Piilota X Palauta

Kovasikajuttu jatkaa nousukiitoa - seuraavaksi vallataan Britannian valkokankaat

Viihde Kommentoi

Ulkomaillakin runsaasti mainetta niittänyt dokumenttielokuva Kovasikajuttu nähdään elokuvateattereissa Iso-Britanniassa syksyllä. Elokuvan levittämisestä vastaa lontoolainen November Films, joka on arvostettu levittäjä alalla ja keskittynyt erityisesti dokumenttielokuvien levittämiseen.

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä kertova Kovasikajuttu on yksi harvoista ulkomailla teatterilevitykseen päässeistä kotimaisista dokumenttielokuvista. Kovasikajuttu on niittänyt mainetta ulkomaisilla festivaaleilla pitkin kevättä ja kerännyt palkintoja muun muassa Sveitsistä ja Tampereelta. November Films povaa menestystä tälle kotimaassa jo kulttimaineeseen päässeelle elokuvalle myös Briteissä.

Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama Kovasikajuttu on kerännyt teattereissa jo lähes 16 000 katsojaa. Uudenlaisella konseptilla järjestetty kesäyönäytösten sarja 29.kesäkuuta osoittautui menestykseksi ja keräsi elokuvalle yhteensä lähes 500 katsojaa yhden illan aikana. Elokuvan DVD julkaistaan 20. heinäkuuta.

Elokuva on esillä heinäkuussa myös Malmö Roller Derby Festivalilla, kun Suomea edustava ja Team Punk Syndrome -nimeä kantava roller derby -joukkue kisaa Tanskaa, Norjaa ja Ruotsia vastaan 13.-15.heinäkuuta järjestettävässä kansainvälisessä turnauksessa. Roller derby on uusi etenkin naisten keskuudessa suosiossa oleva kontaktiurheilulaji, jota pelataan rullaluistimilla.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.