Hoitojonot voidaan purkaa jos halutaan

Ihmiset tarvitsevat erilaisia yhteiskunnan tarjoamia palveluja, ja mielestäni terveydenhoito on niistä tärkein. Siksi on käsittämätöntä, että usein suurimmat ongelmat ovat juuri siellä.
 
Nyt esimerkiksi Etelä-Karjalan keskussairaalaan on pahimmillaan noin puolen vuoden jono. Se on niin pitkä, että "odottavan aika käy pitkäksi" varsinkin vakavasti sairaana.
 
Lähtökohta on, että nyt jonot pysyvät yhtä pitkänä. Toisin sanoen potilaita ehditään hoitamaan yhtä monta kuin heitä toisaalla tulee uusina sisään.
 
Näin ollen poistamalla jonot päästään niistä pysyvästi eroon! Se on mahdollista palkkaamalla tilapäistä lisäväkeä ja käyttämällä tilapäisesti ulkopuolisia yksityisten tarjoamia palveluja.
 

Toki käytännön arjessa homma ei ole ihan näin yksinkertainen. Silti kuitenkin niin yksinkertainen, että se on mahdollista jos niin halutaan. Siksi suurin ongelma on korvien välissä.

Reijo Tossavainen

Reijo Tossavainen on entinen päätoimittaja-yrittäjä. Hän on tällä hetkellä mm. Perussuomalaisten kansanedustaja, Savitaipaleen kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja, Suomen Perusta -ajatuspajan hallituksen puheenjohtaja sekä Ylen hallintoneuvoston ja sen työvaliokunnan jäsen.