Jeesuksen twiitit

Ensi perjantaina, 20.1.2017, yhden maailman mahtivaltion presidentin virkaan asetetaan Donald Trump. Hänen vaikutusta maailman tilanteeseen on arvailtu. On pelätty, kuinka hän muuttaa elämäämme täällä Pohjolassa. Muuttuuko maailma ja mihin suuntaan yhden miehen johdolla, se jää nähtäväksi. Vaalitaistelun aikana ja valituksi tultuaan Donald Trump on profiloitunut twiittaavaksi presidentiksi. Kärkkäästi hän ottaa kantaa ja puolustaa omia näkemyksiään. Moni on pohtinut, onko tuo sopivaa käytöstä suuren maan ensimmäiselle miehelle. Tuleeko twiittailu jatkumaan virkaan astumisen jälkeen, vai vievätkö työkiireet miehen mennessään.

Suomessa meillä on ollut pääministeri, joka oli hyväkäytöksinen, aina hymyilevä ja aina twiittaava valtion kärkinimi. Suomalaisten mielestä tuollainen käytös ei ollut sopivaa, eikä pääministerin arvon mukaista toimintaa. Samaan johtopäätökseen tultiin myös hänen puolueessaan. Yhteisten asioiden hoito koetaan tiettyjä käyttäytymistapoja vaativaksi tehtäväksi. Politiikan ulkopuolelta tullut nykyinen pääministeri on myös monta kertaa ollut median tähtäimessä, kun on toiminut politiikassa vieraalla tavalla.

Kirkon tärkein henkilö on Jeesus. Hänen toimintatapansa oli vierasta aikansa ihmisille. Myös hän esitti kärkkäästi mielipiteitään, oli eri mieltä valtaeliitin kanssa. Hänen toimintatapansa oli, että kohtasi ihmiset kasvokkain, oli sosiaalisessa kanssakäymisessä heidän kanssaan ilman sosiaalista mediaa. Tuon ajan tiedonkulkuun ei kuulunut koko maailman luettavana olevat twiitit, mutta kyllä Jeesuksen tärkein opetus voidaan kiteyttää twiitin kokoon: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.” #rakkaus #Jumala #lähimmäinen.

Mitä me kerromme sosiaaliseen mediaan yhteisten asioiden hoitamisesta, työstämme, läheisimmistämme? Postausten tulee olla hyvän maun rajoissa, eivätkä ne saa loukata ketään. Vai onko sosiaalista mediaa parempi vaihtoehto kohdata ihmiset kasvokkain ja niin puhua tärkeistä asioista.

kirkkoherra 29Lappeenrannan seurakunta

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.