13. kerran järjestettävä tadetie laajenee edelleen – avajaisia vietetään Eino Leinon päivänä

Jäppilänniemen taidetiellä pääsee ihastelemaan muun muassa Seppo Hongan Kuovi-teosta.

Raija Niemelä

Imatran Jäppilänniemessä voi ulkoillessa ihailla taidetta. Jo kolmannentoista toteutettavan taidetien varrella on lähes 30 eri taidekohdetta.

Idean takana oleva Raija Niemelä kertoo, että vaikka ulkokohteet ovat olleet nähtävillä jo kesäkuussa, taidetien virallisia avajaisia vietetään Eino Leinon päivänä 6. heinäkuuta.

– Olemme järjestäneet avajaiset aina Eino Leinon päivänä. Silloin on suven ja runon päivä.

Avajaiset pidetään Salo-Peltolan seurojentalolla keskiviikkona kello 19 alkaen.

Tilaisuuden yhteydessä avataan myös taidetiekokonaisuuteen kuuluva taidenäyttely.

– Meillä on siellä musiikkia, runonlausuntaa ja puheita. Sinne tulee paljon taiteilijoita, jotka laittavat työnsä esille, Niemelä kertoo.

Tähän mennessä taidetiellä on Niemelän mukaan kulkenut jo mukavasti kiinnostuneita.

– Meillä on tuolla Latogallerian valokuvanäyttelyssä vieraskirja, johon on tullut jo monta sivua nimiä, Niemelä kertoo.

Helsingistä kotoisin oleva Niemelä työskentelee opettajana, joten kesät hän on pystynyt viettämään perheen kesämökillä Jäppilänniemessä.

Alkuperäinen idea taidetiestä heitettiin ensimmäisen kerran ilmoille kylätapahtuman yhteydessä.

– Meillä oli tapana lenkkeillä täällä Jäppilänniemessä ja ajattelin usein, että ai kun olisi kiva, jos täällä olisi jotain katseltavaa aina samaa reittiä kulkiessa. Naisten saunassa satuin ehdottomaan tätä juttua, josta imatralainen arkkitehti Eeva Manninen innostui hirveästi.

Taidetie on jatkanut kasvuaan vuosi vuodelta. Ensimmäisen vuoden kymmenestä taideteoksesta lukema on sittemmin kasvanut yli kolmeenkymmeneen.

– Ostamme taiteen tuonne tien varteen taiteilijoilta ja saamme käyttää niitä täten monta vuotta, kun ne ovat omiamme. Ostamme joka vuosi pari taideteosta ja niitä sitten karttuu aika kivasti, Niemelä tähdentää.

Jukka Oksaharju

Jukka Oksaharju on Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija. Hänen omassa sijoitussalkussaan on osakkeita runsaan puolen miljoonan arvosta ja kaksi asuntoa. Oksaharju kommentoi tässä blogissa talouden menoa piensijoittajan näkökulmasta.