Eräkokin grillissä tirisevät villisika ja varhaiskaali - katso reseptit täältä

Eräkokki Tapio Kangas viimeistelee varhaiskaali-perunavuokaa muurikkapannulla. MTV3-kanavan Makuja-ohjelman kokki Jyri Hänninen jakoi valmiit annokset yleisölle.

Heli Koivuniemi

Tapio Kangas viipaloi kypsentämäänsä villisian sisäfilettä. Mausteeksi hän laittaa muun muassa rosmariinia, valkosipulia ja hunajaa.

Heli Koivuniemi

Erämiehen grillisafkat: korvasieni-mokkakastikkeella hunnutettu villisika ja varhaiskaali-perunapaistos.

Heli Koivuniemi

Erämessujen nuotiopiirissä kotikokit täyttivät vihoviimeisenkin penkkirivin. Loimuavan tulen ääressä nälkäinen katsomo seurasi, kun eräkokki Tapio Kangas viritteli kuumia pannuja kattiloitaan.Kokeile kotigrillissä, miltä eräkokin herkut maistuivat.

Hunaja-rosmariinimarinoitua villisiansisäfilettä

neljälle

noin 600 g eli yksi villisiansisäfile

1 dl rypsiöljyä

6 rosmariininoksaa tai

4 rkl kuivattua rosmariinia

1 valkosipulinkynsi

1 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl hienokiteistä merisuolaa

2 rkl juoksevaa hunajaa

Nypi rosmariininlehdet tehosekoittimeen, lisää kaikki marinadiainekset sekoittimeen ja aja tasaiseksi marinadiksi. Hiero marinadi lihan pintaan mieluiten jo pari päivää ennen grillausta. Grillaa väri lihaan. Lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria. Laita eräkokin uuniin eli savupönttöön tai kotiuuniin noin 150 asteeseen kymmeneksi minuutiksi. Nosta liha pois lämmöstä ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan. Tarjoile.

Korvasieni-mokkakastike

neljälle

250 g hienonnettua korvasientä (keitä kolme kertaa ja vaihda vesi välissä)

250 g hienonnettua keltasipulia

1 dl pannukahvia

1 dl punaviiniä, sherryä tai portviiniä

2 dl kermaa

1 Maggi fond cups -lihafondi

rouhittua mustapippuria

2 rkl rypsiöljyä

Laita öljy kuuman kattilan pohjalle. Lisää sieni ja sipuli. Kuullota hetki. Lisää viini ja kahvi. Anna kiehua hieman kasaan. Lisää loput raaka-aineet ja keitä kastiketta vähintään puoleen. Tarjoile villisian ja varhaiskaali-perunapaistoksen kanssa.

Varhaiskaali-perunapaistos

neljälle

600 g viipaloitua ja paahdettua perunaa

300 g suikaloitua varhaiskaalia

100 g viipaloitua punasipulia

3 rkl rypsiöljyä

3 rkl vettä

hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Laita öljy pannuun ja lisää kaali ja sipuli. Kuullota hetki. Lisää tilkka vettä ja anna muhia pari minuuttia. Laita potut perään.

Sekoita pari kertaa parin minuutin välein. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paistokseen voit poimia ryytimaalta tuoreita yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia, persiljaa ja kevätsipulia. Joukkoon voit lisätä myös villisiasta tehtyjä bratwurstin paloja.

Reseptit: eräkokki Tapio Kangas

Written by:

Heli Koivuniemi

Ota yhteyttä