Piilota X Palauta

”Kierros golfia perheen kanssa on parasta laatuaikaa”

Viihde 301 Kommentoi

Liekö syynä kilpailuvietti, hyvä seura vai lajin terveysvaikutukset, mutta viheriöt houkuttelevat yhä useampia suomalaisia golfkentille. Jäsenmäärillä mitattuna Golfliitto on jo Suomen suurin urheilun lajiliitto 145 000 jäsenellään.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi kertoo ilahtuneena, että useimmat suomalaiset golfkentät talvehtivat suotuisissa olosuhteissa. Nyt valtaosa kentistä on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

Peltoniemi paljastaa alkajaisiksi pari mielenkiintoista tilastoa. Yksi neljän viiden tunnin pelikierros kuluttaa noin tuhat kilokaloria.

– Se tarkoittaa, että viime vuonna suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.

Karoliinisen instituutin tutkimuksen mukaan golfarit elävät viisi vuotta pidempään. Tähän vaikuttavat muun muassa lajin vaikutus niin henkiseen hyvinvointiin kuin kuntoon.

Golfiin tutustuminen ei Peltonimen mukaan maksa paljon.

Kuka?

Petri Peltoniemi

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja

Luonnehdittu Suomen kokeneimmaksi golfjohtajaksi, diplomaatiksi ja lajin positiiviseksi sanansaattajaksi.

Aloitti uransa syntymäkaupungissaan Kokkolassa.

Toiminut useiden eri golfosakeyhtiöiden toimitusjohtajana ympäri Suomea.

– Korillisen harjoitteluun tarkoitettuja lyöntipalloja saa 2–3 eurolla ja mailan voi vuokrata. Alkeiskurssien hinnat vaihtelevat sisällön ja tuntimäärän mukaan 120–200 eurolla.

 

Suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.”

Seurat järjestävät aloittelijoille myös avoimien ovien päiviä ja erilaisia tapahtumia.

 

Uuden Aloittelijan polku -teeman ajatuksena on pelitaitojen kehittäminen myös golfin ajokortin eli green cardin suorittamisen jälkeen.

Minkä tasoisia pelaajia suomalaiset sitten ovat?

Peltoniemi kertoo, että suomalaisten golfareiden tasoituksen keski-arvo on 31. Suomalaisten ei pidä hänen mielestään häpeillä taitojaan, nimittäin täällä kierretään keskimäärin enemmän kierroksia kuin Keski-Euroopassa.

– Vaikka Suomessa kausi on lyhyt, se on intensiivinen. Valoisat illat ovat merkittävä etu, sillä ne mahdollistavat pelikierroksen myös työpäivän jälkeen. Kun kierrokselle lähtee seitsemältä, ehtii viimeiselle väylälle vielä valoisaan aikaan yhdeltätoista.

 

Valoisat illat ovat merkittävä etu.”

Myös yritykset ovat oivaltaneet lajin hyödyn järjestäessään tapahtumiaan. Peltoniemi kertoo, että golfin tiimoilta asiakkaille ja yhteistyökumppaneille järjestetään erillisiä pienempiä ja isompia tapahtumia yhä enemmän.

 

– Bisneksen teon kannalta golf on erinomainen laji. Suurten yrityskauppojen solmiminen pelikierroksella tosin on legendaa. Sen sijaan pelikierros paljastaa ihmisestä paljon. Kierroksen aikana selviää muun muassa, miten liikekumppani suhtautuu esimerkiksi epäonnistumisiin ja onnistumisiin.

Mikä sinua henkilökohtaisesti viehättää golfissa?

– Lajiin ei voi kyllästyä koskaan. Koska lapsenikin harrastavat golfia, meillä on mahdollisuus viettää perheen kanssa erityistä laatuaikaa kuntoillen. Tämä on laji, jota kolmekin sukupolvea voi harrastaa yhdessä, Peltoniemi korostaa.

– Golf on myös edullisempi harrastus kuin monesti luullaan. Omat lapsemme harrastavat eri lajeja, eivätkä he ole vielä löytäneet edullisempaa lajia. Juniorin kausikustannus on edullisimmillaan alle 300 euroa ja aikuisten keskimäärin 600 euroa, lajin nokkamies kumoaa harhaluuloja.

Tiesitkö tämän?

Tutkijat kiistelevät golfin alkuperästä. Osan mukaan laji näki päivänvalon Alankomaissa, jossa pallo oli nahkainen ja mailana toimi keppi.

Vuonna 1452 Skotlannin kuningas Jaakko II kielsi pelin, koska se vei aikaa hänen alamaistensa jousiammunnan harjoittelulta.

Nykyisen muotoinen peli kehittyi Skotlannissa, jossa sijaitsevaa St. Andrewsin kenttää pidetään golfin pääkaupunkina.

Suomen Golfliitto täyttää tänä vuonna 55 vuotta.

Jäsenmäärä on kehittynyt 80-luvulta ja on nyt 145 000.

Kansallista golfpäivää vietettiin 3.6.2012.

Naisten valtakunnallista golfpäivää vietetään 10.6.2012.

Lisää tietoa seuroista, säännöistä, etiketistä, pelimuodoista, välineistä ja sanastosta sivuilla golf.fi.

Lähteet: golf.fi ja wikipedia

301 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi

Kommentit

4.6.2012 20:58

Business on taas business.
Mistäs näitä golfjuttuja pukkaa, kun Hausjärvellä kenttää bygataan?!
Meinaan, että ilmaista markkinointia.

5.6.2012 08:21

Voi liirum laarum sentään. Golf on maailman tyhmin ja naurettavin pallireikään-peli!!
Golfaajat kun ovat hyviä veljiä, niin saavat toki ilmaismainoksensa businesmyönteisiin lehtiin.

5.6.2012 08:26

Golf on elintason esitys laji.Urheilua se ei ole.

5.6.2012 09:38

Kyllähän ne elintasoihmiset, jotka tuota hupsua lajia harrastavat, väittävät että siinä tulee pallon perässä käveltyä kilometritolkulla, mutta miksi niillä sitten pitää olla alaisinaan ne naurettavat golfkärryt?? Kävelisivät!

Kävelemistä voi harrastaa ilman kenttiä, palloja ja mailojakin.
Itse kävelen 10-20 km/pv. - enkä tarvitse siihen erikseen varattuja maa-alueita, yleinen kävelytie riittää vallan hyvin, autottomana liikun luontevasti - mutta minä olenkin rahvasta kansaa.

Sikariportaan pitää keksiä keinotekoista liikuntaa, kuten GOLF, pitääkseen öky-illallisten ravitsemat mahansa kurissa.

5.6.2012 09:47

Rahvas kansa, pysykää vaan siellä metsäpoluillanne! Me golfaajat nautitaan upeasta harrastuksesta kaltaistemme hyvässä seurassa! Suurin osa mahtavan lajimme harrastajista todellakin kävelee väylillä, harvat ajavat.

5.6.2012 09:54

Golf on kyllä hyvä liikuntalaji, koska se motivoi todella neljän tunnin kävelyyn ja samalla tulee tehtyä erilaisia venytyksiä. Kuntoahan se ei hirveästi kohota, jos nyt ei satu olemaan ihan rapakunto. Jos ei höyrähdä lajiin niin siitä selviä parhaimmillaan alle 600€ kustannuksilla vuodessa. Vanhoja mailoja saa vaikka ilmaiseksi himoharrastajilta.
Jäsenmäärän kasvu kylläkin johtuu siitä, että lajia ei saa harrastaa kuulumatta liittoon. Lähes kaikkia muita lajeja voi harrastaa kuulumatta mihinkään liittoon.
On huvittavaa seurata miten mustavalkoista suhtautuminen tähän lajiin on. Mielestäni kaikki lajit jotka edistävät liikkumista ja terveyden ylläpitoa ovat meille hyväksi. Koirien ulkoiluttaminenkin edistää liikuntaa ja tulee vuosittain kyllä yhtä kalliiksi kuin Golf, mutta on ihan mukava liikuntalaji sekin.
Peltoniemen lausunto on kylläkin huonoa mainosta lajille, kun hän heti tavanomaisesti vetää esiin Golfin vaikutukset bisnekseen.

24.6.2012 13:48

Voiko 145 000 ihmistä olla väärässä. Kyllä voi. Golfin lajiliittoon on tosiaan pakolla kuuluttava, jos aikoo harrastaa lajia! Haiskahtaa jo ammattijärjestöjen painostukselta. Ei tulisi mieleenkään pakkoliittyä seuraan, jonka harrastus turmelee paitsi Suomen ihanan luonnon, korruptoi terveen yksilön verkkoonsa, josta on todella vaikea pyristellä ulos. Kroketti on pelinä mielenkiintoisempi ja ympäristöystävällisempi ja sitä saa pelata ihan ilmaiseksi kaikkien kanssa kaiken aikaa.

5.6.2012 10:20

Eipä tuo laji näytä ainakaan korvien välistä rataa kasvattavan. Siellä ei liiku mikään!!

Luulisi noin hienon ja "amerikkalaisen" elämän tyylin harrastajilla olevan vähän sivistyneempi tapa suhtautua kanssaeläjiinsä kuin tuon nimimerkin: Tuulipukukansa mettään.
On todella ajattelematon ja tyhmä tyyppi!! Märkäkorva työtön, rikkaan perheen öykkärikersa sopii hyvin kuvaan!

Nämä tyypit ovat vaara demokratialle.
He tuijoittavat vain sitä omaa napanöyhtäänsä näkemättä reaalimaailman ongelmia ja välittämättä mitään muista ihmisistä.
Tämä porukka on oikea vaara!!
MULLE KAIKKI HETI- porukkaa nämä GOLFAAJAT!!

5.6.2012 10:46

Ei golf ole mikään yläluokan laji. Itse pidän jääkiekkoa yläluokan lajina koska se maksaa kauden aikana melkein 10 kertaaa enemmän kuin golf.
Mielestäni golf on tavallisen ihmisen laji eikä bisneksellä ole sen kanssa mielestäni mitään tekemistä.

Jos katsoo ammattilaisia niin enemmän näyttäisi olevan muoti joka golfkentille on tulossa. Onneksi näin, saadaan nuo vanhan kansan etiketit uusittua.

5.6.2012 11:01

SD, sosiaalidemokraatit ovat hyväosaisia!
Kokoomuksesta oikealla oleva köyhän kusettaja-puolue!!
Esiintyvät valheellisesti aivan väärässä värissä!

Eipä ihme, että siellä golfataan!
Onhan siellä sikariportaan porhoja pilvin pimein.

5.6.2012 10:56

Siinä se on golfin peluu harrastus, kuin mikä tahansa muukin. Tuskin golffarit mitään suuria tuhoja saavat aikaan. Itse en golffaa,mutta muutama tuttuni kylläkin. Ihan mukavia ihmisiä ovat. Antaa ihmisten tehdä sitä,mikä mukavalta tuntuu,kunhan ei ole laitonta tai vahingoksi kanssaihmisille. Yksi elämähän tässä kaikilla on.

5.6.2012 11:13

Eikös uskovaisilla ole monta elämää, lukumäärä uskontokunnista riippuen.

Ei se nyt ihan noin joviaalia ole tuo harrastusten saatavuus kuin esität!
Jos ei ole kasvanut eliittiperheessä, jos on ikänsä ollut köyhä ja minimituloilla, ei ole mitään mahiksia johonkin golfiin.
Toivoisi niiltä golfareiltakin jotain ymmärtämystä vähempiosaisia kohtaan.

5.6.2012 11:43

En ole kasvanut eliittiperheessä. Olen alle keskituloinen. Pelaan golfia. Harrastus maksaa minulle noin 500 euroa vuodessa ja tällä hinnalla saan pelata niin paljon kuin jaksan.
Jos polttaisin tupakkaa esimerkiksi kaksi askia viikossa menisi minulla tupakointiin rahaa sama määrä.

Golf ei ole eliittilaji, se vain luonnetaan sellaiseksi. Sitä en kiistä etteikö sieltä löydy myös rikkaampaa luokkaa. Mutta mistä lajista ei löytyisi. Harrastin aikoinani uintia, vanhemmat maksoivat koko harrastuksen ja jouduin sen lopettamaan koska se kävi aika kalliiksi. Vanhempani olivat aika vähätuloisia. Ne jotka uintia jatkoivat olivat lääkäriperheen lapsia tms. Oliko se sitten eliittilaji, no ei mielestäni.

Entä tuo jääkiekko. Mitä mieltä olet siitä?

24.6.2012 20:24

Valkosipilille! Vaikka nyt asiani menee golfista kauas, mutta on meidän jokaisen elämäämme, golfiakin tärkeämpää! Nimittäin kaikilla on "kaksi elämää"; tämänpuoleinen ja tuonpoleinen1 On vain yksi totuus, jäljitelmiä monta! Ihminen on iankaikkisuusolento; oikeastaan tämä elämä jatkuu vain kuoleman jälkeen, toisenlaisena!
Siellä paratiisin puolella on mahdollisuus kaikilla pelata golfiakin-jos ei ole parempaa tekemistä!

25.6.2012 14:12

Golfia paratiisissa? Epäilen. En usko, että luojamme sallisi moista, luontoa turmelevaa lajia huomassaan. Kumpaakohan mainitsemaansa elämää nimierkki Nyyhkynen mahtaa elää: tätä todellista eli totuudellista, vai sitä halpaa jäjitelmää...

25.6.2012 16:36

Älä sinä epäile yhtään, kyllä golffarille taivaassa on taivaalliset gofradat ja se joka ei pidä golfista, sille on jotain mistä hän pitää ja mikä on juuri hänelle tärkeintä ja ihaninta.
Katsos taivas eli paratiisi ei olisi taivas jos siellä ei olisi juuri persoonakohtaista hyvää ja ihanuutta.
Siellä kaikille kaikkea usko ihan, vaikka huvikses.
Minä en uskalla olla uskomatta, sillä silloin en ainakaan tule pettymään, vaikka olisin väärässäkin, niin mitä sitten enpähän mitään häviäkään, mutta jos olen oikeassa niin taivaassa tavataan.

25.6.2012 17:37

Tarkoitit varmaan parasiittia, eikä paratiisia, taivaallisista golfradoista puhuessasi. Nämä maanpäälliset myyränkolot kun tuppaavat näin sateella täyttymään vedestä ja ajavat parasiititkin koloistaan, ihan persoonakohtaisesti. Golfkenttien tehohoito rikkaruohomyrkkyineen on omiaan lähettämään taivaaseen lukuisan määrän viattomia eläimiä ja muuta elollista, pelkästään eräiden itsekkäiden lajiharrastajien lyhytnäköisen golfnautinnon vuoksi. Pääsevätkö itsekkäätkin ihmisetkin taivaaseen? En usko.

25.6.2012 19:49

En lajittelisi näitä taivaaseen menijöitä, kun korkeimmalla on vain täysi tieto.
Eikä meistä kukaan ole täydellinen, mutta hyvä olisi jos me itse kukin katsoisimme omaan peiliimme. Niin täällä maanpäällä kaikki onkin epätäydellistä, mutta taivas on täydellinen.

25.6.2012 20:51

Paratiisissakin siis voi olla parasiitteja? Luokittelisitko ne golfaajakastiin vai sitten niihin jäljittelijöihin? Ihan näin maallisella järjellä ajatellen, tieto lisää tuskaa, eikö totta;)

25.6.2012 22:21

Minä en ole kenenkään luokittelija, mutta uskoni elämän jatkumiseen uudessa olomuodossaan on vankka ja niinkuin sanoin silloin tuonpuoleisessa "suomut" aukeavat silmistämme ja näemme täydellisyyden.
Siellä ei ole tuskaa ei kipua ei sairautta ja minä olen (on Jumalan nimi) pyyhkivä kaikki kyyneleet silmistäsi. Ja kaikki on täydelliseksi tullut.

26.6.2012 16:32

Lieneekö tämä uusi olomuotosi sitten kala tai muu vedeneläjä, kun kertomuksesi perusteella sillä on suomut. En haluaisi tässä yhteydessä mennä syvemmälle sielunvaellusoppiin, kun se ei alkuunkaan kuulu kristinuskoon, mutta sinulla on näköjään asiasta vankka näkemys. Omalla kohdallani olen kyllä uskonut ihan perinteisesti kristinopin ruumiin ylösnousemukseen ja iankaikkiseen elämään. Saapas nähdä mitä kenkä tekee. Golfin peluu tuskin on ikuisuusaihe kuitenkaan, vaikka siitä meinasi sellainen tulla;)

26.6.2012 17:00

Joo ei tämä aihe kyllä golfiin kuulukaan ja voimme lopettaakin ko. aiheen, mutta sen verran, että suomut silmiltä putoamisella tarkoitetaan kristinopissa, että näkee selkeästi salatut asiat. Siis se on sanonta!
Hyvää kesää.

26.6.2012 18:26

Tuota noin, mistähän päin Pyhää Kirjaa lainauksesi oikein on? Minulla ei ainakaan ole tiedossa mitään nakit silmillä -vertausta Raamatusta, puhumattakaan suomujen putoamisesta. Eikös se ollut vasta Charles Darwin 1800-luvulla, joka puhui ihmisen polveutuvan alkeellisemmista eläimistä, niinkuin meren kaloista, affenasta (heh) ym. Sitä darwinismia kutsutaan myös kehitysopiksi. Ei sillä ainakaan kristinopin kanssa ole mitään tekemistä, päinvastoin. Raamatussahan sanotaan että Jumala loi taivaan ja maan. Siellä sanotaan myös jotenkin näin: Nyt näette kuin kuvastimessa, mutta silloin näette kasvoista kasvoihin.

26.6.2012 21:13

Tuon kirjoituksesi lopussa oivalsit mistä on kyse. Minä yritinkin kertoa sinulle, että kristityissä piireissä on paljon keskustelua ko. aiheestakin ja siellä on sanonta kuin suomut putoaisivat silmiltä me näemme kokonaisuuden, koska täällä maanpäällä tietomme on rajallinen, mutta taivaassa Jumalan luona näemme kokonaisuuden. Olisiko parempi sanonta, kuin verhot avattaisiin ja kaikki mikä on ollut salattua tulee tietoisuuteemme.
Ota hyvä ihminen selvää, käy keskustelua koreasti oppineiden kanssa, mene tilaisuuksiin missä puhutaan aiheesta. Näitä ovat kaikki ev.lut, helluntai,Gideonit, Raamattuopisto, jne. heillä kaikillla yhteiset näkemykset tietoa jota kysytään ja annetaan, sekä otetaan selvää, on niitäkin jotka hallitsevat vanhaa kreikkaa ja pystyvät tulkitsemaan alkuperäiskirjoituksia. Tietoa saa jos etsii ja etsivä löytää, hyvää jatkoa ja onnea tiedonjanon sammuttamiseen.

5.6.2012 11:16

Hausjärven mummon havainto on selvä.
Pikku googlaamisella katsoin, että tuonkin H:järven golf -pisneksen takana on
Veljekset Häti, jolla takuuvarmasti on suhteet kunnossa tämän lehden omistajatahoon.
Kuinka muuten on selitettävissä, että yhdestä kälysestä kentästä tehdään valtavia
otsikoita; lyhyessä ajassa viitisen juttua pikaisesti laskien.
Kuinka muuten ollakaan, niin molempien veljesten ykköshobby on tämä herrojen herkku...
Ei siinä mitään, toivottavasti hanke onnistuu; mitä epäilen.

5.6.2012 11:23

Mikähän tällä "valkosipulin ystävällä" on golfia vastaan?

5.6.2012 12:03

Sitä lapsellista peli minulla ei ole sinänsä ole mitään vastaan, vain sen oheisvaikutuksiin.

Sitä - golfia - harrastavat miehet ja naiset, jotka lukeutuvat vaikutusvaltaisiin kuppikuntiin, joissa viritellään meitä tavallisia, katujen tallaajia koskevia päätöksiä

Eliitti päättää meidän liikkumismahdollisuuksista niillä golf- kentillä!!
Näin karrikoidusti!! Mutta tottahan tämä on!!

5.6.2012 11:31

Golf on yksi ökyilyn muoto. Nurmikentillä voi käyskennellä ilman mailojakin ja se on urheilua, no ainakin liikuntaa. Laatuaikaa ei ole. On joko perheellinen ja elää lastensa kanssa, päivittäin, arjessa. Tai sitten ulkoistaa itsensä perheestä ja viettää aikaansa mieluiten itsensä kanssa puuhastellen vaikka golfia.

27.7.2012 17:28

Olet 100 %:sesti oikeassa. Itsekkäämpää ja epäsosiaalisempaa lajia ei voi olla, kuin golf. Eristäytyminen omiin pikkulokeroihin ei anna jälkikasvullekaan järin hyvää kuvaa aikuisten maailmasta. Minigolf riittää hyvin suomalaisen turvenuijan taidoille;)

5.6.2012 11:58

Mitkä ovat vuosikustannukset?:
- golfinpeluu
- uiminen uimahallissa
- jalkapallon pelaaminen
- jääkiekon pelaaminen
- lentopallon pelaaminen
- tenniksen pelaaminen
- koripallon pelaaminen
- jne.

5.6.2012 12:11

Ota huomioon myös ympäristövaikutukset!!
Minä, joka autottomana ja muutenkin kävelen 10-20 km päivässä, en suuremmin saastuta, en rasita tiestöä, en kuluta luonnonvaroja paikasta toiseen pääsemiseen!!!!!!!
Minun luontainen liikkumiseni ei vaadi valtakunnalta yhtään mitään muuta kuin muille rakennetun tieverkoston.

Kaikki nuo edellä mainitut lajit kuluttavat luontoa ja luonnonvaroja, uusiutumattomia ja uusiutuvia!!

Noissa lajeissa myöskin usein vammaudutaan, joten lasku hienoista harrastuksista saattaa olla yhteiskunnalle loppupelissä suurempi kuin hyöty.
Vakuutukset eivät selitä mitään, sillä kaikki maksavat makuutusten hinnoissa urheiluvammatkin!

5.6.2012 12:09

Miksi ihmeessä ei ole mitään mahollisuuksia Golfiin.
Aika usein nuo "ei eliittiperheessä syntyneet" , ikänsä köyhät ja minimituloilla olevat kuitenkin pystyvät käymään baareissa ja polttamaan tupakkaa.
Röökikustannus askin päivässä polttavalle on reilut 1600€ vuodessa.
Golfin harrastuskustannus on ekana vuonna ehkä luokkaa 800-1000€, ja sen jälkeen 500-600€ vuosi. Eli pelkkä tupakointi on lähes 3 kertaa kalliimpaa kuin golf. 2-3 baari iltaa vuodessa kustantaa helposti saman mitä vuoden golf harrastaminen.
Taitaa olla tänäpäivänä golf yksi halvimpia harrastuksia mitä on, jos ei mukaan oteta pelkkää kävelyä.

"mutta miksi niillä sitten pitää olla alaisinaan ne naurettavat golfkärryt?? Kävelisivät!"

Golf kärryä vedetään perässä tai työnnetään edellä ja KÄVELLÄÄN..

"Golfaajat kun ovat hyviä veljiä, niin saavat toki ilmaismainoksensa businesmyönteisiin lehtiin."

Tosiasiassa golfista on kaikkein vähiten juttuja lehdissä..

Jos nyt puhutaan mikä näyttää miltäkin niin kyllähän joku jääkiekko ja amerikkalainen jalkapallo vasta naurettavilta näyttää... ja pelkkää tappelua kun pitäisi pelata.

5.6.2012 12:16

Lue edellinen kommenttini. Se saattaa hieman valaista sitä, mitä tarkoitan eliittiurheilun vastaisuudellani.
Itse en tunne kaljabaarikulttuuria, johon ilmeisesti viittasit.

Köyhiäkin on monenlaisia. Älä yleistä!!
On oikeasti köyhiä ja on mielenköyhiä, kuten monesti golfaajat ovat!

5.6.2012 12:28

"Sitä lapsellista peli minulla ei ole sinänsä ole mitään vastaan, vain sen oheisvaikutuksiin.

Sitä - golfia - harrastavat miehet ja naiset, jotka lukeutuvat vaikutusvaltaisiin kuppikuntiin, joissa viritellään meitä tavallisia, katujen tallaajia koskevia päätöksiä

Eliitti päättää meidän liikkumismahdollisuuksista niillä golf- kentillä!!
Näin karrikoidusti!! Mutta tottahan tämä on!!""

Mitkähän on niitä oheisvaikutuksia mitä vastaan valkosipulin ystävä on?
- kunnon ylläpito, raitis ilma, mukava rento seura , tappelua ei ole kuten esim. jääkiekossa.. ei niin huonoja asioita.

En kuulu mihinkään vaikutusvaltaiseen kuppikuntaan eikä kyllä kukaan muukaan jonka henkilökohtaisesti tunnen, pääosa pelaajista on ihan tavallisia Suomalaisia miehiä,naisia,nuoria,vanhoja, on siivoojaa, kokkia, linja-autonkuljettajaa, taksikuskia, varastomiestä, huoltomiestä ja toki myös ohtoportaan porukkaa,, vaan golfkentällä tittelit sivuutetaan.
- Eliitti ei päätä kenenkään liikkumismahdollisuuksista niillä kentillä vaan kenttien osakkaat joihin isolta osin jo edellä mainitut kuuluvat. Kentät ovat pääsääntöisesti yhtiöitä joiden osakkeita kuka tahansa voi hankkia ja siten osallistua päätöksen tekoon... Porvoon lähiseudullakin golf osakkeita saa aivan pilkkahintaan, joten eikun valkosipulin ystäväkin ostamaan e osake ja seuraavaan yhtiökokoukseen "eliitiksi" päättämään.

5.6.2012 12:47

Porvoon lähiseudullakin golf osakkeita saa aivan pilkkahintaan, joten eikun valkosipulin ystäväkin ostamaan e osake ja seuraavaan yhtiökokoukseen "eliitiksi" päättämään.

Kiitos kohteliaisuudesta Anzzi, mutta olen ollut aina pennusta asti itseäni isompien ja yrityselämän "hyväksikäyttämä", jopa raajojani myöten, enkä tunne mitään sympatiaa jenkeistä rantautunutta golfia kohtaan.

"Iloiset perheet" pelaavat viheriöllä: Voiko ällöttävämpää kesäkuvaa olla?

5.6.2012 13:19

voi hyvää päivää!!!! Mitä ihmeen väärää on golfin pelaamisessa???
On kai niitä tosi paljon huonompiakin harrastuksia.

5.6.2012 13:58

Onko paljon muita harrastuksia, joille täytyy hyväveli-järjestojen kautta vallata viheriö?

Joille tullaan autoilla, joilla hölmöillään kärryjen kanssa ja joissa pitää olla joku tietty pukukoodi?

5.6.2012 14:13

Ratsastus ja raviurheilu. (Siinä ainakin on todellinen hyväveli-järjestö)
Kaikki autourheilu. (Pakollinen turvapukukoodi)
Viron laivamatka (Siinä varsinkin hölmöillään niiden kärryjen kanssa)
Jalkapallo (Pilataan hyvä luonnonnurmi täydellisesti nappulakengillä)

5.6.2012 14:34

Ei ihan heti tule mieleen kuin eläinten murhaus ja välineet, joita esitellään
taas Riihimäellä piakkoin.

6.6.2012 13:23

Bambi on aivan oikeassa. Nämä eläinten murhanhimoisten kiilto silmissään olevien metsästäjäporukan (lue tappaja) harrastus muka urheilua! Se on mielestäni turhinta ja kamalinta mitä kaupunkilainen voi harrastaa!

5.6.2012 14:26

Käykääs piruuttanne vaikka Kytäjä Golfin parkkipaikalla,
niin tulkaa sen jälkeen kirjoittamaan tänne, etteikö tämä typerä pallopeli
olisi varakkaamman kansanosan harrastus.
Golfkentälle on mukava hurauttaa BMW:n 6-sarjan coupélla. Koeja nyt!
- googlaa: golfaaja (kohderyhmämainontaa)spL

5.6.2012 14:31

Golf on yhtä vierastuote jenkeistä kuin Halloweenit, Äitien- ja Isäinpäivät.

Ihmisille on keksitty TURHAKKEITA hyödyttämään businesta!!

Nämä kaikki huuhaat ja paljon muuta on kauppias keksinyt tavista koukuttamaan!

5.6.2012 14:38

"Karoliinisen instituutin tutkimuksen mukaan golfarit elävät viisi vuotta pidempään."

:-D Verrattuna mihin?

5.6.2012 14:45

Golfarit kuuluvat ylempään keskiluokkaan, jossa ei näennäistä hätää ole, muttei hyvä elintaso poista alkoholiongelmaa - johon "lenkkiasuisia köyhiä" väheksyä nimimerkki täällä viittasi.
Golfariluokka ryyppää kabineteissa ja harjoittaa kotiväkivaltaa kulissiseissa.

Golf-kentillä esiintyy aina onnellinen perhe!

5.6.2012 14:57

Moni ei taida tietää, miten paljon golfkentille kylvetään rikkaruohomyrkkyjä ym. viikoittain ja vuosittain. Tonneittain näitä myrkkyjä sinne ajetaan, jotta viheriölle ei ilmaantuisi rikkaruohoja. Nämä myrkyt eivät voi olla vaikuttamatta kentillä tuntikausia liikuviin pelaajiin. Eräs tuttavani kuoli hiljattain hengitettyään kuumassa auringonpaisteessa golfkentän myrkkyhöyryjä vuosikaupalla. Emme tiedä, kuinka paljon näitä myrkkyasioita salaillaan harratuksen piirissä, mutta on jo korkea aika tiedottaa asiasta harrastajille. Tuttavallani ei ollut juurikaan muita harrastuksia kuin golfaaminen, joten hän oleili pitkiä aikoja viheriöillä. Rikkakasvien torjuntaan käytetyt myrkyt ja lannoitteet valuvat kentiltä luontoon ja saastuttavat ja tappavat vähitellen kaiken puhtaan luonnon ja vesistöt. Monilla kentillä täällä Helsingissä kulkee joki tai puro suoraan mereen kentän halki, joten kuorimitus Itä-Mereen on merkittävä. Golffaajista tosin harvoilla on varaa purjeveneeseen, joten heitä asia ei varmaan kiinnosta, mutta oman terveyden kustannuksella ei kannattaisi leikkiä. Olen kuullut myös useiden miespuolisten pelaajien valitelleen erektiovaikeuksia pelaamissession jälkeen. Mikä osuus rikkakasvien torjuntaan käytetyillä myrkyillä on siittiöntuotantoon, on vielä pimennossa.

5.6.2012 19:04

Golfaajien sukupuutto on vain iloinen asia, mutta heidän luonnolle tekemänsä vahingot ovat täysin tuomittavia.
Tämä hyönteisparvi, golfaajat, saastuttavat luontoa monin eri tavoin.
Heillä kun tapana matkustaa sen pallonsa perässä milloin minnekin leikkikentille osoittaakseen statustaan ja maksukykyisyyttään.

5.6.2012 15:17

Onpas kiivasta keskustelua liikunnasta. Harrastan monenlaista liikuntaa ja pikkuisen Golfiakin. Liikuntapiireissä tosi harva vastustaa Golfia, mutta olen huomannut, että kaljaporukoissa kaikenlaisen liikunnan vastustus on voimakkainta. Monen keskustelijan liikunta rajoittuu jääkiekko- tai pesäpallokatsomossa istumiseen. Väliajalla sitten otetaan pari olutta niin käsivarsi saa koukistusliikuntaa. Katsomoon siirtymisenkin voi välttää television ääressä.
Useimman vyötäröä katsoessa voi uskoa tämänkin tahallaan provosoivan kirjoituksen. Niinpä sanon, että kaikki liikunta on hyväksi uskokaa vain ja hyväksykää toistenne liikuntatavat.

5.6.2012 15:47

Golfaajissa löytyy käsivarren koukistajia, joille kuppi maistuu!

Työhistoriassani on ollut monta työnantajaa, joilla on ollut alkoholiongelma, mutta heitähän ei voi erottaa, joten sellaiset hirviöt saavat kiusata alaisiaan itsemurhan partaalle asti.

Yritysjohtajat useinkin harrastavat jenkkikulttiin sijoittuvaa golfia.
Sen kultin takana saattaa olla kaikkea muuta kuin onnellinen perhe!

5.6.2012 15:32

Kuka keksi tällaiset hörhö-termit kuin "laatuaikaa" ?
Ilmeisesti se, jolla ei ollut oravanpyörässä killuessaan ja rahaa kahmiessaan muuta aikaa kuin silloin tällöin tunti tai toinen toteuttaa itseään.

Aika on kuitenkin ihmisen ainut pääoma, sitä ei raha korvaa.
Sen ajan useimmiten varastaa kapitalisti omiin tarkoituksiinsa.

Golfaajat ovat yleensä heitä, jotka painavat pitkää päivää yrityksissään niska limassa ja lähtevät kiireisen päivän päätteeksi viheriölle.
He ovat niitä, jotka vievät voitot muiden tekemistä töistä.

Kun se yrittäjä leikkii pallon kanssa viheriöllä, minä pesen sen ukon yritystä noin kympin euron tuntipalkalla!!

On se niin kivaa, se GOLF!!

5.6.2012 15:35

Olishan se ihanaa, jos voisi päivästään 4-8 tuntia kävellä hyvin hoidetuilla nurmikoilla ja lyödä pientä palloa kivoissa kuiteissa... Harmi vaan, kun pitää hoitaa lapset, työ, koti ja ehkä jotain muutakin pientä puuhdetta, joten kuntoiluun jää ehkä tunti päivässä, eikä aina edes joka päivä... Tosi harmillista...Golffin harrastus kertoo mielestäni hyvin ihmisen arvomaailmasta...aika itsekkäästä sellaisesta.

5.6.2012 17:51

Täältä löytyy planeetan kateellisin, pahansuovin ja tyhmin porukka keskustelemasta asioista joista eivät mitään ymmärrä. Kunhan vaan saa oksentaa pahat olot pihalle muiden ihmeteltäväksi. Onneksi tätä porukkaa ei juurikaan näe golfkentillä molottamassa.

5.6.2012 19:12

Ei käy kateeksi tekorikkaita, asuntovelallisia öykkäreitä, jotka elvistelevät golf-kentillä!
Hengenköyhää porukkaa, joka valtaa tilaa muilta ja saastuttaa ympäristöä paitsi olemuksellaan, myös kemikaaaleilla.

5.6.2012 21:01

Sophia 12, oletko miettinyt miksi nämä "purnaajat" ovat niin pahansuopia (niinkuin sanot).
Jospa se on sillä tavalla, että tässä maassa on kyllä rahaa ja mammonaa, mutta se on näiden köyhyydessä elävien ihmisten ulottumattomissa. Voi olla työttömyyttä, sairautta tai ihan vaan huonoa onnea! Jos arki on ihmisellä jokapäiväistä taistelua pärjäämisestä, pelkoa työnjatkuvuudesta jne. Niin kyllä minä ymmärrän sellaisen tekevän ihmisestä katkeran.
Ei varmasti jaksa katsoa hyvällä toisten ns. laatuaikaa. Tavallisella kansalaisella ja varsinkin nuorilla perheillä myöskin yksinäisillä voi "penninvenytys" olla arkipäivää.
Monet ahkerat nuoret eivät yrityksitään huolimatta saa pysyvää työpaikkaa ja elävät näin suuressa epävarmuudessa. Kyllä se on niin, että Suomi kurjistuu, kurjistumistaan ja se jos mikä luo katkeruutta. Kyllä nyt kaikkien päättäjien olisi tunnustettava se tosiasia, että Suomi tarvitsee työtä! Eikä kaikkia työpaikkoja viedä halpamaihin! Se tulee kostautumaan ennemmin tai myöhemmin!!!

5.6.2012 18:11

Aina kun kyseistä lajia tai sen harrastajia arvostellaan, se laitetaan kateellisuuden pikkiin =)))

5.6.2012 18:44

En kuuna päivänä ole nähnyt perhettä, ydinperhe isä, äiti ja muutama lapsi
yhtäaikaa golffaamassa.
Äiti antaa siellä tissiä...ei htto...meidän klubin pojat vaihtaisivat paikka sen siliän tien,
mikäli joku siellä laatuaikaa alkaa viettämään.
Laatuaika me vietetään ihan muissa kohteissa; pääsääntöisesti poissa tästä maasta.

5.6.2012 18:49

Ympäristöhaittojen vuoksi golfkentät tulisi sijoittaa kauas asutuksesta ja vesistöistä. Valuma-alueet, joihin kentiltä valuvat rikkaruoho- ja tuholaistorjunta-aineet ja myrkyt joutuvat, pitäisi suojata kunnollisesti ojituksella sekä turva-aidoin. Golfkenttien pitäjät ja vuokraajat pitäisi velvoittaa maksamaan ympäristön pilaamisesta jo aiheutuneet haitat lähiluonnolle ja asukkaille. Jos golf keksittäisiin tänään, se kiellettäisiin takuuvarmasti ympäristöä vahingoittavana, rangaistavana toimintana, kuten kaikenlainen myrkyllisten aineiden luontoon levittäminen on aina rangaistavaa.

5.6.2012 22:58

Miten tieto voi lisää tuskaa, jos ei oo otettu selvää asioista. Ensinnäkin golfkentillä ei käytetä myrkkyjä tai mitään tuholaistorjuntaan liittyvää. Golfkentillä on sallittu vain yks kasvinsuojeluaine ja sekin on poistumassa lähi vuosina. Nykyään ollaan siirrytty egoloogisimpiin vaihtoehtoihin kuten mikrobeihin. Rikkaruohoja torjutaan kerran vuodessa. Sekin tehdään tuulettomana ja sateettomana päivän. Jokainen ruiskuttaja käy EU:n vaatiman kasvinsuojelukurssin, joten rajat vesistöihin ja ruiskun pesemiseen ovat tiedossa. Lannoituksetkin nykyään tehdään lehtiruiskutuksella, jotta huuhtoutumisriski pienenee huomattavasti. Etenkin fosforin osalta. Golfkentille tehdään jopa pohjavesikontrollia

5.6.2012 19:16

Sano se näille pässinpäille!! Heillä kun raha, valta ja omistusoikeudet maahan, veteen ja ilmaan!

5.6.2012 19:25

Luontoa saa raiskata ja ihmisiä tuhota kun tarpeeksi massia ja arvovaltaa tietyissä poliittisissa piireissä.
Kaivosteollisuus on siitä hirvittävä esimerkki, samoja piirejä edustavat nämä golfaritkin, joiden ehdoilla luontoa alistetaan, sitä mukaa muiden eliölajien elinoloja kyseenalaistetaan heidän leikkikentikseen.

Toivottavasti golfvaajat tukehtuvat omiin myrkkyihinsä!

5.6.2012 19:37

Onko näillä viheriöillä piipertävillä hiippareilla yhtään todellista vasta-argumenttia esittää edellisissä kommenteissa esiintulleisiin väitteisiin?
Eipä taida olla. Vaikea sellaista on löytää, mitä ei ole!

5.6.2012 19:51

Minä ehdottaisin, että ne käyttäisivät lehmiä nurmikon leikkaamiseen, niin
ei tule sitä haitallista savua.
Siinä saisi samalla jokunen lehmä laiduntaa ja tulisi myös työpaikka jollekin
paikalliselle yrittäjälle.
Ei ne lehmät taida ihan ittekseen sitä hommaa osata hoitaa, vaikka viisaita luonto-
kappaleita ovatkin verrattuna nyt esimerkiksi näihin pelaajiin mikä lie kolv.

5.6.2012 20:47

Eikös lampaita käytetä maisentamiseen?
Nehän ovat hyöty- ja laumaeläimiä toisin kuin golfaajat, jotka ovat susia lammasten vaatteissa ja laumasta hyötyjiä.

5.6.2012 21:08

Kaksi sääskeä seurasi golfkentällä, kuinka eräs mies huitoi mailallaan
tuskin hipaisten palloa.

Lopulta toinen sääksi virkkoi:
Meidän on parasta istua pallolle, muuten hän lyö meidät kuoliaaksi.

5.6.2012 21:15

Tallustelin kerran yhden kierroksen parin golfia harrastavan kaverini kanssa. Neljä tuntia liikuntaa? Hah!

5.6.2012 22:09

Golf on miellyttävää , koko vartaloa kunnossapitävä, liikuntamuoto , joka kehittää myös henkisesti . Ikävää on kierrosten jälkeen hyvin yleinen tapa vetää kaljaa ja väkevämpääkin samalla kun selitellään pelin kulkua parhainpäin kavereitten kanssa. Voisin sanoa , että kenttätiellä suoritettu puhallustesti toisi " hyvän " tuloksen joka päivä esim. Finnbyntien haarassa.

5.6.2012 23:07

Kytäjän maalaismaisemakin on täysin pilattu tekonurmelta näyttävällä golf-kentällä.

6.6.2012 09:02

Golf ja urheilu ovat kaksi eri asiaa, niistä golf pelien tuloksia ei pitäisi kertoa urheilu uutisissa kiitos? ps.kuuluisi esimerkiksi shakki uutisten joukkoon.

6.6.2012 09:09

Rahalla saa (golf-kenttiä) ja autolla pääsee puttailemaan!!
Raharikkaiden turhake-harrastus!!

Tämä pitää ilmoittaa skeptikoille, jotka jakavat aina vuoden turhakepalkinnon.
Siinä otetaan huomioon turhakkeena palkittavan asian luonto- ja ympäristövaikutukset. Golf täyttänee hyvin nuo kriteerit ja muutkin turhake-elementit lienevät parasta A-luokkaa.

6.6.2012 13:44

Vuoden turhake palkinto golfille. Kaikkihan tässä elämässä on turhaa, siksi täytyisikin ihmisten joskus iloita ja nauttia, kuka mistäkin ja pienet juhlatkin keksitty juuri irroittamaan pois vähän arjesta, se ilahduttaa mielen ja sydämen!
Kaupallistahan se useimmiten on, muttei tarvitse lähteä kaupallisuuteen mukaan! Kyllä iloa ja hauskaa voi pitää ilman kaiken maailman oheistuotteita ja kalliita kuteita tai välineitä.
Kaikki on turhaa auringon alla, sanoi jo saarnaajakin isossa kirjassa!

6.6.2012 10:15

Lajin harrastajat voisivat kävellä samat kilometrit teiden varsia pitkin ja kerätä roskia. Tulis samat kilometrit ja liikkeet kummarruksia myöten ja saisivat jotain todellista hyötyä myös lähiympäristölleen aikaan. Sen jälkeen kunnioitan heitä ihan erilailla.

6.6.2012 10:33

Niin, eikös joku roskankeräilykoukku muistuta aikalailla golf-mailaa?

Sillähän ne voisivat kerätä tienvarsiroskat leikkien ja kuvitellen olevansa jalon "urheilulajin" parissa.. Tee työtäs laulellen...trala-lal-lal-lal laaa... niin huomaat että työstäkin voit löytää hauskuuden...

Tässä on vielä se pointti, että noilla golfareilla kun on sitä fyffee, niin he ja heidän perillisensä syytävät sinne tienvarsiin niitää karkkipapereita, energiajuomapurkkeja ja muuta törkyä, mitä nyt jenkkityyliin täytyy kaiken aikaa mässätä.

6.6.2012 12:59

Golfkentillä tosiaan järjestetään talkoot joka kevät, ulkopuolisetkin saa varmasti liittyä seuraan jos roskien keruu kovasti kiinnostaa...
Muuten laji on ulkoilua kuten mikä tahansa muu liikkuminen, ei se urheilua ole enempää kuin mm. keilailukaan.
Päälle toki vähän enempi haastetta ja sitä kautta rentoutusta, jos sen osaa oikein ottaa !)

6.6.2012 14:12

mistä löytyy näin paljon kateellisia ihmisiä :) antakaa jokaisen harrastaa mitä haluaa ja hankkikaa itsellenne myös jokin muu harrastus kuin toisten mollaaminen ! säälittävää...

6.6.2012 16:04

Veikkaan, ettei täällä ole yhtään KATEELLISTA kommentoimassa, vaan ihan vaan OIKEUDENMUKAISUUTTA vaatimassa ihmisten elämään tässä valtakunnassa.

Hyväosaisten on helvetin helppoa syyttää oikeasta syystä katkeria kateellisiksi ja vaatia muilta sellaisia asioita, jotka heille ovat tippuneet etuoikeuksina kuin manulle illallinen.

6.6.2012 16:08

Veikkaan, ettei täällä ole yhtään KATEELLISTA kommentoimassa, vaan ihan vaan OIKEUDENMUKAISUUTTA vaatimassa ihmisten elämään tässä valtakunnassa.

Hyväosaisten on helppoa syyttää oikeasta syystä katkeria kateellisiksi ja vaatia muilta sellaisia asioita, jotka heille ovat tippuneet etuoikeuksina kuin manulle illallinen.

6.6.2012 16:20

Eihän se golffinpeluu mikään synti oo, mutta aika suur häpeä! Luulisi aikuisten ihmisten keksivän fiksumpaakin tekemistä. ;)

6.6.2012 19:38

Höh, miten golfinpeluu on aika suuri häpeä?? Mitä ihmettä siinä pitää hävetä? Minä kun en vaan ymmärrä, jos pelaan golfia niin mitä ja missä kohtaa minun sitten täytyy alkaa hävetä?
Jos tulisin ulos kapakasta nelinkontin humalassa, niin silloin kyllä häpeäisin silmät päästäni!
Mutta tullessaan golfia pelaamasta niin en kyllä ymmärrä mitä tai milloin täytyy hävetä???

6.6.2012 16:25

Tekniikanmaailmassa oli golfauto -vertailu. Kehtaako sitä lähteä kentälle alle 10 000 autolla vai pitääkö ostaa markkinoiden paras, n. 20 000 e lisävarusteineen. Lisävarusteisiin kuuluu mm. kylmälokero eli saa pidettyä kaljat kylminä koko kierroksen ajan. Onko jollain kokemusta miten paljon olutta mahtuu lokeroon tai miten nopeasti lämpimät juomat saa kylmäksi.

6.6.2012 16:54

Kuinka paljon se on oikeasti teiltä pois, että joku pelaa golfia? Tuntuu, että ihan periaatteesta halutaan vastustaa jotakin. Ja kun asioista ei tiedetä niin aletaan haukkumaan golfia vain mutu-tiedon turvin. Tuloksena syntyy lähinnä naurettavia väitteitä. Toki myös jotain asiaakin on tullut.

6.6.2012 17:22

Katsos se menee aina joka asiassa niin että " Jos minä en harrasta niin sitten ei kukaan muukaan saa ". Tai " Se mitä minä harrastan niin se on anoa ja oikea harrastus ".
Toisten mielestä esim Suomessa voi ja saa ajaa polkupyörällä vain 4 kk vuodessa.
Toiset taas polkee ympäri vuoden kuten minä.

6.6.2012 17:46

On olemassa haitallisia harrastuksia ja sitten vähemmän haitallisia. Polkupyöräily on vähemmän haitallinen. Itse asiassa se on sekä ympäristön että henkilön itsensä kannalta myönteinen ja terveellinen harrastus tai hyötyliikuntamuoto. Golf sensijaan, vaatiessaan suuria pinta-aloja alistettaviksi keinotekoisen, yksipuolisen ruohonkasvatuksen ja rikkaruohomyrkkyjen keitaiksi, pilaa ja saastuttaa samalla laajoja alueita lähimaastossamme. Ympäristönsuojelulakeja pitäisi tässä kohden kiristää ja kieltää uusien kenttien rakentaminen ja palauttaa vanhat kentät luonnontilaan ja/tai asutukseen (esim. Talin alue) pääkaupunkiseudulla, jossa uusien asuntojen tarve on huutava. Ei pidä myöskään väheksyä golfharrastukseen väistämättä liittyvän henkilöautoilun saastuttavaa vaikutusta lähiluonnolle ja ilmastolle.

6.6.2012 18:10

"Kuinka paljon se on oikeasti teiltä pois, että joku pelaa golfia? Tuntuu, että ihan periaatteesta halutaan vastustaa jotakin. Ja kun asioista ei tiedetä niin aletaan haukkumaan golfia vain mutu-tiedon turvin. Tuloksena syntyy lähinnä naurettavia väitteitä. Toki myös jotain asiaakin on tullut."

On se meiltä pois, jos turmelette maisemaa ja pilaatte luontoa!
Se kaikki on meiltä muilta pois.
Koeta ymmärtää, sinäkin omahyväinen hyväosainen!

6.6.2012 19:51

Minä muistan vielä sen ajan Espoon, kun täällä ei ollut vielä yhtään Golf-kenttää. Ja ne kentät jotka, sitten on rakennettu ovat kaikki olleet joko joutomaata, ryteikköä tai laidunmaita. Koska täällä ei enää laidunneta ja joutomaa sekä ryteikkö ei ole kenellekään tarpeellista ei edes kaunista niin onhan kentän hoidettu viheriö nyt kauniimpaa maisemallisesti.

6.6.2012 18:31

Tyhmä kysymys tietysti: Miten hyvinhoidettu golf-kenttä turmelee maisemaa ja pilaa
luontoa? Mikä on golf-kenttien osuus maapallon pinta-alasta? Paljonko muuta harrastus-
toimintaan liittyvää maapallon pinta-alasta? Keneltä se on pois? Kyselee golffia harrasta-
maton.

6.6.2012 20:03

Mikä hemmetin kateus ja kauna ihmisiä oikein vaivaa? Se, joka on huolissaan golfkenttien negatiivisista luontovaikutuksista, voi ottaa selvää esim. jää- ja muiden sisähallien, hiintoputkien, ampumaratojen, laskettelukeskusten, jalkapallokenttien ympäristövaikutuksista.

Tunnen tasan neljä (4) golfia harrastavaa ihmistä - itse en sitä harrasta. Nämä neljä ovat tavallisia duunareita: yksi on konttoristi, yksi taksirenki, yksi linja-autokuski ja yksi huoltomies. Toki he kuuluvat kadehdittavaan "omistavaan herraluokkaan", sillä ovat hankkineet palkoillaan omakotitalot, kesämökit ja autot samalla kun ovat kasvattaneet ja kouluttaneet lapsensa ja auttaneet heitä myös harrastuksissa. Nyt sitten vanhoilla päivillään ovat vielä ruvenneet pelaamaan "eliittilajia" golfia. Tottakai heitä kannattaa kadehtia!

6.6.2012 21:12

Ah niin Suomalaista keskustelun taso, sivistynyttä ja rehellistä.. Oikein mieli virkistyy, kun toisiaan näin kehutaan.

6.6.2012 21:50

Itse golf on yksi asia, mutta miksi tässä maassa pitäisi pyydellä anteeksi hyvinvointiaan jos sellaista on siunaantunut? Mitä sitten jos golf kerää ympärilleen paremmin toimeentulevaa porukkaa - mitä se kenellekään muulle kuuluu?

Ei tässä maassa ketään pakoteta olemaan kouluttautumatta, hankkimaan lapsia liian nuorina, jne. Sairastumiset tuskin nekään ovat golfareiden vika.

6.6.2012 22:35

Golfin ympäristövaikutukset... Voi helvetti.
Golfarit ryyppäävät kabineteissa ja jotain kotiväkivallasta... -............-
VALOJA PÄÄLLE.
Otan nyt esimerkin ympäristövaikutuksille... Jääkiekko. Pitäähän sitä kesälläkin harjoitella, ei vaan löydetä touhuun luonnonjäätä. Taitavat olla talvisinkin harjoitukset sisällä, hallissa. Eivät taida hallit pysyä jäässä pelkällä ajatuksen voimalla, varsinkaan kesällä. Golfaamaan joudutaan kulkemaan yksityisautolla, juu. Jääkiekkokassinhan se alakoululainen raahaa jäähallille hiihtäen kesät talvet.. eiku?
Ympäristövaikutuksia on harrastuksella kun harrastuksella. Tietysti jos istuu himassa neljän seinän sisällä, pimeässä ja yksin, niin säästytään näiltä ympäristövaikutuksilta.
Itse en harrasta golfia, enkä sen puoleen jääkiekkoakaan. Monet muut harrastavat, eikä muiden harrastustoiminta kuulu meikäläiselle pätkääkään.

7.6.2012 05:25

The Costa del Sol, in Andalusia, is also known as the "Costa del Golf".
How about the lack of water?

7.6.2012 08:41

Golf on siitä mukava laji, että sitä saa harrastaa ulkona joko perheen, ystävien kanssa. Se on samaan aikaan kuntolaji kuin mikä tahansa muu laji. Itsekin haluaisin päästä joskus kokeilemaan golfin peluuta, ehkä tulevaisuudessa löytyy aikaa lähteä harrastamaan.

7.6.2012 09:08

Mikä yhdelle on joutomaata, ryteikköä ja laidunmaata, on useille muille kaunista suomalaista luontoa, sukupolvien työn, viljelyn ja ahkeruuden kunnianosoitus. Puhumattakaan sadoista eri eliölajeista, jotka monimuotoisissa biotyypeissä elävät, toisin kuin keinotekoisilla, yksipuolisilla, kuolleilla ruohoaavikoilla, joita golfkentät valitettavasti ovat. En voisi kuvitella tylsempää maisemaa kuin jollekin jonninjoutavalle porukalle myllätty, ulkomailtakopioitu, typerä, myrkkyhöyryjä päästelevä golfkenttä vuosituhantisessa kotimaisemassani. Mitä tulee golfinharrastajiin, tuttavapiirissäni ei ole ainuttakaan todella fiksua henkilöä, joka harrastaisi golfia. Sen sijaan viheriöllä pörrää kaikenmaailman pyrkyriä, sosiaalista kiipijää, ex-vankilakundia, suhdetoimintahenkilöä, talousrikollista ja kaappijuoppoa, joiden maailmankuva on valitettavan ahdas ja suppea, kuvastaen heidän ankeaa sielunmaisemaansa; autiota golfkenttää. Kyllä tuosta kaikesta on kateus kuulkaa kaukana! En todellakaan haluaisi olla yksi heistä.

7.6.2012 09:43

"yksipuolisilla, kuolleilla ruohoaavikoilla, joita golfkentät valitettavasti ovat"

Mitään sen enempää golfista tietämättä. Et ole koskaan tainnut käydä golfkentällä jos tuo on sinun näkemyksesi.

7.6.2012 14:10

"Mitä tulee golfinharrastajiin, tuttavapiirissäni ei ole ainuttakaan todella fiksua henkilöä" -Uskon!

7.6.2012 10:24

kyllä niitä " pörrää kaikenmaailman pyrkyriä, sosiaalista kiipijää, ex-vankilakundia, suhdetoimintahenkilöä, talousrikollista ja kaappijuoppoa" jokaisessa lajissa - eikä tuo golf mikään eliitin laji ole - itsekin kokeilin, mutta en jäänyt koukkuun... ja en todellakaan ole "eliittiä" vaan tavan duunari...

7.6.2012 10:34

...joka räksyttää kateuttaan ympäriinsä tietämättä mistään mitään...

7.6.2012 11:07

... en räksytä kateuttani vaan vastasin yllä olevalla lainauksella... itse olen suvaitsevainen duunari - jokainen harrastakoon mitä haluaa ja muut kunnioittakoon yksilön vapautta valita. Pistää vihaksi täällä jatkuvasti uikuttavat ihmiset...

7.6.2012 11:19

...jotka uikuttavat kateuttaan!

7.6.2012 11:32

Mitä kadehtimista tuossa täysikäisten leikkimisessä on??
Ei yhtään mitään, mutta kysyn vaan, monelleko se on todellinen harrastus ja monelleko laji, jonka mukana tulee mielikuva statuksesta, että kuuluu muka eliittiin.
HUH HUH tätä pienipäisyyttä ja turhia arvoasetelmia!

Ei elitiissäkään ole mitään itseisarvoa, samanlaisia paskiaisia ne ovat kuin kaikki muutkin vikoineen ja puutteineen!!

Kun ihmiset eivät kumartaisi rahaa ja arvoasemaa, ihminen ihmisenä asettuisi sille kuuluvalle paikalle, tavalliseksi ihmiseksi, erääksi nisäkäslajin edustajaksi.

7.6.2012 11:44

Hmm.. ja kukahan tässä onkaan se pienipäinen moralisoija?!

7.6.2012 13:41

Voivottele sinä siellä vain pientä älykkyysosamäärääsi!!

En ole ollut koskaan moralisoija, mutta pidän kyllä huolta kansalaisoikeuksistani yhteiseen ympäristöön, jota pääoman edustajat ryöstöviljevät ja käyttävät häikäilemättömästi omiin, itsekkäisiin tarkoituksiinsa, muiden eliehtojen kustannuksella.

Muiden elinehtoja tarkoitan myös hyönteisten ja muiden eliöiden oikeutta elämäänsä.

7.6.2012 14:05

Siinäpä olikin pienipäisen tiivistelmä kateuden ja vajaa-älyisyyden cocktailista. Surullista mutta totta. Kansalaisoikeutesi yhteiseen ympäristöön löydät varsin muualta kuin golfkentiltä, esim. taloyhtiösi hiekkalaatikkosta.

7.6.2012 14:17

Tätä pallottelua voisi jatkaa loputtomiin, mutta se ei johtaisi mihinkään.
ÄLYÄN lopettaa tämän solvaamisen ja siirryn älyä vaativimpiin tehtäviin.

Muikeata kesää siellä viheriöllä, ellet kehittävämpää tekemistä millään keksi!!

7.6.2012 15:11

Auvoisia hetkiä hiekkalaatikolla, kehittävässä seurassa...!

7.6.2012 13:10

Se näköjään golfissa tyhmyys täälläkin tiivistyy.
Ei se Golf ole mikään herraskainen hobby, ei volkkari muuten mitään pikkupirssejä
golffareille tekisi.
Tosin joskus joudun ajamaan Krapin kautta, eikä siellä mitään pikkuautoja näy..
Outo logiikka.

7.6.2012 14:53

Uskomattomia kommentteja ! En pelaa Golfia mutta olen sen verran suvaitsevainen että en mene sen harrastajia mollamaan - mielestäni Golf ei todellakaan ole mikään "egonkohotuslaji" - siksi sitä väittävät voisivat katsoa peiliin ja keskittyä älyllisempään tekemiseen kuin muiden solvaamiseen - säälittävää porukkaa !!!
Itse saastuttelen vesistöä harrastamalla eliittilajia eli veneilyä :) :)

7.6.2012 15:07

OLLAANKO TÄÄLLÄ VÄHÄN KATEELLISIA?????

7.6.2012 15:16

ai vähän ? :)

7.6.2012 17:11

Kyllä asia on niin, että vapaassa maassa jokainen saa harrastaa mitä tahtoo!
Ei siinä ole nokakopauttamista kenelläkään mitä kukin harrastaa jos harrastus kerran on laillista!

7.6.2012 18:28

Siinäpä se juuri on! Laillisuus... ei kai muuiden kanssahenkilöiden ja eläimien elinolojen turmeleminen voi olla laillista. Kylläpä tässä maassa ollaan takapajuisia yhä vieläkin, 2010-luvulla! Muualla suojellaan luontoa ja ilmastoa kaikin mahdollisin keinoin, mutta Suomessa idioottien "harrastus" ohittaa kaikki muut arvot. Säälittävää.

7.6.2012 19:14

HUH,HUH, ompas säälittävää, minä en voi ymmärtää tällaista ahdasmielisyyttä.
Käsittäisin jos kysymyksessä olisi jokin rikollinen casino, vedonlyönti tai mafia-harrastus jne., mutta että Golf on joidenkin mielestä näin tuomittavaa?
Mitä itse harrastat? Kerro niin me voimme alkaa tuomita sitä ja vedota, vaikka maailmanlaajuiseen kamaluuteen!!

7.6.2012 20:16

Näin:

- eli kuka valvoo? Ei kukaan

Golfkentän ympäristöjärjestelmän tavoitteena on ottaa huomioon luonnon ja kulttuuriympäristön asettamia vaatimuksia ilman, että kentänhoidon tasosta tingitään.

Suomen Golfliiton ohjaamaan järjestelmään ovat sitoutuneet kaikki golfalalla toimivat järjestöt. Järjestelmä kattaa golfkenttien toiminnot, joilla on vuorovaikutusta ympäristöön.

Ympäristökäsikirjassa kuvataan toimintamenettelyt golfkentän ympäristöasioiden hallitsemiseksi. Päivittäisessä kentänhoidossa ympäristöjärjestelmä ohjaa noudattamaan vastuullisen ympäristönhoidon periaatteita. Käsikirja on tilattavissa verkkokaupasta.

Liiton kenttäkonsulteilta saa uusimman version sähköisestä lannoitus- ja torjunta-ainepäiväkirjasta sekä Ympäristötyökirjan lähtötilanteen kartoittamiseksi.

Kotimainen järjestelmä on vaatimuksiltaan yhteneväinen kansainvälisen Golf Environment Organizationin sertifiointijärjestelmän kanssa.

8.6.2012 10:53

TIETO LISÄÄ TUSKAA ! mikähän harratus paitsi Bridge ei tuhoa luontoa ? kaikki ulkoharrastukset sitä tekevät + ne joita harratetaan sisähalleissa... latupohjat raivataan metsän keskelle, pururadat samoin, hallien alta kaadetaan metsää jne jne. joten lopeta tuo säälittävä uikutus :ja muuta vaikka Nuorgamiin luontoa vaalimaan... :)

8.6.2012 12:31

No hyvä, että ainakin myönnetään, että ongelmia kulttuuriympäristön, asukkaiden ja luonnon asettamien vaatimusten ja golfkenttien myrkkypäästöjen rajoituspyrkimysten välillä todellakin on. Se, noudatetaanko kentänhoidon käsikirjan ohjeita vai ei, riippunee kustakin yksittäisestä golfyrittäjästä, ja senhän me kaikki tiedämme, että jollei kunnollista valvontaa ole, niin luontoon tyrkätään ihan mitä vaan (vrt. lokapojat). Tähän leväperäisyyteen on nyt saatava muutos. Ensinnäkin torjunta-aineita ja rikkaruohomyrkkyjä ei pitäisi myydä lainkaan ilman poliisiviranomaisen lupaa ja aineiden levittäminen luontoon pitää olla tarkassa viranomaisvalvonnassa. Golfkenttiä vastustavan kansalaisliikkeen tehtävä on mielenosoituksin, eduskunnalle annettavin lakimuutosta vaativin adressein ym. tukitoimin pyrkiä lopettamaan Suomesta golfkentät kokonaan. Minigolfkentät riittävät hyvin suomalaiselle pelaajatasolle, joskin nekin lienevät monille liian haastavia.

8.6.2012 12:49

Faktatiedon ja kokemuksen pohjalta tiedän Espanjan vesitilanteesta, että paikoitellen vesipula on paha ja todellinen. Mielestäni Golf kenttineen aiheuttaa Etelä-Euroopassa paikoitellen kohtuuttoman suurta vedenkulutusta nurmikentänkastelussa. Rajoittaisin siis turhaa Golf-nurmikenttien kastelua Etelä-Euroopassa, jotta vesi riittäisi ihmisten arkisiin tarpeisiin ja tärkeisiin maatalouden tarpeisiin.Viimeksi olin Espanjan Almeriassa.

8.6.2012 13:00

ei voi muuta todeta kuin - voi jessus näitä pikkusieluja ! hankkikaa elämä !
tämä riitti minulle :) Taitaa meillä olla paljon suurempiakin ongelmia kuin Golf-kenttien aiheutamat "tuhot" - heh heh

8.6.2012 13:31

Golfturismi, kuten muukin luontoa rasittava kaukomatkailu lentoteitse ja moottoriajoneuvoilla on yksi suurimpia yksittäisiä saastuttajia koko maailmanlaajuisesti. Mainitsemasi puhtaan veden kerskakuluttaminen maassa, jossa puhdasta juomavettä ei ole edes ihmisten tarpeisiin, on verrattavissa ympäristörikokseen, josta on rikoslaissa ankarat tuomiot. Golfin kohdalla puhutaan laajalle levinneestä, haitallisesta ilmiöstä, jonka kitkemiseksi vaaditaan kansainvälisiä toimia ja ylikansallista rikoslainsäädäntöä.

8.6.2012 13:40

tuo tuska taitaa olla vain sinun sisälläsi :)

8.6.2012 14:44

Eikös tuo paikka ole ns. ykköspohjavesi aluetta, josta mm. lapsemme saavat
juomavetensä.
Sitä täytyy siirtyä pullo -yms vesiin.
Riksussakin on yksi parhaista "kraanavesistä", kuulemma Hesalaisten ja sen suuntaiseten
mielestä, jossapäin tuota pelataan paljon.
Niin ja Espanjassa ei suositella kelleen talousveden juontia.
Hyvä pisnis muuten muillekin kuin golf -kauppiaille, siis pullotettu vesi ja virvokkeet.
Vaalit on tulossa, äänestäkää Hausjärveläiset niitä vastaan, jotka tuota ovat eniten
sinne hommanneet, eli kepua.
Niillä on noita torjuntaaineita ja muita myrkkyjä omasta takaa EU -tuella ostettu ja kenttään
ne päätyy elikoiden ja muun viljelyn ohella.
Ei minulla muuta, tämä oli vain minun mielipiteeni, eikös tämä ole sellainen paikka missa
sen saa esittää, vaikka en mistään mitään tiedäkään.

8.6.2012 14:56

Luonnosta puhheenollen, muistui mieleen delfiinit ja se kuinka moottoriveneet haittaavat melullaan esimerkiksi delfiiniemojen ja poikasten elämää eteläisemmässä Euroopassa. Melusaaste sekoittaa monen eläimen elämänrytmiä pitemmällä aikavälilläkin.Eläinten isääntyminen siis häiriintyy.
Golf on siis kuitenkin hiljainen ulkoilmaharrastus verrattuna moottorimeteliin.Golfia voi harrastaa ilman viherkenttääkin mainiosti, vaikka hiekkadyyneillä.

8.6.2012 15:47

Miten kauas hiekkadyyneille lennät golfaamaan?
Jääkiekkokaukalot tekojäineen ja eliittiporukan harrastamat ovat yleensä kamalia energiasyöppöjä ja saastuttajia. Kaikki lajit, jotka vaativat valtavia panostuksia ympäristön ja matkustamisen suhteen, ovat tuomittavia.

Luonto takaisin luonnoksi ja takaisin ihminen luonnon helmaan harrastamaan luonnon ehdoilla!!

Huippuhörhöys lienee ne keinotekoiset hiihtoladut, joita ylläpidetään ympäri vuoden - eikös sellaisiakin kamaluuksia ole jossain käytössä?

8.6.2012 15:11

APUA !

8.6.2012 18:34

Ei golf eroa esim. jääkiekosta voimasanojen käytössä; on vaan enemmän
lääniä sitä v. huutaa.

8.6.2012 19:43

Kateuskorttia täällä vilautellaan, itse en ainakaan ole kade näille polvihousuisille "herrasmiehille". Aikoinaan kun ei Paavolassakaan ollut vielä kerhorakennusta, "gentlemannit" ryyppäsivät Hopiksessa. Uhkailivat jopa, että kentän laidalla olevalle kevyen liikenteen väylälle saattaa lentää golfpallo, ja se saattaa osua minuun (olisiko syynä ollut, etten lämmennyt herrojen öykkärimäisille iskuyrityksille). Rahaa heillä saattoi olla, muttei sivistystä eikä käytöstapoja.

8.6.2012 19:56

HYVÄ SINÄ!!
Kukapa noita pikkusormi ojossa samppanjaa kittaavia "herrasmiehiä" kadehtisi ja haluaisi!!
On mullakin muutamasta kokemusta, sellaisista, jotka eivät kestä muita kuin sunnuntai-ihmisiä.

8.6.2012 20:18

HYVÄ SINÄ!!
Kukapa noita pikkusormi ojossa samppanjaa kittaavia "herrasmiehiä" kadehtisi ja haluaisi!!
On mullakin muutamasta kokemusta, sellaisista, jotka eivät kestä muita kuin sunnuntai-ihmisiä.

8.6.2012 21:12

Golfinpelaaja = sivistymätön öykkäri. Monella viestittäjällä tuntuu olevan tämä mielipide, eikä se varmaan ihan perusteeton olekaan. Minigolf-rata riittäisi hyvin suomalaisen pelitasolle. Minigolf vie vähemmän tilaa eikä vaadi luonnon pilaamista rikkamyrkyillä. Ja kuitenkin voisi leikkiä varakasta muiden wannabe-rikkaitten seurassa...

9.6.2012 03:11

"Monella viestittäjällä tuntuu olevan tämä mielipide"

- Bullshit. Yksi ja sama naputtaja käyttää montaa eri nimimerkkiä. Yhdistävä tekijä: KATEUS !

8.6.2012 21:46

Minulle ei golf harrastuksena tule kysymykseenkään, kalleutensa takia.
Toinen huono puoli on, että siinä joutuu olemaan tuntitolkulla auringon porotuksessa. Ja otsonikadon takiahan auringonpalvontaa ei nykyään suositella.
Itse palan helposti maauimalassakin, siispä toivon että uimahallit olisivat auki
myös kesäisin.
(Pitääkin kaivaa lierihattu esiin kesäksi, myssy ei riitä suojaamaan auringolta.)

9.6.2012 00:56

On mielenkiintoista pohtia, mistä johtuu se, että golfia pidetään rikkaitten harrastuksena.

Muistan hämärästi, kun tv:ssä näytettiin filminpätkiä, joissa jo varsin iäkäs John D. Rockefeller pelasi golfia. - Luultavasti kyseessä oli 1980 -luku.
John D. Rockefeller (1839 - 1937) kuului maailman rikkaimpiin koskaan eläneisiin ihmisiin (ks. Wikipedia/John D. Rockefeller/Varallisuus).
Todennäköisesti Rockefellerin kanssa seurustelu bisnesmielessä ja matkimishalu sai USA:n ja muun maailman rikkaat arvostamaan golfin pelaamista.
* Muistan suomalaisia lehtijuttuja, joissa päiviteltiin sitä, että tiheään asutussa Japanissa virkistysmaat uhrataan golfkentille, koska japanilaiset pomot ja wannabe isot pomot haluavat itsellensä golfharrastuksen tuomaa arvostusta. - Tämä tapahtui muistaakseni 1980 -luvulla.

1980 -luvun jälkipuolella ulkomaista rahaa virtasi runsaasti Suomeen. - Tämä olisi ollut hyvä vertailukohta ennen kuin alettiin pumpata ulkomaista rahaa Kreikkaan, Portugaliin jne.
Mutta Suomi oli allekirjoittanut EEC -vapaakauppasopimuksen 1973. Sen seurauksena Suomi alkoi etsiä rooliansa länsimaitten talouselämässä ja suomalaiset yhtiöt alkoivat kansainvälistyä.
- 1970/1980 -lukujen vaihteessa tekstiili- ja vaatetusteollisuus muutti Suomesta Portugaliin ja muihin halpatuotantomaihin. Jäljelle jäi vain lähinnä idänkauppaan perustuva tuotanto.
- 1980 -luvulla suomalainen puunjalostusteollisuus alkoi investoida Keski - Eurooppaan ja Pohjois - Amerikkaan.
- Nokia alkoi ostaa keskieurooppalaisia tv -tehtaita.
- Jne.
* Suomen teollisuus ei ollut kiinnostunut tuotantoinvestoinneista Suomeen.
Niinpä ulkomainen lainaraha käytettiin Suomessa 1980 -luvun jälkipuoliskolla asuntojen ja toimitilojen rakentamiseen sekä myös golfkenttien yms. virkistyskohteitten rakentamiseen. - Elettiin kulutusjuhlien aikaa.

Mutta talousnousu ei voi pitkäaikaisesti perustua ulkomaisen lainarahan kuluttamiseen ilman teollisuuden tuotantoinvestointeja. Nimittäin viennillä pitäisi maksaa ulkomaiset velat.
Niinpä 1990 -luvun alussa tuli Suomeen suuri talouslama.
Talouslaman myötä asuntojen, golfosakkeitten ym. kiinteän omaisuuden arvo romahti Suomessa.

Myöhempien vuosien tuoman kokemuksen perusteella minulle on nykyään selvää, että Rockefellerin golfausfilmit ja huolestuneet lehtijutut Japanin virkistysmaitten uhraamiseksi japanilaisille pikkupomoille, jotka pyrkivät golfharrastuksen kautta isoiksi pomoiksi - olivat vain markkinointikamaa, joilla pyrittiin saamaan aikaiseksi golfkenttien rakentamisbuumi ja golfosakkeitten ostamisbuumi 1980 -luvun jälkipuoliskolla.

Vuosikymmenten myötä Etelä - Suomeen on rakennettu niin runsaasti golfkenttiä, että golfosake on halvennut niin paljon, että rahvaan jäsenilläkin on varaa ostaa golfosake ja käyttää sitä.
Mutta golf on säilyttänyt rikkaitten harrastuksen imagon. - Mielenkiintoista, että hyppyrimäet eivät herätä golfharrastuksen kaltaista vastustusta, vaikka niitten rakentaminen on todella kallista, ja niitä käytetään lähinnä Suomen huippu-urheiluimagon ylläpitämiseksi.

9.6.2012 04:29

Huomenta valittajat.

Tänään on aivan kertakaikkisen upea aamu lähteä golf-viheriölle kuntoilemaan, luonnollisesti ilman kohmeloa. Siippakin on (näin aamuseksin jälkeen) jo intoa täynnä lähtemään mukaan pelaamaan...

9.6.2012 09:01

Nimimerkki Myssypää: Olet oikeassa siinä, että auringon porottaessa ei kannata pitempiä aikoja viettää golfkentälläkään, mutta ei yksin liiallisen ultraviolettisäteilyn tappavan vaikutuksen takia (laaja otsonikato, kiitos turhien moottoriajoneuvojen). Kuten mainitsin, tuttavani menehtyi hiljattain vietettyään golfkentillä vuosikausia, tuntitolkulla päivittäin. Epäilemme, että vakava syöpäsairaus johtui nimenomaan golfkentillä käytettyjen rikkaruohomyrkkyjen ja torjunta-aineiden sekä auringon ultraviolettisäteilyn yhteisvaikutuksena. Näillä myrkyillä on sangen arveluttavia, vielä osittain tuntemattomiakin vaikutuksia mm. ihmisen lisääntymiskykyyn ja sukusolujen geeniperimään. Se ainakin tiedetään varmasti, että erektiohäiriöt ovat keskimääräistä yleisempiä golfin harrastajilla. No, toisaaltahan se on vain myönteinen asia, jos kerran heidän siitiötuotannossaan ilmenee geenimutaatioita. Säästymme näin mutageenien siirrolta seuraavaan sukupolveen. Ja usein jälkeläiset ovatkin sitten lisääntymiskyvyttömiä...

9.6.2012 10:58

"Säästymme näin mutageenien siirrolta seuraavaan sukupolveen. Ja usein jälkeläiset ovatkin sitten lisääntymiskyvyttömiä..."

Jaa, nytkö on golfari-isäsi syytä että olet lisääntymiskyvytön vanhapiika?

9.6.2012 16:24

Aikaisemmin kerroit, ettei sinulla ole yhtään fiksua kaveria joka pelaa golfia!
Eikö tämä tuttavasi joka menehtyi golfin peluun takia, ollutkaan mielestäsi fiksu?
Vai eikö häntä oikeasti ole ollutkaan??

9.6.2012 10:19

Naurettava sana tuo laatuaika.Ollaan työn kanssa naimisissa 24/7 ja kun kerran viikossa viettää perheen kanssa pakollista aikaa, voidaan kuitata laatuaika-käsitteellä.Kannattaisko olla toisinpäin,viettää perheen kanssa 24/7 ja laatuaikaa vaikkapa 6 tuntia päivässä neljästi viikossa työn parissa.

9.6.2012 19:18

Siis mulle on "laatuaikaa" kaikki se, mitä en näe anoppia.
Ja se sattumoisen pelaa tota kälystä golfia, jota täällä moni on kade, ilmeisesti
ei perse kestä peluuta.
Mä maksasin sille, vaikka olisi loppuikänsä ihan missä vaan sen mailansa kera.
Sen verran tympii sen jutut; varsinkin se ainanen höpötus bar se ja se, hole..

10.6.2012 11:19

Golf-kenttiä on syytäkin saada lisää, sillä tiedän jo kaikkien Tampereen kolojen sijainnin.

Ja sitä paitsi, ensimmäiset historialliset viitteet Golfin kaltaisesta lajista löytyvät Kiinasta... Toisaalta, kun olin maassa möyrivä taapero, vanhempien mukaan kuulemma golffasin jo silloin, eli eipä tuon pallon puttailu keksijältään kummallisia aivoja vaatinut.

10.6.2012 13:27

Kolopallokenttiin ei pidä myöntää lupia pohjavesialueille, koska kenttien myrkyt valuvat suoraan juomavesiin. Nimimerkki Tase tasoitus on aivan oikeassa sanoessaan, että "eipä tuon pallon puttailu keksijältään kummallisia aivoja vaatinut". Naulan kantaan sanottu ;)

11.6.2012 08:09

Pellolle rakennettu golfkenttä vähentää päästöjä, sillä lannotteita käytetään puolet vähemmän kuin viljan viljelyssä. Kasvinsuojeluaineita käytetään myös paljon vähemmän. Golfkenttiä ei ole myöskään tapana kyntää vuosittain mullalle, mikä vähentää valumia. Vedestä ei Suomessa ole yleensä pulaa ja sateisuus vielä lisääntyy ennusteiden mukaan. Tietysti kaikkinainen rakentaminen vaikuttaa luonnon alkuperäistilaan. Miljoona mökkiä lienee vapaa-ajan harrastuksista suurin vaikuttaja tällä saralla. Mökkeilyä vastaan en ole nähnyt kuitenkaan suuria tunteenpurkauksia, vaikka pihoilla saattaa olla kalliitakin autoja.

Golf on siitä erikoinen laji, että siinä harrastajat hoitavat itse kustannukset. Kenttiin ei ole juurikaan käytetty yhteiskunnan rahoja. Kuten on aikaisemmissa viesteissä todettu, pelaajakunta koostumus on nykyisin hyvin moninainen. Kymmeniä vuosia sitten laji olikin varmaan elitistinen. Sauvakävely on ihan hyvä laji, sitä harrastavat monet golfaritkin. Liikuntaa on hyvä harrastaa monipuolisesti. Sallittakoon ihmisille valinnan vapaus. Vaihtoehtona ei taida olla muuta kuin Pohjois-Korean malli, jossa Suuri Johtaja määrää, mikä on kansalle hyväksi.

11.6.2012 10:02

"Golf on siitä erikoinen laji, että siinä harrastajat hoitavat itse kustannukset. Kenttiin ei ole juurikaan käytetty yhteiskunnan rahoja."

Uskoisikohan tuota?! Ainakin aikoinaan oululainen Lipposen hallituksen silloinen kulttuuriministeri Suvi Linden joutui eroamaan,kun kävi ilmi,että hän oli myöntänyt valtion avustuksia golfseuralle,jossa oli itse osakkaana.

11.6.2012 10:19

Ulkoilija löi lloistavasti hole in onen!

11.6.2012 10:22

Aina,missä herrat kokoontuvat,koitetaan viulut saada maksatettua jollain lailla veronmaksajan piikkiin. Vähän,niinkuin entisen Lohjan kaupunginjohtajan lähisukulaisen autoilutkin.

11.6.2012 11:39

Golf on älykkäiden ihmisten peli. Siinä pitää omata hyvä itsetunto ja pystyä nauramaan itselleen. Ja se on yhteisöllinen, sillä jokainen golffari on joskus ollut aloittelija. Olen itse harrastanut lajia 5 vuotta ja tuntuu että lajin imu pitää kiinni entistä tiukemmin.

11.6.2012 11:57

Kenelläköhän mahtaa olla nekin golfpallot, joita eräskin herra hankki vuokrataloyhtiön rahoilla ollessaan pomona siellä?
Vuokrat nousee ilman näitä typerän eliitin kotkotuksiakin!

11.6.2012 14:18

Valkosipulin ystävälle voin suositella golfia hyvänä ja terveellisenä harrastuksena,jätä hyvä mies valkosipuliostosi vähemmälle ja osta golfmaila ja pallo,mutta älä tule pelaamaan sipuli suussa,siellä on mukavaa väkeä kentällä,eivätkä porsaaksi nimittele niinkuin sinä.

11.6.2012 14:55

lopettakaa jo "fiksut" ihmiset :)

11.6.2012 18:30

Huom. nimimerkki 20 vuotta golfannut! Viljanviljelyyn käytetty samansuuruinen peltoala on yhteiskunnallisesti, taloudellisesti sekä inhimillisesti hyvin ja oikein käytetty maa-ala, kun taas kolopallokenttä myrkkyhöyryineen on pelkästään haitallinen ja luonnon monimuotoisuutta kaventava, susiruma viilto kotimaamme rakkailla äidinkasvoilla.

11.6.2012 19:30

Asiassa on toinenkin puoli, juuri nämä entiset viljelijät lopettivat viljelyn ja vuokrasivat, tai myivät peltonsa minenomaan golf kentiksi!
Kentän vuokrauksella, kun tulee viljelijälle paremmat tulot, kuin viljelemällä maata.
Äläkä sano ettei ole totta, kun itse tunnen ja tiedän näin olevan!

11.6.2012 20:46

Maassamme jo pitkään harjoitetulla maatalouspolitiikalla lienee osuutensa siihen, että jotkut viljelijät ovat nähneet ainoaksi elinmahdollisuudekseen pellonvuokrauksen joko viljanviljelyyn, kolopallokentäksi tai taimikoiksi ym. Näissä tapauksissa maataloudenharjoittaja on ollut harjoitetun maatalouselinkeinopolitiikan viaton uhri, eikä häntä voi syyllistää lyhytnäköisestä ja arveluttavasta elinkeinopolitiikasta, jota kunnassa on tietämättömyydestä johtuen aikoinaan harjoitettu. Ei ole liian myöhäistä ottaa näitä kenttiä takaisin esimerkiksi luonnonmukaiseen metsänkasvatukseen. Peltomaaksi noita myrkytettyjä kolopallokenttiä tuskin mikään elintarvikeviranomainen hyväksyisi, ainakaan ilman vähintään sadan vuoden varoitusaikaa ja maa-aineksen vaihtoa puhtaaseen.

12.6.2012 01:06

Maanviljelijöille on vuosikymmenet maksettu erilaisia tukiaisia milloin mistäkin, milläkin verukkeella ja sama jatkuu ilman, että heitä olisi koskaan velvoitettu päästöjensä aiheuttamien haittojen vuoksi täydelliseen vastuuseen.
Mutta tuosta voisi jauhaa loputtomiin!

On olemassa LUONTOYSTÄVÄLLINEN, rauhaa häiritsemätön, saastuttamaton luonnossa tapahtuva harrastus. Arvatkaas, mikä se on?

MELONTA!!
Melonta; melodinen, pehmeä, lipuva...
toisin kuin GOLF, jossa konsonantit tekevät siitä kovan ja iskevän! HUI!

En melo, enkä golfaa, kerroin vain näkemykseni asiasta.

12.6.2012 15:25

Missä ovat nyt golfin puolustajat?
Taisi ensimmäinen melontaharjoittelu hukuttaa reikäpalloilijat!

Kanootilla meno ei riko luonnonrauhaa, ei vaadi ympäristöltä "luonnonmullistuksia", vaan se on sitä itseään; alkukantaista ja elämään kuuluvaa etenemistä.

Minulla ei ole mahdollisuuksia harrastaa muuta kuin hengitystä, mutta jos olisi, hyppäisin kanoottiin!

12.6.2012 17:25

Kyllä melontakin on yksi oikein mukava harrastus, kuuluu tyttäreni yhteen harrastukseen.
Joka haluaa melontaa, melokoot joka haluaa purjehtia purjehtikoot, jne.
Purjehtiminenkin yksi muoto luonnonrauhallisesta muodosta, jos ei käytä moottoreita.
Siltikin pidän golfia myöskin yhtenä harrastuksen muotona hyvänä.
Koska olen sitä mieltä, että kaikki harrastukset joissa ei käytetä päihteitä ovat hyviä harrastuksia.

12.6.2012 16:57

Maailma on täynnä ihastuttavia harrastuksia, jotka eivät maksa juuri mitään, eivätkä kuormita luontoa kuten golf. Takapajuisuudessaan golfin harrastaminen huonontaa Suomen imagoa luontoystävällisenä maana. Golf on mielikuvituksettomien, pinnallisten, puolirikollisten ja luonnosta piittaamattomien laji, eikä sille pidä luoda elinmahdollisuuksia ihmisasutuksen piirissä. Mainitsemasi kanoottiharrastus, vaellukset, marjastus, sienestys ja onkiminen eivät paljon luontoa rasita, kun vaan muistaa että jokamiehenoikeuksien lisäksi on olemassa myös jokamiehen velvollisuudet.

12.6.2012 17:35

Moottori urheilu on mielestäni kamalampia harrastuksia, jotka todella pilaavat luontoa ja luonnonrauhaa.
Ajatelkaa Formulat, Rallit, moottoripyöräajot,endurot ja mitä kaikkea niitä nyt on.
Ja yksi mitä inhoan on ilotulituskilpailut ja ilotulitteet uutena vuotena ja muulloinkin, siinä vasta kamala saaste, meteleli, haju ja luonnonrauhan häirintä!
Eläimet aivan paniikissa ja ajatelkaa luonnon eläimiä, kuten lintuja ja oravia mm.

12.6.2012 18:12

Pysy tieto lisää tuskaa: kotona ja vetäkää vielä verhotkin kiinni!

12.6.2012 18:19

Ei se, että moottoriurheilu ja ilotulitteet lisäävät raskaasti ympäristön saastemäärää, poista sitä faktaa, että golf, autioittaessaan laajoja alueita, pilaa elinolot tuhansilta eläimiltä, kasveilta ja samalla ihmisiltäkin. Ruohomyrkkyjen pitkäaikaisvaikutukset luonnon ekologiaan ovat tikittävä aikapommi.

12.6.2012 18:20

Ei ihme että tietäjällä on tuskanen olo,niin varmaan olisi minullakin jos nimittelisin golfin harrastajia rikollisiksi,en käsitä mistä tietokirjasta olet tietosi löytänyt,ehkä Pohjoiskoreasta mutta älä hyvä mies usko ihan kaikkea mitä ne sanoo,niitten johtaja oli muuten 4 holarin mies,hänkin höyrähti golffiin,kokeile sinäkin,ei pidä olla ennakkoluuloinen,välineitä saa vuokrata halvalla,ei kannata ostaa kokeilematta.

12.6.2012 19:23

En epäile hetkeäkään, etteikö Kim Jong-il – rakas johtajamme olisi harrastanut juuri GOLFIA!!
Onhan se niin itksekäs ja omahyväinen, yksinvaltiaiden laji.

Formulat, ralli, jääkiekko, laskuvarjo- ja purjelentoharrastukset ovat todella sosioekonomisesti VASTUUTTOMIEN rahapiirien hommaa.

12.6.2012 19:33

Poikani hyppää laskuvarjolla, eikä se ole vastuuutonta. Päinvastoin laskuvarjohyppy on erittäin tarkkaa , kurinalaista , vastuullista ja taidokasta harrastamista.
Ajatelkaa kuinka tärkeä on olla laskuvarjohyppääjiä kriisialueille ja kriisitilanteissa, jos vaikka tarvitaan vaikeakulkuisille alueille lääkintää ja ravintoa ensiavuksi. Lentokoneiden laskeutumispaikkojan ei ole kaikkialla ja silloin voidaan pelastaa ihmishenkiä laskuvarjohyppääjien avulla.

12.6.2012 19:40

No kuinka Huuhaan johtaja voi olla itsekäs ja omahyväinen hänhän on kommunistimaan suuri johtaja,jossa kaikilla on erinomaiset oltavat ja tasaarvo,täytyyhän sieltä näinollen löytyä paljon hyviä golffareita,kunhan punastumatta tulevat esiin.

12.6.2012 20:19

No mennään sitten tuskaiselle linjalle. Aloitetaan veneilystä. Huvikäyttöön ainoastaan soutuvene(puinen) on sallittu. Myös käsityökaluin (ei sähkö) koverrettu haapio voidaan hyväksyä. Jäähallit muutetaan heinävarastoiksi ja eri lajien pallon peluuseen tarkoitetut kentät muutetaan siirtolapuutarhoiksi. Paikallisille työvelvoite ja tuotto valtiolle, ettei kukaan pääse ostamaan ökyaudia. Yhtenä painavana syynä kaikkinaisen palloilun lopettamiseen on pelien vierasperäinen tausta. Pesäpallokin on matkittu Amerikasta. Lisäksi kaikki palloilulajien pelaajat ovat pukeutuneet räikeästi. Kurran (vrt Aleksis Kivi) peluu sallitaan paikallisesti.
Pitkän matkan juoksu ja keihäänheitto kuuluvat sallittuihin lajeihin. Näin saadaan keskittämällä mitalihanat aukeamaan.
Ai niin, golfkenttien kauheita myrkkyjä ei voi neutralisoida muutoin kuin peittämällä ne kolmemetrisellä betonikannella. Kustannukset maksavat luonnollisesti pelaajat.

13.6.2012 13:57

LOISTAVAA!!!!
Näin täytyy tehdä ja siihen tässä joka tapauksessa mennäänkin kun tyhmät suomalaiset äänestivät itsensä EU:n jäseneksi!
Nyt siitä hölmöydestä maksetaan ikuista "sotakorvausta" luuserivaltioille.
Hölmöstä päästä kärsii koko ruumis!

Tuohan on mainio skenaario, eikä mitään mielikuvitusta!!

12.6.2012 23:08

Maantiekävely on tulevaisuuden laji, päihittää golfin mennentullen. Kokeilkaapas! Saattaa olla hyödyllinen laji monelle tulevina vuosina, kun joutuu lähtemään Ruotsiin työnhakuun. Suomen mestari Karoliina Kasalainen voitti juuri 20 km:n maantiekävelyn ajalla 1 h 40 min. Uinti on myös hieno kestävyyslaji, jota voi harrastaa hyötyliikuntanakin, kuten pyöräily. Golf on vanhanaikainen, epämiellyttävä ja saastuttava laji, joka pitäisi kieltää lailla.

13.6.2012 14:49

Heh, jos kuule karppaa ja vielä pelaa golfia, niin onks sitten Aataminaikuinen?
Otetaan nyt ihmiset vähän löysemmin, ettei tule sydäriä kaikille, sitten me ei voida
täällä keskustella enää mistään jalostavasta keskenämme! Ja sehän olis ikävää, eiks?

13.6.2012 14:39

Voi tuskien tuska,kokeile edes golfia,olen pelannut 23 vuotta,joka kesä kävellen 600 km,pelkästään golfaten,pyöräilen,uin,3 viikkoa etelässä golfia,uintia,myös kuntosalia ja elämä on kuin hunajaa vaan,saan kiittää golfia paljosta,se on seurapeli josta saa paljon ystäviä,kun kerran pidät maantiekävelystä,voit hyvin yhdistää maantiekävelysi golfklubi vierailuun,silloin olet jo valmiiksi lämmennyt,sitten vaan maila käteen ja menoksi,jos aluksi tulee vino lyönti ja väkeä on lähellä huuda kovaa fore (foor) kyllä ne nostaa sitten peukaloa sinulle.

13.6.2012 19:30

Peukaloa tai keskisormea, yks lysti se minulle on, mitä golopalloilijan päässä liikkuu, vai liikkuuko mitään. Merkillisen monella on se käsitys, ettei liiku. Muualta apinoitu pelijargoni lähinnä huvittaa teennäisyydellään. Kun muut pelaajat on surkeita kiipijöitä ja nousukkaita, voit hyvin kuvitella, että järin rentoa menoa ei ole odotettavissa sillä saralla. Voi muuten nääs bisnekset kärsiä...

14.6.2012 00:45

Onks se monta jos sulla on se käsitys, että golfaajien päässä ei liikkuisi mitään.
Kuinka monta teitä on kun golfaajia ja golfista muuten pitäviä on maailmassa pilvin pimein,
vai luuleksä, että suomessa ainoastaan golfataan?
Kyllä golf valitettavasti sinun kiusaksesi on maailmanlaajuinen peli.
Ja kenttiä nykyään "joka" maassa, eikä golfarit aio lopettaa, vaikka kuinka tuskailisit.
Koeta nyt kestää tätä maailmaa, ei nää kentät ja pelaajat sua mihinkään tuhoa. Leppoisaa kesää sinulle tieto lisää tuskaa.

13.6.2012 22:24

No eipä taida sinunkaan päässä paljon liikkua,kun noin muita arvostelet,vai liikkuuko mitään,tehän jotka lajista ette ymmärrä yhtään mitään olette,omasta mielestänne viisaimpia,kannattaisi varmasti keskittyä siihen maantiekävelyyn sehän vasta järkeä vaatii,varokaa vaan golffareiden Audeja ja Mersuja niitähän on jokaisella kunnon pelimiehillä ettei satu vahinkoja.

14.6.2012 00:51

Ronaldi, äläs nyt yllytä enempää, kun tän jutun pointti on just tossa audeissa, mersuissa ja bemareissa. Tajutkaa jo että on ihmisiä jotka luulevat jokaista bemariakkaa tai mersu-ukkoa sikaökyilijäksi, niin tartteeks enään heittää löylyä lisää, katsos se just on ökyilyä! Pois se meistä!

13.6.2012 23:01

Audeja ja Mersuja tarvitaankin silloin kun ei osata käyttää välilyötejä!
Se on juuri sitä hölmöjen hommaa, jossa vain ja ainoastaan raha puhuu niiden puolesta, jotka eivät muuten ole mitään.

14.6.2012 07:05

Otetaanpa tilanne alusta. Paikkakunnalla on alue, joka koostuu pelloista ja osin ryteiköistä. Alue ei kiinnosta ketään. Pellot ovat viljeltyjä, joten niillä ei voi liikkua kuin talvella, mikäli kunnan latu sattuu menemään peltojen poikki. Ryteikköihin ei kukaan halua mennä. Maanomistaja päättää vuokrata pellot ja ryteiköt golfharrastajien perustamalle yhtiölle, joka rakentaa alueelle golfkentän. Osakkaat maksavat kaikki viulut. Pelaamaan pääsee kuka tahansa ostamalla osakkeen, vuokraamalla tai kertamaksulla.
Nyt rupeaa entisillä pelloilla ja ryteiköillä tapahtuva toiminta kiinnostamaan kovasti varsinkin niitä, jotka eivät itse pelaa. Heidän mielestään muutkaan eivät saisi pelata ja kenttä on muutettava mitä pikimmiten entiseen tilaansa.
Painavina perusteina esitetään mm seuraavaa: golf ei ole urheilua eikä oikein liikuntaakaan, pukeudutaan väärin, parkkipaikalla on liian kalliita autoja, pelaajat ovat yleensäkin ökyilijöitä, herrat kähmivät ja painavat köyhää kansaa alas nimenomaan golfkentällä, myrkkyjä levitellään jne.

Usko golfin kaikinpuoliseen turmiollisuuteen on niin vahva, että mitkään asia-argumentit eivät pure. Toivoa näen kuitenkin entisissä urheilijoissa, jotka eivät ole pitäneet lajia juuri minään mutta ovat kuitenkin lähteneet kokeilemaan. Moni heistä on harmitellut sitä, että eivät ole aloittaneet aikaisemmin.

14.6.2012 10:59

Nimenomaan ENTISET urheilijat ja viihdetaiteilijat ovat hurahtaneet golf-uskontoon!

14.6.2012 11:22

Koska köyhillä golfareilla ei ole rahoittaa taaperrusharrastukseensa nummea omasta pussistaan, maksaa Helsingin liikuntavirasto 563 000 euron vuosittaisista vuokrista Helsingin kiinteistövirastolle sisäistä vuokraa 500 000. Helsingin Golfklubi pitää heille jäänyttä osuutta käsittämättömän suurena, varsinkin kun vuoteen 2009 asti puttaajien tarvitsi maksaa vain 7000, kohtuutonta noiden iilimatojen mielestä kai tämäkin.

2010 Golfklubi olisi hyvää hyvyyttään ottanut Talin kentän yhteydessä olevat "homeiset röttelöt" (mukaan lukien yhden Helsingin vanhimmista pytingeistä, Talin kartanon) vaivoikseen ja maksanutkin Helsingin kaupungille ylihintaiset 800 000 ekua. Klubin paras ystävä, Kaupungin liikuntavirasto oli jo myymässä näitä, kun urheilua ja isänmaata vihaavat, ulkomaanpelleomisteiset antigolfarihipinretaleet repivät jostain laskelmia, joissa "homeisten röttelöiden" arvo todettiin paitsi puolet tarjousta suuremmaksi, myös kaupungin (tai no, kaupunkilaisten) rahoilla uuteen uskoon kunnostetuiksi. Jäi kerhotilojen laajennus niikseen.

Helsingin asuntojonoon jumittuneiden perhekuntien mieliä varmaan lämmittää tieto, että ihan kaupungin keskustan vieressä tulee olemaan käyttämätöntä elintilaa rapiat 150 000 hehtaaria ainakin vuoteen 2034 asti. Tieto miellyttää ainakin asuntoministeri Jan Vapaavuorea, onhan hän Helsingin Golfklubin jäsen.

16.6.2012 01:22

Talin kartanon (ks. Wikipedia/Tali (Helsinki)) mailla toimii Suomen vanhin golfseura Helsingin golfklubi, joka on perustettu v. 1932. Muut golfseurat ja -yhtiöt ovat siihen verrattuna nousukkaita - tai jopa rahvaan toimintaa.

14.6.2012 13:05

Ja kateus kukkii...

14.6.2012 13:11

ja paljonkohan liikuntavirasto maksaa köyhille jääkiekkoilijoille, jalkapalloilijoille ym ym harrastajille tukea hallivuokriin, kenttien ylläpitokustannuksia jne jne - voi jessus näitä pikkusieluja

14.6.2012 14:08

Tämä on sitten oikeaoppista köyhien harrastuksen tukemista ? Helsingistä löytyy paljon kaksinaamaisuutta, jota ei "juhlapuheissa" oteta esille, koska nauttijat ovat mätiä. "Oy Helsingin osakkaat" - veronmaksajat - on hienoa tukea tätäkin "harrastusta", kun "tonttipulaa" pidetään yllä korkeampien yksityisten voittojen saamiseksi.

14.6.2012 14:11

Upeaa, että Helsingin keskustassa voi pelata golffia. Surkeaa, että kyseessä on käytännössä Suomen suljetuin golf-klubi.

14.6.2012 14:14

Liikuntaviraston setä perusteli hintaa sillä, että Vuosaaren golf-kentästä maksetaan sama hinta. Mutta Vuosaaren kenttä on rakennettu paljaalle jätemaalle sataman kainaloon. Ei siellä ole kartanoa eikä hienoa puistoa. Törkeää, jos tätä ei oteta huomioon tonttivuokrassa.

13.7.2012 11:02

Vuosaaren golfkenttä on rakennettu kaatopaikan päälle, joten se ei ole Vuosaaren (Norsö gård) upean empirekartanon puistossa, onneksi. Sinne ei pelaajilla ole mitään asiaa. Sääli vain, että viheriön "hoitoon" käytettävät rikkaruohomyrkyt valuvat suoraan mereen. On se kummallista näin aikoina, kun ympäristöä yritetään suojella, niin samanaikaisesti jokin golfin tyylinen saastuttava turhake saa jatkaa ilman viranomaisten tarkkaa valvontaa.

14.6.2012 14:15

Kannattaako ihan totta, näinkin korkealentoista golfkeskustelua, jota allekirjoittaneella on ollut kunnia kerta toisensa jälkeen kohottaa korkeuksiin, madaltaa koirankakka-juupas-eipäs -tasolle? Eihän se, että meidän Musti kakkaa naapurin tontille, merkitse yhtään mitään, koska naapurin Turre kakkaa vielä isomman läjän meidän tontille? Eivät nämä jääkiekko- ja potkupallofanit liity mitenkään golfiin, vai liittyvätkö? Heillä on käsittääkseni aivan omat, erilliset seuransa ja hallinsa. Ja varmaan myös omat keskustelufooruminsa, kun taas tällä foorumilla on keskitytty golfin haittavaikutuksiin yhteiskunnalle, ympäristölle ja ekosysteemille. Ohittaa ei voi myöskään yksilötasoa, jossa monille golfharrastajille on koitunut elinikäisiä vammoja, tai vieläkin traumatisoivampia seurauksia pelikentille levitetyistä myrkyllisistä aineista yhdistettynä auringon ultraviolettisäteilyn haittavaikutuksiin. Seurauksina on epäilty mm. kyvyttömyyttä, erektiohäiriöitä ja erilaisia syöpäkasvaimia. Joidenkin nimimerkkien mielestä golfilla on tästä huolimatta myös edullisia vaikutuksia. Kannattaako terveytensä riskeerata, onkin jo sitten toinen juttu. Nimerkki Watkiva Tuki esitti mielenkiintoisen näkemyksen Talin kartanoon ja kenttään liittyvistä kiemuroista, sekä Helsingin liikuntaviraston osuudesta kuvioon. Milloinkahan näitä liikuntaviraston henkilöitä saadaan vastuuseen tekosistaan? Ja onhan se kumma, jos yksittäinen hallinnonala pystyy jarruttamaan yleishyödyllistä asuntotuotantoa kymmeniä vuosia vetoamalla johonkin vanhaan vuokrasopimukseen. Eipä ole lainsäädäntö ihan ajan tasalla tässäkään tapauksessa. Toisaalla kuitenkin itsenäisiä kuntia pakkoliitetään toisiinsa... joo, mutta nyt eksyin jo itsekin harhapoluille;)

14.6.2012 14:19

Olen golffari itse, ja ihan rehellisen tympääntynyt Taliin. Kysymyksessä on harvojen, valittujen suljettu seurapiiri, joka pelaa parhaalla paikalla muiden rahoilla. Tälle kentälle ei tavikset pääse kuraa tuomaan - varsinkaan kentän jäseneksi. Tavikset maksavat muualla vuokransa, rakentamisensa ja pelaamisensa itse joko kenttäosakkein tai green fee -maksuin. Ja verovaroin siis sitten tällekin salaseuralle.

14.6.2012 15:41

ILLUMINATI: Arvostan sitä, että valaisit asiaa sisäpiirien salamyhkäistä tuohoamista!
Miten tämä rosvojoukko saadaan edesvastuuseen vedätyksistään?

Kaikki me tiedämme, että valkokaulusrosvot ovat pahimpia rikollisia maailmassa (mafia) ja rokottavat yhteiskuntaa sen kun kerkiävät. Mutta kun nakkivaras jää kiinni vartijan toimesta, niin nämä huijarit jatkavat matkaa miljoonat/miljardit taskuissaan hyvävelijärjestöjen tukemana, eikä niille nilviäisille koskaa kolahda riimu nilkkaan.

Verovaroin kustannetaan noille roistoille golfkenttiä!! Onko millään mitään väliä??!!
EI OLE!!

14.6.2012 18:00

Korjaus edelliseen: touhuamisista.

On se surkeata ja ihan kamalaa, että olevinaan sivistyneessä yhteiskunnassa pesii noin alkeellisella moraalilla toimivia ryhmiä, jotka ovat edustavinaan ylevintä populaatiota, mutta kuinkas ollakaan, vaipuvat eläimen tasolle rahaa ja valtaa saadakseen.

Eläimet kyllä täytyy pelastaa tästä saastasta, sillä eläimet pelaavat ihmiseen nähden reilua peliä.

15.6.2012 09:49

Golfin liikunnallisuudesta: 4 - 5 tunnin aikana siis kävellään hitaasti enintään n 9 km. Se ei voi nostaa kenenkään kuntoa. Saattaa hyvinkin olla, että sinä aikana kuluu noin 1.000 kaloria, mutta osapuilleen sama määrä kuluisi sohvallakin. Aika paljon enemmän sitä vastoin kuluisi oikeasssa liikunnassa, jossa tulisi hengästyä ja hikoilla. Golfiin käytetty aika on pois oikeasta terveysliikunnasta, siinä mielessä laji rapauttaa suomalaistenkin terveyttä. Jos asia epäilyttää, poikkea katsomassa kentällä taapertavien vartalon mallia...

Sinänsä silti varmaan mielenkiintoinen taitolaji, tikanheiton tapaan.

15.6.2012 12:15

Eikös golfia harrasteta sen tuoman imagin takia? Kun joku ilmoittaa harrastavansa GOLFIA, niin luultavasti päät kääntyvät yläviistoon puhujaan nähden.
Itse vaihan välittömästi kaistaa jos näen golfaajan.
Golfarin imago ei kiinnosta tippaakaan - päinvastoin!!

15.6.2012 21:41

Mistä olet tollasia luuloja saanut päähäsi. Ei golfin harrastuksessa (eikä minkään muunkaan)
ole mitään yläviistoon katsomista, kyllä sitä täytyy olla muutakin meriittii, kun joku harrastus, ennenkuin aletaan ketään "pokkuroimaan", mä en kyllä pokkuroi ketään.
Samoja ne on kaikki ihmiset ei toistansa kummosempia, ihmisiä vaan!

15.6.2012 20:29

Päät kääntyvät alaviistoon, kaakkoon, jos nyt yleensä minnekään päin tämän lajin kohdalla, heh. Auttamattoman vanhanaikainen laji tuo golf, mieluummin meillä pelataan krokettia tai muuta tikanheittoa. Vauvasta vaariin.

15.6.2012 21:49

Onks Kroketti susta uusi laji? Mun Isovanhemmat jo pelasivat Krokettia, mutta en mä tikaheitosta muista sanoks ne sitä pelanneensa, mutta kyllä sitäkin on pelattu niin kauan, kuin muistan. Ja mulla on pitkä muisti.
Ollaanks me nyt ihan vanhanaikaisia kaikki, kun me , vaan jokainen pelaillaan noita Aatamin aikuisia pelejä, että tiedoilla ja tuskilla ja kaikilla joku pelihimo!
Ah ihanaa kesää kiva pelata ulkona kuka mitäkin!

21.6.2012 01:11

Kroketti ja tikanheitto ovatkin uusia ja kansanterveyttä kohottavia lajeja!

28.6.2012 14:55

Tasoitus, ja eivät taatusti ole suomesta kotoisin!

15.6.2012 21:06

Nimimerkki Palloleikkiä kiteytti mielestäni aika hyvin tämän urheilulajin. Ei ole kyseessä kateellisuus vaan ajankäyttö suhteessa hyötyyn. Eiköhän tosiaan olisi aika laittaa tähän keskusteluun piste. Kaikilla varmaan on oma mielipide lajista ja jokaisella on siihen oikeus. Jokaisella on myös oikeus käyttää elämänsä miten haluaa. Jokaisella on myös oikeus arvostaa eri tapoja ja eri arvoja =)

15.6.2012 21:15

Kateellisten puheita taas,katso vaan kaistanvaihtaja että olet oikealla kaistalla muuten voi käydä hullusti,tuskaselle muistuttaisin että ne kalliitten autojen ostajat kustantavat autoverojen kautta tuskasen ja tuskasen kavereille maantiekävelyn mahdollisuuden,että ei tarvitse pitkospuitapitkin maantiekävelyä harrastaa,koita joskus katsoa yläviistoon,voit yllättyä miltä mailma näyttää,katso myös että et osu tikkaan ,kun sitä kaljamahojen lajia harrastat.

15.6.2012 22:02

Tiedoksi kaikille golffareille, Tapiolaan tulee uusi golf kenttä, valmis kohta.
Kiva juttu ainakin lähellä!

15.6.2012 22:59

Luin tuskasen kommentit koirankakkafoorumista,on siinä järkeäkin,ei uskoisi että sama mies kirjoittaa,haluaisin puuttua,myrkkyihin ja kyvyttymyysongelmiin,meillä vaimo vaan kiittää ja samaa kertovat pelikaveritkin,en varmasti tiedä levittääkö kenttämestari Viegraa salaa kentälle,hänellä on kyllä vähän ovelannäköinen hymy kun ohi ajaa,on kuitenkin niin että tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan golfin aktiiviharrastaja elää keskimäärin 5 vuotta vanhemmaksi kuin keskiverto maan asukas,kyllä on vaikea arvioida lannotemyrkkyjen vaikutusta yksilöön,en tiedä mihin tutkimukseen tuskanen viittaa,taitaa olla kotona keksitty.Eikai Golf voi lajina olla vastuussa jos Talissa kähmitään ja sekoillaan,niinhän voi käydä ja käykin missä vaan .

11.2.2013 21:01

Olen kuullut aivan päinvastaista. Heidän on todettu elävän keskimäärin 5 vuotta vähemmän kuin keskimääräinen maan asukas. Muista planeetoista en tiedä, mutta veikkaan, että esim. Saturnuksella saatetaan elää tätäkin pitempään.

15.6.2012 23:45

Moi Ronaldi. Mistäs päättelet että tuskanen olisi mies. Mun mielestä ei ole!

16.6.2012 08:48

Jos joku harrastaa golfia tai mitä hyvänsä niin miten jotkut saa siitäkin herneen nenäänsä? Antakaa harrastaa. Jos koko perhekin siitä tykkää niin mikäs sen parempaa.
Itse en golfista ole kiinnostunut mutta en myöskään jääkiekosta tai jalkapallosta.

Ihmisiä me kaikki ollaan mitä sitten harrastetaankin ja mitkä on tulot tai miksi niitä luullaan. Monella menee suuret tulot kurkusta alas tai shoppailuun tai ties mihin. En ymmärrä tätä nykyistä nettiagressiota.

16.6.2012 09:43

En ollut tiennytkään - tai tullut ajatelleeksi - noita hyönteismyrkkyjä, joita viheriöille syydetään. Järkyttävää!
Olisiko mahdollista saada tämä saastutus pois korvaamalla aito nurmi keinonurmella? Valmistetaankohan sellaista jostain maatuvasta aineesta.

21.6.2012 01:19

Onko sulla jotakin tietoa, että viheriöille syydetään myrkkyjä? Mulla ei ole. Ehkä ei kannattaisi nimimerkkien nettikirjoittelusta hirveästi järkyttyä. Voi olla, ettei jäähallien kohdallakaan hirveästi villiä luontoa ole. Saattaa olla niinkin, että jäähallille matkustetaan autolla. Ajattele sitä!

16.6.2012 12:07

Miten kuvittelet, Myssypää, että golfviheriöt muulla tavoin saataisiin "virheettömiksi", kuin syytämällä kentälle tonneittain rikkaruohomyrkkyjä? Ilman myrkkyjä kenttä olisi täynnä voikukkia, töyssyjä ja muuta häiritsevää, johon kolopalloilijan pikkujalka voisi kompastua;). Eräs toinen nimimerkki ehdottikin jokin aika sitten, että esim. lampaat tai lehmät voisivat hoitaa ekologisesti kenttien maisemanhoidon. Se vaan taitaa olla niin, että eGologisen kolopalloilijan hieman liian suuri ego voisi kompastua ihan oikeaan lehmänläjään ja siitäkös poru syntyisi... Ei, kyllä muu luonto, tuhannet eläimet ja miljoonat eri eliöt sekä niittyjen ja ketojen luonnollinen kasvisto saavat väistyä, kun nämä reppanat liian suurine egoineen saapuvat olematonta itsetuntoaan kohottamaan ihan ulkomailta kopioidulle gölfkentälle. On se vaan hieno laji!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.