Isokin mies osaa koiralle lässyttämisen taidon - katso video

Bruno keisari III oli yhtenä korvana, kun Samuel Forsblom lässytti maailmanmestariksi.

Toni Tervo

Raskaan sarjan voiton veivät Hanna Savanna ja Nicke.

Toni Tervo

– Vaikka kaikesta halusin puhua sulle, mä vain häntääni heilutin.

Leevi & Leavingsin popralli Rin-Tin-Tin raikaa Cafe Pirittan terassilla haukkujen säestämänä. Ympärillä vilisee karvaisia kavereita. Alkamassa ovat kaikkien aikojen ensimmäiset koiralle lässyttämisen MM-kisat.

Idean isä Jouko Harjunpää uskoo, että osallistujat ovat valmiita laittamaan itsensä likoon.

– Me ollaan vähän jörö kansa. Koiran kautta tunteita on hyvä tuoda esille, Harjunpää arvioi kisan alla.

Samalla hän huomauttaa, että suomalaisilla riittää kuitenkin itsetuntoa nauraa itselleen.

 

Mä suojen sun pieniä herneitäs kuule, niitä ei kukaan nappase.”

Kisan aluksi 28 osanottajaa kilpailee 15 sekunnin lässytyssprintissä. Kuudesta lapsilässyttäjästä nuorimpana näytteen antaa 4–vuotias Maria pehmokoiralleen Tessulle.

 

Minuutin kestävässä raskaassa sarjassa yleisöä ilostuttaa 16 osallistujaa. Naiset kunnostautuvat lässyttämisessä miehiä ahkerammin.

– Kohta päästään pittille ja lakkauskakalle, lepertelee pinkkiasuinen nainen valkoiselle karvapallolleen.

Sprintissä ylivoimaiseen voittoon yltävät iso mies ja pieni koira. Voittajaparin erottaakin muista kontrasti lässyttäjän ja lässytyksen vastaanottajan välillä.

– Ei pysty oikeasti käsittämään, mitä tässä on tapahtunut. Tasohan on ihan järkyttävän kova. Lajin harjoitusmuodot vastaavat ihan ammattilaisurheilua: useita, useita tunteja päivässä, seitsemän päivää viikossa tulee treenattua, paljastaa pikalässytyksen voiton vienyt Samuel Forsblom.

– Voi kuule pikkunen, se otti sen voiton. (...) Mä suojelen sun pieniä herneitäs kuule, niitä ei kukaan nappase, Forsblom lepertelee suloiselle Bruno keisari 3:nnelle.

Harjunpää kehuu esitystä hellyttävän rakastettavaksi.

Raskaassa sarjassa voitto menee Hanna Savannalle

– Kun mä kuulin näistä kisoista, ajattelin, että mun on päästävä tänne. Mua on niin paljon ivattu koiralle lässyttämisestä, että tämän jälkeen, kun sanon, että mä olen maailmanmestari, se on hyväksyttävää, tuore mestari iloitsee.

– Äitillä on tämmöinen hienoinen kuusi metriä pitkä hauva. (...) Muistatko sinä, kun se sanoi se lammas sulle, että bää?, Savannalle voiton tuonut lepertely kuuluu.

Hän saa ison hauvansa Nicken pään kääntymän aina lammasta matkiessaan.

Tuomariston mukaan lässytyksessä on hyvää kestävyyttä ja loistavaa vuorovaikutusta.

Koiralässytyksen MM-kisat käytiin viime viikonloppuna. Ensi kesänä tarkoituksena on järjestää lässyttämisfestivaali, joissa sarjoina nähdään ainakin rock-, barokki-, ooppera-, pohjalais- ja savolaissarjat.

Erityisesti Jouko Harjunpää odottaa kuulevansa lässytystä turuksi.

<p><strong>Katso video. Vie hiiri kuvan päälle ja klikkaa play-nappulaa.<br> <br> Kuvaus: Lotta Kvist</strong></p> <p><iframe frameborder="0" height="380" src="http://www.ku-rastit.net/videot/pks/koiralassytys.html" width="600"></iframe></p>
Käyttäjän Lotta Kvist kuva
Lotta Kvist

 

 

AutonOsat24.Fi