jääpussit ja teipit käytössä, Marttinen luettelee.

Kimmo Pettinen puolustautuu sanomalla, että kausimaksujen periaatteet eroavat ainoastaan siinä, että Sealsissa niitä ei ole sidottu muiden seurojen tavoin jäsenmäärään.

– Ilmoitetut hinnat ovat ehdottomia maksimihintoja, joita pyritään vielä laskemaan sponsorihankinnan avulla. Muissa seuroissa kausimaksut lasketaan tietyn juniorimäärän mukaan, Pettinen kertoo.

Pettisen mukaan lappeenrantalainen juniorikoripallotoiminta on kaivannut ravistelua. Tähän huutoon Seals Basket lupaa vastata.

– Haaleassa vedessä on mukava kellua, mutta joskus tarvitaan kylmää vettä sekaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat