Paikalliset

Kiekkolegenda Lalli Partinen hiillosti poliitikkoja pakolaisista

KYSELYTUNTI Kiekkolegenda tivasi päättäjiltä, onko kaupungilla varaa pakolaisiin.

Heikki Kemppainen

Jääkiekkolegenda ja kaupunginvaltuutettu Lalli Partinen (myö) teki tällä viikolla äänekkään paluun Lappeenrannan valtuustosaliin.

Partinen osallistui maanantaina järjestettyyn päättäjien kyselytuntiin mutta ei päättäjänä vaan kysyjänä. Kiekkomies tivasi päättäjiltä, onko kaupungilla varaa ottaa Syyriasta pakolaisilla.

– Tämä maksaa Lappeenrannan kaupungille vuodessa noin 500 000 euroa elikkä saman verran tai vähän enemmän kuin me lopetettiin noita kouluja.

– Miten ihmeessä näihin syyrialaisiin löytyy rahaa mutta ei sinne kouluihin? Partinen jyrisi.

Mutta ethän sinä nyt noin julma ihminen voi olla.”

Tilaisuuteen osallistuneet päättäjät pyörittelivät pöydän takana päitään.

– Ensinnäkin mukava nähdä sinua taas täällä yhtä joviaalina ja hauskana kuin aina, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok) aloitti vastauksensa.

– Mutta ethän sinä nyt noin julma ihminen voi olla. Jos Syyriassa on todella sellainen hätä kuin siellä on, että satojatuhansia ihmisiä tapetaan, niin kyllä Lappeenrannalla on joku velvollisuus ottaa osaa tähän kansanmurhan jälkiselvittelyyn. En oikein hyväksy tuollaista julmistelua, Järvenpää latasi.

Järvenpää muistutti, että pakolaisista koituvat kulut maksaa aluksi valtio ja että pakolaiset haluavat palata takaisin kotimaahan.

Lappeenrannan kaupunki on päättänyt ottaa tänä vuonna vastaan 20 kiintiöpakolaista Syyrian sodan keskeltä.

Lisäksi kaupunki ottaa vastaan 5–10 turvapaikanhakijaa, jotka tulevat Lappeenrantaan eri maista maahanmuuttoviraston kautta.

Sanaharkkaa seurasi lähes tyhjä sali

Pakolaiskeskustelu käytiin maanantaina Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, jossa järjestettiin ensimmäistä kertaa päättäjien kyselytunti.

Kyselytunti ei saanut kuntalaisia liikkeelle. Kysymyksiä esitti ja keskustelua seurasi parikymmentä kuntalaista. Päättäjiä oli paikalla seitsemän.

Keskustelu oli silti vilkasta. Kuntalaiset kysyivät muun muassa toimeentulotuen määrärahojen riittävyydestä, lähidemokratian kehittämisestä, harjoitusjäähallin remontista ja homekoulujen korjaamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Otimme selvää: Tämän verran asukas maksaa asukastilaisuuksista11.5.2014 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi