Vasemmisto: Veroäyriä on pakko korottaa

Markku Aalto, Milla Sairanen ja Pertti Lautamäki ovat syksyllä tekemässä vaalityötä vasemmistoliiton riveissä.

Karri Kannala

Lappeenrannan Uutisten syksyn kunnallisvaaleja ennakoiva juttusarja päättyy Lappeenrannan Vasemmistoliiton ajatuksiin.

Ehdokkaiksi syksyllä lähtevien Milla Sairasen, Markku Aallon ja Pertti Lautamäen mielestä vasemmiston ajatukset ovat saaneet uutta voimaa puheenjohtaja Paavo Arhinmäen avulla.

– Uusia nuoria on tullut mukaan toimintaan, mikä on tietysti hyvä merkki. Punavihreät ajatukset tuntuvat vetoavan ja Paavo Arhinmäki on tehnyt hyvää koko puolueelle. Hänen ajatuksensa purevat seki nuoriin, että vanhoihin, Sairanen pohtii.

Edellisissä vaaleissa vasemmistoliitolla oli Lappeenrannassa 13 ehdokasta.

– Kyllä nytkin täytyy listoille saada pitkälti toistakymmentä nimeä. Ehdokashankinta on kuitenkin vielä pahasti kesken ja perinteisesti syksyllä ihmiset heräävät vaaleihin, Aalto tietää.

Tällä hetkellä vasemmistoliitolla on valtuustossa yksi paikka, syksyn jälkeen niitä pitäisi tavoitteen mukaan olla kaksi.

Kyllä sitä taitaa olla pakko nostaa ainakin vähän.
Tärkeimmäksi vaaliteemakseen vasemmistoliitto nostaa lähipalveluiden turvaamisen.

– Lähipalvelut eivät saa karata kaupungin laidoiltakaan. Niiden pitää pysyä siellä, missä on tarve, eikä vain siellä mihin raha riittää.

Myös suvaitsevaisuutta aiotaan korostaa.

– Tänne halutaan haalia turisteja, mutta se edellyttää suvaitsevaisuuden lisääntymistä. Ei voi olla niin, että turistit kelpaavat vain raha-automaateiksi, mutta heitä syrjittäisiin esimerkiksi taustansa vuoksi.

Entä kaupungin velkaantuminen, saako se jatkua vai pistetäänkö sille piste?

– Velkaantumista ei pidä katkaista kuin seinään, muta sen pitää pysyä hallinnassa. Eihän velassa sinällään mitään pahaa ole, kunhan se on kurissa.

Leikkausten sijaan vasemmisto uskoo veroäyrin nousuun.

– Kyllä sitä taitaa olla pakko nostaa, ainakin vähän.

Käyttäjän Karri Kannala kuva
Karri Kannala

 

 

AutonOsat24.Fi