”Kierros golfia perheen kanssa on parasta laatuaikaa”

Suomen Golfliiton toiminnanjohtajan Petri Peltoniemen mukaan suomalaisten golfareiden tasoituksen keskiarvo on 31. Golfin ajokortin eli green gardin suorittajien lähtötasoitus on 54, josta tasoitusta lähdetään pudottamaan.

Kai Kilappa

Liekö syynä kilpailuvietti, hyvä seura vai lajin terveysvaikutukset, mutta viheriöt houkuttelevat yhä useampia suomalaisia golfkentille. Jäsenmäärillä mitattuna Golfliitto on jo Suomen suurin urheilun lajiliitto 145 000 jäsenellään.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi kertoo ilahtuneena, että useimmat suomalaiset golfkentät talvehtivat suotuisissa olosuhteissa. Nyt valtaosa kentistä on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

Peltoniemi paljastaa alkajaisiksi pari mielenkiintoista tilastoa. Yksi neljän viiden tunnin pelikierros kuluttaa noin tuhat kilokaloria.

– Se tarkoittaa, että viime vuonna suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.

Karoliinisen instituutin tutkimuksen mukaan golfarit elävät viisi vuotta pidempään. Tähän vaikuttavat muun muassa lajin vaikutus niin henkiseen hyvinvointiin kuin kuntoon.

Golfiin tutustuminen ei Peltonimen mukaan maksa paljon.

– Korillisen harjoitteluun tarkoitettuja lyöntipalloja saa 2–3 eurolla ja mailan voi vuokrata. Alkeiskurssien hinnat vaihtelevat sisällön ja tuntimäärän mukaan 120–200 eurolla.

 

Suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.”

Seurat järjestävät aloittelijoille myös avoimien ovien päiviä ja erilaisia tapahtumia.

 

Uuden Aloittelijan polku -teeman ajatuksena on pelitaitojen kehittäminen myös golfin ajokortin eli green cardin suorittamisen jälkeen.

Minkä tasoisia pelaajia suomalaiset sitten ovat?

Peltoniemi kertoo, että suomalaisten golfareiden tasoituksen keski-arvo on 31. Suomalaisten ei pidä hänen mielestään häpeillä taitojaan, nimittäin täällä kierretään keskimäärin enemmän kierroksia kuin Keski-Euroopassa.

– Vaikka Suomessa kausi on lyhyt, se on intensiivinen. Valoisat illat ovat merkittävä etu, sillä ne mahdollistavat pelikierroksen myös työpäivän jälkeen. Kun kierrokselle lähtee seitsemältä, ehtii viimeiselle väylälle vielä valoisaan aikaan yhdeltätoista.

 

Valoisat illat ovat merkittävä etu.”

Myös yritykset ovat oivaltaneet lajin hyödyn järjestäessään tapahtumiaan. Peltoniemi kertoo, että golfin tiimoilta asiakkaille ja yhteistyökumppaneille järjestetään erillisiä pienempiä ja isompia tapahtumia yhä enemmän.

 

– Bisneksen teon kannalta golf on erinomainen laji. Suurten yrityskauppojen solmiminen pelikierroksella tosin on legendaa. Sen sijaan pelikierros paljastaa ihmisestä paljon. Kierroksen aikana selviää muun muassa, miten liikekumppani suhtautuu esimerkiksi epäonnistumisiin ja onnistumisiin.

Mikä sinua henkilökohtaisesti viehättää golfissa?

– Lajiin ei voi kyllästyä koskaan. Koska lapsenikin harrastavat golfia, meillä on mahdollisuus viettää perheen kanssa erityistä laatuaikaa kuntoillen. Tämä on laji, jota kolmekin sukupolvea voi harrastaa yhdessä, Peltoniemi korostaa.

– Golf on myös edullisempi harrastus kuin monesti luullaan. Omat lapsemme harrastavat eri lajeja, eivätkä he ole vielä löytäneet edullisempaa lajia. Juniorin kausikustannus on edullisimmillaan alle 300 euroa ja aikuisten keskimäärin 600 euroa, lajin nokkamies kumoaa harhaluuloja.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi

 

 

AutonOsat24.Fi