Paikalliset

Etäopiskelu kotisohvalta

Projektipäällikkö Viivi Juusela demonstroi, kuinka Verkkosen sisältöä voidaan käsitellä vuorovaikutteisesti Adobe Connectin kautta.

Paula Innanen

Etelä-Karjalan aikuisopisto Aktivan sosiaali- ja terveysala on vuonna 2011 ottanut käyttöönsä uudenaikaisen oppimisfoorumin, Verkkonen.fi:n. Kyseessä ei ole pelkästään koulun sisäinen tiedotuskanava, vaan alustan aineistoihin pääsevät käsiksi työnantajat ja oppisopimusopiskelijoiden työpaikkakouluttajatkin, minkä ansiosta työelämä vaikuttaa opiskeluun ja toisin päin.

– Parhaillaan palveluun ollaan perehdyttämässä muun muassa Eksoten ja työ- ja elinkeinotoimiston edustajia, eli työelämää tuodaan yhä enemmän mukaan, projektipäällikkö Viivi Juusela kertoo.

Hän kertoo virtuaaliopiskelun toimivan lähiopetuksen tukena, ei sen korvaajana.

– Opiskelijoiden atk-taidot vaihtelevat suuresti. Toiset haluavat hyödyntää verkko-opiskelua heti laajemmin, ja toisille uusien työvälineiden käyttöönotto vaatii enemmän totuttelua.

Aikuisopiskelijat ovat noin 20-60-vuotiaita, joten elämä ei pyöri pelkän koulun ympärillä, eikä fyysisten tapaamisten aikatauluttaminen ole aina helppoa. Verkossa palaverin, luennon tai arviointikeskustelun järjestäminen onnistuu, vaikka etäisyyttä olisi tuhansia kilometrejä. Täysi hyöty verkko-opiskelusta saadaan Adobe Connectin kautta käydyillä videokeskusteluilla, joiden sisälle voidaan tuoda yhteiseen käsittelyyn Verkkosen sisältöä.

– Nyt oppisopimus- ja vaihto-opiskelijatkaan eivät jää opintojensa kanssa välimatkan takia yksin. On käynyt jopa niin, että keskusteluyhteys Afrikkaan on saatu nopeammin kuin Lappeenrannan toiselle puolelle. Internetyhteyden toimivuus ratkaisee, Juusela hymyilee.

Myös sosiaali- ja terveysalan eri tutkintojen välinen yhteistyö kätevöityy.

– Kurssien valinnaisuusmahdollisuuksia ollaan laajentamassa tutkintorajat ylittäviksi. Verkkoseen on jo perustettu kaikkien sote-opiskelijoiden yhteinen ”huone”, jossa voidaan esimerkiksi vaihdella materiaaleja, Juusela kertoo suunnitelmista.

Parhaillaan palveluun ollaan perehdyttämässä”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat