Puurot, vellit ja hillotolppa sekaisin

Perussuomalaisten sopasta tuli mieleen, kuinka he aloittivat vellinkeitolla, joka voimistui voimistumistaan. Ajanoloon lisättiin ripaus rasismia, vihaa solidaarisuutta kohtaan, eu-vihamielisyyttä lisättiin kansalaisia pelottelemalla. Välillä ironisella huumorilla johtaja nauratti sopankeittäjiään. Sopassa alkoi yhä enemmin näkyä ääriliikkeisiin suuntautuneet ainekset. Toki pääkokki välillä nimellisesti antoi ohjeita ja hyllytti pahimpia ääriaineksia hetkellisesti.

Ääriainekset, joutuessaan marinoitumaan, katkeroituivat käytettäväksi jatkosoppaa ajatellen. Kokin kyllä olisi pitänyt tietävät, kuinka katkeroituneet ainekset pilaavat sopan lopullisesti. Toisaalta tietysti sillä ei ollut niin väliä, kun vellillä olivat siirtyneet vaiheeseen, jossa kauan kaivattu ”hillotolppa” odotti suurine puoluetukineen, joita myös oli nimellisesti vastustettu.

Tärkeintä ”hillotolpalta” oli päästä hallitukseen, ministereiksi ja lunastamaan suuria lupauksia. Kuitenkin todellisuus vei sirkustelulla höystetyt, kokemattomat vallanhaalijat aitioon, jossa pysyäkseen oli nutut käännettävä nurin ja ja otettava uusi asento sitoutumalla hallitusohjelmaan.

Puoluekokoukseen nostattivat ääriainekset esille, valtaamaan puolueen uusiin käsiin. Vallankaappaus onnistui jopa niin hyvin, että johtotroikassa näkyi useita rasistisista kirjoitteluistaan syytteen saaneita henkilöitä. Puolue oli siirtynyt uuteen aikaan. Joku voi olla sitä mieltä, että nyt olivat oikealla tiellä, mutta lienee puuro palanut pahasti pohjaan. Käry levisi välittömästi hallitusvastuussa olevien sieraimiin, mikä aiheuttikin puolueen kahtiajaon ja uuden ryhmän perustamisen, jolloin maamme hallitus sai jatkoaikansa.

Sen sijaan on vaikea arvailla, kuinka perussuomalaisten toiminta radikalisoituu entisestään ja millaisia ovat alueelliset repeymät, kunhan eronneet perustavat oman puolueensa. Perussuomalaiset ovat kovasti hädissään ottaneet kantaa, ettei heidän tekemisensä kuulu muille puolueille. Eipä kuulu ei, mutta muille kuin perussuomalaisten jäsenille kyllä kuuluu, kuinka suomalaisten asioiden hoitoa pyritään viemään suuntaan, jolla luomme tulevaisuutta maallemme ja kansallemme.

Jorma Härkönen
Lappeenranta

Kansan kanta

Lehden mielipidepalstalla julkaistaan lukijoiden kirjoituksia. Voit jättää tekstin Imatralaiseen tästä ja Lappeenrannan Uutisiin tästä.