Puistobluesin uusi puheenjohtaja lupaa: John Fogertyn keikalla soivat crossover-hitit

CCR:n keulahahmo John Fogerty yhtyeineen nähdään Puistobluesin pääesiintyjänä.

.

Puistobluesin uusi puheenjohtaja Miikka Porkka on nähty myös lavajärjestyshommissa, bändikuskina ja logistiikan vastaavana.

.

Järvenpään Puistoblues 2012 -festivaalitapahtuma tarjoaa tänä vuonna todellista historian havinaa, kun lauantaina 30. kesäkuuta lavalle nousee CCR:n keulahahmo John Fogerty yhtyeineen.

– On upeaa, että nyt pitkän odottelun jälkeen saimme legendaarisen John Fogertyn pääesiintyjäksi Vanhankylänniemeen. Luvassa on iso määrä isoja hittejä, jotka soivat edelleen sukupolvelta toiselle, sanoo Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n uunituore puheenjohtaja Miikka Porkka.

Hyvinkäällä asuvan Miikka Porkan taustahistoria Puistobluesia ajatellen alkoi vuonna 1994, kun hän osallistui kaverin ehdotuksesta talkoolaisena festarin järjestämiseen. Aluksi Porkka oli mukana lavajärjestyshommissa ja sitten bändikuskina. Tämän jälkeen bändikuljetuksien esimiehenä ja vuodesta 2002 lähtien logistiikan vastaavana.

Tällä tiellä siis ollaan.

– Mukava meininki ja elävä rytmimusa tekivät rokkariin vaikutuksen. Hallituksessa olen toiminut neljättä vuotta. Valintani uudeksi puheenjohtajaksi tuli melkoisena yllätyksenä. Hieman jännittää, koska niin paljon on tullut uutta omaksuttavaa. Yhdessä ainutlaatuisen talkooväen kanssa pyrimme tekemään taas ikimuistoisen Puistoblues-tapahtuman, 38-vuotias Porkka lupaa.

 

Toisille blues voi olla filosofinen ja jokapäiväinen elämäntapa.”

 

Miikka Porkka kolahti syvemmin roots-musiikkiin edesmenneen kitaristilegenda, laulaja/lauluntekijä Gary Mooren innoittamana. Puistobluesin kautta Porkka solmi myös lämpimän kaverisuhteen Mooren kanssa. Tätä kautta tulivat B.B.Kingit, John Lee Hookerit ja muut diggailun kohteet.

– Blues on rytmimusiikin alkulähde. Tasoja ja vivahteita löytyy varmasti jokaiselle. Toisille blues voi olla filosofinen ja jokapäiväinen elämäntapa, Miikka Porkka toteaa.

Muita esiintyjiä tämän vuoden Puistobluessin pääkonsertissa ovat Honey B. T-Bones, "Paperboy Reed" ja Los Lonely Boys. Blueskadulla esiintyvät muun muassa 22-Pistepirkko, Pepe Ahlqvist, Bianca Morales, Jari Rättyä & Käärmekeitto, Jon Mosey. Kakarabluesissa musisoinnista vastaavat muun muassa Pentti Rasinkangas & Ohilyönti.

Klubeilla nähdään Paleface, Sami Saari, SF-Blues, Ronski Gang sekä Los Bastardos Finlandeses.

Järjestyksessään 35. Puistoblues järjestetään Järvenpäässä 27.kesäkuuta–1. heinäkuuta.

Pauli Saarinen

 

 

AutonOsat24.Fi