Elokuva-arvio: Demi Moore nuorekkaana äitinä

Miley Cyrus ja Demi Moore tulkitsevat teini-ikäisen tyttären ja yksinhuoltajaäidin kimuranttia suhdetta.

Draamakomedia LOL on uudelleenfilmatisointi Lisa Azuelosin ohjaamasta ja vuonna 2008 ensi-iltansa saaneesta samannimisestä ranskalaiselokuvasta. Myös uuden, Miley Cyrusin ja Demi Mooren tähdittämän elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Azuelos.

Tarinan keskiössä ovat kaksin asuvat teini-ikäinen Lola (Cyrus) sekä hänen äitinsä (Moore), jotka yhdessä ja erikseen etsivät rajoja ja rakkautta. Siinä, missä Lola ottaa aikuisuuden ensiaskelia kompastellen ystävyyssuhteiden, romanssien ja sosiaalisen median karikoissa, kipuilee äiti irrationaalisen rakkaudenjanonsa ja järjen äänen välissä.

Suurimmat haasteet äidille aiheuttaa kuitenkin oma tytär, jonka itsenäistymispyrkimysten ja sopivan löyhien mutta turvallisten rajojen asettamisen kanssa äiti on hukassa. Löydettyään tyttärensä päiväkirjan ja luettuaan sitä salaa, joutuu nuorekas äiti toteamaan, että kuilu sukupolvien välissä on leveä, eikä kaikkein läheisinkään suhde takaa, että toisen tuntisi täydellisesti.

LOL on ensisijaisesti teini- ja naiskatsojille suunnattu elokuva, joka on toteutukseltaan sopivassa suhteessa reipas, kaunistelematon, romanttinen, lämmin ja kiltti. Cyrus jaMoore säteilevät valkokankaalla, mutta eivät syö toistensa loistoa, vaan pelaavat hyvällä keskinäisellä kemialla samaan maaliin.

Temaattisesti LOL käsittelee kasvamisen haasteita, joita riittää tarinan jokaisella keskushenkilöllä. Elokuva muistuttaakin, että vapauden ja vastuun tasapaino, itseensä ja unelmiinsa uskominen, sekä ystävyys ja rakkaus ovat asioita, joita joutuu päivittämään kaiken ikäisenä. Eikä valmiiksi tulla koskaan.

LOL (2012) Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka Ohjaaja: Lisa Azuelos Pääosissa: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Ashley Greene, Thomas Jane, Gina Gershon, Fisher Stevens, Jay Hernandez Kesto: 1h 40 min Ikäraja: 7
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä
AutonOsat24.Fi